سیدحسن هاشمی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: در بعضی از حوزهها مانند سرطان، دیالیز به سرمایهگذاری داخلی و خارجی برای افزایش دسترسی مردم به خدمات نیاز داریم و در حوزه دندانپزشکی ما اعتراف داریم که این خدمات به جز در بخش خصوصی در دولتی وجود ندارد و هزینهها بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: بنابراین با توجه به شرایط کشور و مدلهای اقتصادی دنیا، به دنبال استفاده از منابع غیردولتی داخلی و خارجی رفتهایم و به این ترتیب در آینده سه بخش بیمارستان در کشور خواهیم داشت.
وزیر بهداشت گفت: یک دسته بیمارستانهای موجود و دولتی هستند، دسته دیگر بیمارستانهای خصوصی هستند که با پول سرمایهگذار ساخته میشود و اکنون هم وجود دارد و دسته سوم بیمارستانهای جدیدی است که تجهیزات پزشکی آن به روز و احترام به مردم در آن بیشتر خواهد بود و عرضه با تقاضا نیز متناسب میشود.
هاشمی ادامه داد: در حال حاضر متقاضی خدمات درمانی زیاد و بیمارستانها شلوغ هستند و عرضه محدود است. اما در بیمارستانهای جدید نرخ خدمات بین بیمارستان دولتی و خصوصی خواهد بود و اگر منابع دولت اجازه دهد،از طریق بیمهها حمایت بیشتری خواهد شد.
وی گفت: در غیر اینصورت بخشی از هزینهها را مردم و بخشی را دولت پرداخت میکند همچنین اگر بیمارستانهای قدیمی که تعداد زیادی از آنها عمرشان بالای 50 سال است، در قالب سرمایهگذاریهای جدید نوسازی و بازسازی شوند، نیز خدمات بهتری را ارائه خواهند داد.
وزیر بهداشت گفت: نرخ پرداخت هزینهها از سوی مردم در شهرها هم اکنون 6 درصد و در روستا 3 درصد است که در این بیمارستانهای جدید هم همین نرخ پرداخت خواهد شد.
وی افزود: این تفکر جدیدی است چون ما معتقد نیستیم که تصدیگری کنیم باید خرید خدمت کنیم و سیاستگذاری داشته باشیم. هم اکنون 570 بیمارستان موجود اگر در این قالب اداره شوند حتما احترام به مردم بیشتر میشود، هزینهها کمتر و بهرهوری نیز افزایش پیدا میکند.
بهگزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ قطار افشای پرداختیهای نجومی به کارکنان و زیرمجموعههای دولتی، مدتی است که به حرکت افتاده است، فیشهایی که از درآمد 40 و 50 میلیونی شروع و به دریافتهای 500 میلیونی نیز رسید. پرداختهایی که مستقیم از حساب بیتالمال انجام میشود.
این در حالی است که دولت پایه حقوق کارگران و کارمندان را حدود 900 هزار تومان اعلام کرده است و با یک حساب سرانگشتی به این نکته پی خواهید برد که با حقوق یک مدیر میتوان حقوق چند کارمند و کارگر را تأمین و پرداخت کرد. کارگران و کارمندانی که با ارتباط مستقیم، محور اصلی تولید ملی محسوب میشوند و نسبت به مدیران نقش پررنگتری را در چرخه اقتصاد ایفا میکنند.
سرنخ های پرداختهای بیحساب و کتاب در وزارتبهداشت
چند وقت قبل بود که محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری در نامهای به طیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به دریافتهای میلیونی و بیحسابوکتاب در وزارت بهداشت نوشت: «نظام سلامت کشور حتی در بخش دولتی شاهد پرداختهای چند صد میلیون تومانی نیز هست و این در حالی است که دریافتکنندگان این ارقام کمترین تأثیر را در فرآیند درمانی مردمدارند.»
شریفی مقدم در بخش دیگری از این نامه به وزیر اقتصاد نوشت: «به نظر میرسد لابی قدرت و ثروت باعث شده تا علیرغم پیگیریها و اعتراضات گسترده در وزارت بهداشت تاکنون هیچ قدرتی نتواند این طبقه را ملزم به پاسخگویی نماید.»
وی در پایان این نامه از وزیر اقتصاد درخواست کرده است: «با همکاری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، نهادها، دستگاههای نظارتی و امنیتی و سایر دولتمردان به سیستم غیرقابل دسترسی پرداختها در وزارت بهداشت ورود کرده و با برخوردی مدبرانه روند رو به رشد این اختلاف ظالمانه طبقاتی را متوقف کند.»
در مقابل اما وزارت بهداشت با رد این ادعا و پرداختها چند ده یا چند صدمیلیونی موضع محکمی در اینباره گرفت. مسئولان وزارت بهداشت در هیچیک از واکنشهایشان نهتنها این موارد را قبول نکردند، بلکه هیچ قولی برای رصد یا پیگیری اینگونه تخلفات در بدنه وزارت بهداشت را نیز ندادند.
تا آنجا که ایرج حریرچی در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت در اینباره گفت: حتی یک نفر در وزارت بهداشت دریافتی چند صدمیلیونی نداریم و شوخی 13 مخصوص 13 فروردین است!
وی ادامه داد: پرداختهای ما 2 قسمت دارد. بخش اول حقوق افراد است که مانند سایر دستگاهها و اعلانات مجلس است و بخش دیگر آن کارانه است که در قبال انجام کار توسط پزشک متخصص، فوق تخصص، عمومی و پیراپزشکی است بهطوریکه ما به یک پزشک متخصص 46 درصد درآمد ایجادشده با تعرفه دولتی را قبل از کسر مالیات به او پرداخت میکنیم که البته 10 الی 20 درصد مالیات از آن کسر میشود.
وی گفت: حتی یک مورد پرداخت چند صدمیلیونی انجامنشده است. همچنین اقدامات حقوقی لازم درباره افرادی که این اظهارات را مطرح کردهاند در حال انجام است.
افزایش کارانه ها بعد از سال 92
وی افزود: در سال 74 نظام کارانه در کشور برگزار شد و طی 18 سال منتهی به سال 92 بدون کموکاست ادامه پیدا کرد. در سال 78 اصلاحاتی بر پرداخت کارانهها صورت گرفت. کارانه متضمن اشکالات قابلتوجهی است تمام دستگاههای نظارتی به کار وزارت بهداشت نظارت دارند.
دریافتی 5.5 میلیون تومان!
حریرچی درباره میانگین کل درآمد های پزشکان و پرستاران گفت: میانگین کل درآمد پزشکان متخصص و فوق تخصص در وزارت بهداشت 13 میلیون و 900 تومان، میانگین کل درآمد پزشکان شاغل در بخش درمان در بیمارستانها 5 میلیون و 500 تومان است و میانگین کل درآمد پرستاران شاغل 3 میلیون و 100 هزار تومان است. کلیه حقوقی که اعلام شد قبل از کسر مالیات است. حدود 15 درصد مالیات به درامد پزشکان متخصص و فوق تخصص تعلق میگیرد همچنین میزان مالیات تعلقگرفته بر درآمد پزشکان شاغل در بخش درمان حدود 10 درصد است.
وی افزود: میانگین بالاترین درآمد رشتهای نسبت به پایینترین درآمد شامل پزشکان متخصص 2.5 به 1 است. همچنین میانگین بالاترین درآمد فوق تخصص نسبت به پایینترین درآمد متخصص 4.5 به 1 و پزشک عمومی نسبت به پرستار 1.75 برابر و متخصص نسبت به پرستار 4.5 برابر و این فاصله در دانمارک 2.5 در سویس 2.2 در آمریکا 3.8 است.
نادر قاضی پور: درآمد در وزارت بهداشت میلیاردی است
از طرفی دیگر نمایندگان مجلس نیز به این پرداختها واکنش نشان دادند؛ نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی مجلس در اخطاری قانونی با استناد به اصل 9 قانون اساسی که در رابطه با تبعیضات حقوقی است، اظهار داشت: طبق مصوبه نمایندگان مجلس، حداقل و حداکثر دستمزدها باید بهگونهای باشد که بهعنوانمثال اگر کسی یکمیلیون تومان حقوق میگیرد، حقوق او اختلاف زیادی با فرد دیگری نداشته باشد.
وی افزود: در وزارت بهداشت درآمدهای نیم میلیاردی و 2 میلیاردی ماهانه وجود دارد و آقای رئیسجمهور هم حداقل و حداکثر دریافتی را 10 برابر ابلاغ کرده است که ما نمیدانیم آقای رئیسجمهور این رقم را از کجا آورده است؟
شکایت از رسانه به خاطر بیان حقایق
داستان به همینجا نیز ختم نشد و اظهارات و واکنشهای مختلفی دراینباره صورت گرفت و سناریو جدید وزارت بهداشت با شکایت از مطرح کنندگان این موضوع و همچنین رسانه منتشرکننده آن ادامه پیدا کرد.
البته بلافاصله پس از احضار رسانه برای حضور در دادگاه و ارائه مستندات خبر مطرحشده، روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد که اینیک اشتباه سیستمی بوده و وزارت بهداشت شکایتش را پس خواهد گرفت.
پس از آن نیز عباس زارع نژاد مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در نامهای خطاب به خبرگزاری فارس نسبت به درج مطلبی با عنوان «لیست 15 محل برای دریافتیهای نجومی و غیر متعارف» واکنش نشان داد، اظهارداشت: سخنگوی محترم وزارت بهداشت کراراً طی مصاحبه با رسانهها به نحوه و حداکثر میزان پرداختی به معدودی از فوق تخصصهای برخی رشتههای خاص متناسب با شرایط کاری و تعداد اعمال جراحی اشاره کردهاند که علیرغم ادعای موجود دریافتی هیچ یک از این پزشکان معدود فوق تخصص نیز به مقادیر ذکر شده نمیرسد.
وی در بخش دیگری از این نامه آورده است: متاسفانه شاهد این هستیم که برخی به لحاظ تمایلات و درگیریهای صنفی خود با سرهم بافی به دور از واقعیت و با ایجاد افترا موجب اختلاف افکنی و تشویش خاطر فعالان عرصه سلامت از گروههای مختلف صنفی و از همه مهمتر بی اعتمادی شهروندان میشود درست در زمانی که کشور به آرامش، همراهی و هممافزایی نیازمند است، آیا کوبیدن بر طبل تفرقه آنهم با اظهارات غیر مستدل و مستند و انتساب اتهام واهی به خدمتگذاران نظام سلامت پذیرفتنی است در زمانی که دنیای استکبار و دول سلطه در انزار جهانی جنایت خود را وارونه و به عنوان خدمت به بشریت با مدال شجاعت پاسخ میدهند برخی از افراد خدمات ارزنده نظام اسلامی را که مورد تایید مراجع متعدد بینالمللی نیز قرار گرفته است به سادگی به چالش میکشانند.
زارعنژاد در پایان این نامه آورده است: افراد مذکور که به طور دائم چنین اظهارات غیر واقعی را با ادعای ارائه مستندات اظهار میدارند، به دنبال احتمال احضار در مراجع قضایی، از هرگونه سند و مدرک طفره رفته و آدرسهای مبهمی را به جای مدارک محکم ارائه میدهد.
فیش حقوقهای 10 رقمی
فیشهای حقوقی زیر گوشهای از مدارکی است که در رابطه با پرداختهای چند ده و چند صد میلیونی در زیر مجموعههای وزارت بهداشت اعم از دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای دولتی موجود است، ولی حتی یک از عدد این پرداختها نیز زیاد است.
«پرداخت کارانه 228 میلیون تومانی به یکی از اعضای دانشگاه علوم پزشکی»
این کارانه در حالی پرداخت شده است که این فرد در ماههای گذشته نیز حقوق چند ده میلیونی و کارانه خود را دریافت کرده است و این کارانه طی یک فیش علاوه بر حقوق و مزایا جاری واریز شده است. البته این فیش مربوط به یکی از شهرستانهای کوچک است و باید دید این ارقام در شهرهای بزرگ چقدر است.
«فیش دوم همان فرد در دانشگاه علوم پزشکی که مبلغ بیست و هفت میلیون تومان در همان ماه برای وی واریز شده است.»
درج عناوین چون محرومیت از مطب یا واریز کارانه در این فیش از نقاط قابل توجه آن است. این دومین فیشی است که برای این متخصص در یک ماه صادر شده است.
« 7 میلیون و هفتصد هزار تومان مبلغ سومین فیشی است که در یک ماه برای این عضو دانشگاه علوم پزشکی صادر شده است.»
«فیش حقوقی 116 میلیون تومانی مربوط به چند ماه قبل همین مسئول که بابت کارانه دریافت کرده است.»
واریزیهایی که از این نیز فراتر میرود
البته در این بین لیستهایی نیز موجود است که رقمهایی تا 700 میلیون تومان پرداختی در آنها مشاهده میشود که برای رسیدگی بهتر و روشن شدن دلیل این واریزها در اختیار مسئولان سازمان بازرسی قرار خواهد گرفت.
«واریز کارانه 276 و 312 میلیونی برای یک نفر در دو ماه پی در پی»
«پرداخت وجه تا 700 میلیون تومان»
البته بخش مهمی از اعتبارات اجرای طرح تحول سلامت که افزایش کارانههای پزشکان نیز در بخشی از آن صورت گرفته است، از قطع یارانه کالاهای اساسی تامین شد و از همین رو، بیشترین فشار این پرداختها به نیروهای فرودست جامعه وارد می شود و نتیجه آن، این بود که سفره غذایی مردم کوچکتر شود.
و یک سوال؛ آیا بیمهها توان پرداخت تعرفههایی که هر روز بالا میرود را دارند؟ بهتر نبود به جای بالا بردن تعرفه، بودجه در مسیر گسترده شده پوشش بیمهای مصرف شود؟ آیا پوشش خدمات دنداپزشکی، درمان بیماران خاص و بسیاری از آزمایشها و درمانهای پر هزینه نسبت به افزایش حقوق مدیران در اولویت وزارت بهداشت قرار نداشت؟ و آیا این دریافتهای بی حساب و کتاب دلیل تاخیر در پرداختهای بیمه ها و عقب ماندن قوانین تعرفهای پرستاری و بسیاری از موثران نظام سلامت نیست؟
قشر یک درصدی
البته دریافت کنندگان این ارقام قشر یک درصدی خاص هستند که گاهی با استفاده از نفوذ یا رابطهای ویژه به اینگونه مبالغ دست پیدا میکنند عملا با بدنام کردن جامعه بزرگ پزشکی کشور چهره دلسوزان و دانشمندان عرصه سلامت کشور را خدشه دار میکنند.
هنوز هم حقوق در سطح پرستاران و کارمندان شبکههای بهداشت و نظامسلامت و حتی پرسنل وزارت بهداشت تغییر چندانی نداشته است و این ارقام تنها مخصوص همان قشر یک درصدی است و هستند پزشکان و متخصصانی که با یک دهم یا یک صدم این مبالغ در مناطق دور و نزدیک کشور مشغول خدمت به سلامت و درمان مردم هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، طرح تحقیق و تفحص از نحوه اختصاص و توزیع منابع در طرح تحول سلامت که در روزهای پایانی مجلس نهم به هیات رییسه مجلس تقدیم شده بود و به دلیل نبود فرصت کافی در روزهای باقی مانده از عمر این مجلس از دستور کار خارج شد؛ سرانجام با پیگیری نمایندگان امضاکننده این طرح که در همان زمان قول پیگیری این موضوع را در صورت ورود دوباره به مجلس دادند، دوباره در دستور کار قرار گرفت.
در این طرح که به امضای 14 نماینده رسیده؛ آمده است؛ در اجرای ماده 214 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، درخواست تحقیق و تفحص ذیل را جهت رسیدگی به کمیته تخصصی ذیربط ارجاع فرمایید.
عنوان تحقیق و تفحص:
طرح تحقیق و تفحص از نحوه اختصاص و توزیع منابع در طرح تحول سلامت
1-بررسی نحوه توزیع اعتبارات طرح تحول سلامت بین "روستا و شهرها" و مناطق "برخوردار و محروم"
2-تطبیق پرداختی به پزشکان و دستاندرکاران بخش سلامت با قانون مدیریت خدمات کشوری
3-بررسی نحوه پرداخت حقالزحمه پزشکان و پرستان بخش دولتی و عمومی قبل از اجرا و پس از اجرای طرح تحول سلامت.
4-گزارش اثربخشی مکانیزمهای کنترل مالی و اداری اعمال شده جهت اطمینان از تکشغله و تمام وقت بودن پزشکان پس از اجرای طرح تحول سلامت
5-گزارش نحوه و میزان برخورد با پزشکان متخلف و نتایج حاصله
6-بررسی میزان اعتبارات صرف شده جهت واردات دارو و تجهیزات پزشکی پس ازاجرای طرح تحول سلامت و تطبیق آن با ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی (مقایسه فعالیت واردکنندگان از سال 90 تاکنون)
7-گزارش هزینهکرد ازعملکرد یک درصد ارزش افزوده و هدفمندی یارانهها به تفکیک حوزه "آموزش و پیشگیری و بهداشت" و حوزه "درمان"
این طرح توسط نادر قاضیپور، علیرضا محجوب، محمدحسین فرهنگی، مجتبی ذوالنوری، احمد سالک، سهیلا جلودارزاده، زهرا سعیدی، عبدالرضا مصری، سیدحسین نقوی حسینی، محمداسماعیل سعیدی، محسن کوهکن، محمدرضا فولادگر و احمد امیرآبادی امضا شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد شریفی مقدم، اظهارداشت: آنچه مسلم است اینکه جامعه پرستاری کشور خوب می داند که جامعه پزشکی هم درگیر مشکلات و چالش های جریان پزشک سالار است.
وی افزود: موقعی که صحبت از جریان پزشک سالار می شود، منظور جامعه شریف پزشکی نیست. زیرا، ما خوب می دانیم که بیشترین بار و کار درمانی بیمارستان ها بر دوش رزیدنت ها یا همان دستیاران پزشکی است.
شریفی مقدم در توضیح این مطلب که چرا بیشترین بار درمانی در بیمارستان ها بر دوش رزیدنت هاست، گفت: علت بروز این وضعیت، حضور کم رنگ اساتید جراحی هیئت علمی بیمارستان هاست که نمونه اخیر آن حادثه بیمارستان در اراک بود.
دبیرکل خانه پرستار با تاکید بر انجام عمل جراحی توسط رزیدنت ها بدون حضور اساتید جراحی، یک اقدام غیرقانونی و غیراخلاقی است، تصریح کرد: تا زمانی که رزیدنت مدرک تخصصی خود را نگرفته اجازه ندارد بدون حضور استاد عمل جراحی انجام دهد.
وی ادامه داد: این اقدام از این جهت غیر اخلاقی است که بیمار بابت جراحی توسط پزشک جراح هزینه پرداخت می کند، اما رزیدنت او را عمل می کند.
شریفی مقدم با اشاره به نقش موثر جراح در آموزش رزیدنت ها، گفت: حضور اساتید جراحی بالای سر بیمار، علاوه بر قوت قلب بیمار، باعث استفاده رزیدنت از تجربیات جراح می شود.
دبیرکل خانه پرستار ادامه داد: تبعات نبود جراح بالای سر بیمار و جراحی توسط رزیدنت، هزینه های بیمار و بیمه ها را نیز افزایش می دهد. بطوریکه اشتباه و خطای پزشکی در هنگام جراحی توسط رزیدنت، باعث طولانی تر شدن روند درمان و در نتیجه افزایش هزینه های بیمار و بیمه ها می شود.
وی در عین حال از دریافتی ناچیز دستیاران پزشکی خبر داد و گفت: به رغم اینکه بار سنگین درمان بر دوش این افراد است اما دریافتی بسیار ناچیزی دارند و معتقدیم ظلمی که در حق دستیاران و پزشکان عمومی و همچنین متخصصین داخلی می شود، شاید بیش از پرستاران باشد.
شریفی مقدم با تاکید بر اینکه پزشک سالاری یک جریان خاص است و جامعه پزشکی را شامل نمی شود، افزود: بنده معتقدم رئیس سازمان نظام پزشکی با استفاده ابزاری از پزشکان عمومی، دستیاران و متخصصین داخلی، سعی در سرپوش گذاشتن بر جریان پزشک سالار دارد و از همین رو، فرافکنی می کند.
وی ادامه داد: جریان پزشک سالار به اسم جامعه پزشکی اما با نگاه کاملا تجاری و کالایی به بیمار، و به دور از شان بیماران و در اختیار داشتن لابی های قدرت، عمده منابع نظام سلامت را به سمت خودشان سوق می دهند.
دبیرکل خانه پرستار در پایان با تاکید بر اینکه پیشبرد اهداف نظام سلامت مستلزم کار تیمی است و اگر غیر از این باشد طرح تحول سلامت با شکست مواجه خواهد شد، گفت: رئیس سازمان نظام پزشکی اگر اجازه بدهند ما می توانیم فیش های حقوقی آن دسته از پزشکان مورد سئوال را رسانه ای کنیم.
صحبتهای جناب شریفی مقدم در آستانه ی برگزاری همایش نقد واقعی طرح تحول سلامت و تعرفه گذاری : با سلام خدمت همه ی همکارات.خیلی خوشحالم که پرستاری امروز وابستگی به افراد ندارد بلکه پرستاری امروز جریانی زنده وجاری است وبیداری پرستاری باعث شده خواب بر انانیکه بدنبال خاموشی پرستاری بوده اند حرام گردد. پرستاری وارد دوره نوینی شده است ونه تنها در حوزه پرستاری بلکه در حوزه سلامت نیز در حال تغییر است. امروز پرستاری حتی در تغیرات اجتماعی وحتی سیاسی نقش افرینی می نماید. و همین هم باعث نگرانی که شاید ترس ووحشت دیگران شده است. دوستان هرچه بیشتر وبدتر با ما برخورد کنند نشان از ان است که پرستاری راهش را درست انتخاب کرده است ومنافع انان رابیشتر به خطر انداخته است وتنها امیدشان به ایجاد تفرقه بین پرستاری است که خوشبختانه با هوشیاری اعضای فهیم شورایعالی ،درایت اعضای هیات مدیره های نظام پرستاری وتلاش فعالین صنفی ودر صحنه بودن دانشجویان عزیز پرستاری بیش از پیش متحدتر ،منسجم تر در حال حرکت است. ودر مسیر دشوار وسخت پرستاری ،گروه ها واشخاصی که منافعاشان در خطر افتاده سعی در ایجاد مانع نموده ومی نماید واین طبیعی است ولی راه به جایی نخواهند برد سیستم پزشگ سالار اگر زورش برسد به هیچ گروهی رحم نمی کند ،به راحتی معاونت طب سنتی را حذف کردند وپشت سرش موسسات طب سنتی را پلمب کردند چرا؟ چون منافعشان را کمی تهدید می کرد مشتری مطب وبیمارستانشان را کم می کرد وپرستاری به عنوان افرادیکه بیشترین اگاهی به اعمال این سیستم دارد ومی داند که چه بلا هایی بر سر این مردم مظلوم می اورند ودر اراک به جای پای چپ پای راست را عمل میکنند واین ذره ای از دریا می باشد ،چه بیمارانی کهر در اطاق های عمل به اشتباه فوت کردند وفقط عرض تسلیت گفتند و چه بیمارانی که به علت قصور وعدم حضورشان دچار خسارت شدند.
همایش بیستم تهران وبیست دوم مشهد از نمونه اقدامات علمی است که ناکارمد بودن طرح های غیر کارشناسی انها رابیشتر مشخص خواهد کرد. حضور پررنگ همکاران در این دو همایش پیش رو در تهران و مشهد هم می تواند انسجام پرستاری را نشان دهد وهم با با بهره گیری از ارایه مطالب ومقالات علمی وصاحب نظران مدیریت ،اقتصادی اجتماعی وپرستاری بر غنای این همایش ها بیافزایند.
به گزارش خانه ملت، محمدحسین قربانی، درباره تلاش وزارت بهداشت، در زمینه ورود کمک پرستاران به حوزه سلامت، افزود: اینکه در فضای بیمارستانی با کمبود پرستار مواجه هستیم بر کسی پوشیده نیست این درحالی است که وزارت بهداشت اختیار جذب یا تبدیل وضعیت برخی پرسنل را ندارد.
وی ادامه داد: بدون شک همین عدم اختیار وزارت بهداشت در زمینه جذب پرسنل بیمارستانی، باعث شده تا کمبود شدید نیروی انسانی در حوزه سلامت به شدت احساس شود.
قربانی تصریح کرد: اینکه قرار است کمک پرستاران در قالب پرستار یا نیروهای خدماتی در حوزه سلامت به فعالیت بپردازند باید مورد بررسی واقع شود اما به طور حتم اگر قرار است کمبود پرستار را جبران کنیم میتوانیم با استفاده از مصوبه مجلس در لایحه بودجه ۹۵ این کمبود را جبران کنیم.
وی در تشریح بودجه ۹۵ کل کشور در حوزه جذب نیروی انسانی، یادآور شد: براساس این مصوبه به وزارت بهداشت اختیار داده شد تا حدود ۶ الی ۷ هزار نیروی انسانی را جذب کند لذا با اجرایی شدن این مصوبه میتوان نیروی پرستار را جذب کرد و نیازی به آموزش کمک پرستاران نیست.
قربانی تاکید کرد: البته تربیت نیروی انسانی موضوع دیگری است که اگر وزارت بهداشت در این زمینه اقدامی انجام دهد در آینده موثر خواهد بود اما بدون شک با توجه به کمبود پرستار در کشور و از سویی تعداد پرستاران بیکار میتوان با برنامهریزی دقیق، از نیروی انسانی خبره در حوزه سلامت استفاده کرد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: به نظر می رسد طرح جذب نیروی کمک پرستار وزارت بهداشت در زمینه جبران کمبود نیروی پرستاری است اما با توجه به اینکه حوزه سلامت به اندازه کافی از نیروهای متخصص تربیت شدهای برخوردار است که جویای کار هستند، میتوان در فضای خالی از این نیروها استفاده کرد.
اخیرا معاون پرستاری وزارت بهداشت، از ورود کمک پرستاران به بیمارستانها در سال جاری خبر داده بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری کشور، دکتر علی محمد آدابی ضمن پیامی با مضمون برگزاری همایش طرح تحول نظام سلامت اظهار داشت : همایش نقد واقعی طرح تحول سلامت در تاریخ 20 اردیبهشت ماه سال جاری به همت سازمان نظام پرستاری کشور در تهران برگزار می شود.
وی عنوان کرد: طی این همایش با توجه به مقالات ارسال شده به دبیرخانه در زمینه موضوعات و محورهای همایش در خصوص آثار و تبعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اجرای طرح تحول نظام سلامت و نیز نقش و اهمیت جایگاه پرستار در طرح تحول نظام سلامت بحث و گفتگو خواهد شد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور درآخر افزود : این همایش با حضور اساتید، پژوهشگران، مسئولین، نمایندگان محترم مجلس و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و مسئولین و کارشناسان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارت رفاه و تعاون و شورای عالی بیمه در تاریخ 20 اردیبهشت ماه در تهران برگزار خواهد شد.
سلام وشب به خیر درود بر همکاران همیشه بیدار سال ۹۴ سالی پر فراز ونشیب برای پرستاری کشور بود سالی پر از خاطره های تلخ وشیرین برای پرستاری کشور بود سالی ماندگار در تاریخ پرستاری کشور واین همه تحولات در پرستاری مدیون لیدر ها وفعالین صنفی بود بالاخره با وحدت وهمدلی جامعه پرستاری کشور دوره چهارم نظام پرستاری استقرار یافت وتثبیت شد ودوره چهارم جای خود را باز کرد ودر فرصت بسیاری کوتاه با فعالیت های همه جانبه جامعه پرستاری نشان داد که دارد برای پرستاری کار می کند واین ثبات با حمایت های بی شایبه جامعه پرستاری حاصل شده است وظیفه سازمان حرکت در راستای تبلور افکار عمومی جامعه پرستاری است وبایستی با برنامه ریزی های مناسب به سمت اهداف حرکت نماید که الحمدالله باتهیه تدوین برنامه استراتژیک در اولین وکمترین زمان ممکن وتصویب در شورایعالی ،نشان از درایت مسولین سازمان ودرایت شورایعالی در پیشبرد اهداف سازمانی است با ارتباط گیری گسترده با نهادها ،دستگاهها ،وزرات خانه ومراجع مختلف در این فرصت کوتاه ،مسایل وانتظارات جامعه پرستاری مطرح شده است وانشالله اثرات ان را در اینده شاهد خواهیم بود با وحدت ،همدلی همراه با تلاش وکوششش هر تحولی امکان پذیر است جناب حاتمی عزیز دوستان شاهد هستند از صبح زود تا شب در سازمان در حال کار بوده وبه همین دلیل افتخار نداشتم در کروه باشم ولی خیلی دلم می خواهد درگروه ها به ویژه این گروه باشم جناب کاهانی در دوره چهارم تلاش بر این است که وزن اجتماعی سیاسی پر ستاری را سنگین نماییم ودر این دوره با تلاش دوستان در سراسر کشور وبا حضور در پایگاه های سلامت،خطبه های نماز جمعه ،انتخابات مجلس شورای اسلامی و......ثابت کردندکه می توانند با خضور معادلات را تغییر دهند ودر انتخابات بسیاری از سیاسیون بدنبال پرستاری بودند به هر صورت برای رسیدن به اهداف پرستاری باید بر ارکان قدرت تاثیر گذاشت ودر ان ورود کرد ودرانتخابات شورای شهر حداقل باید ۱۰۰نفر پرستاردر سراسر کشور وارد شورا ها شوند نگران نباشید با شدت هرچه تمامتر مواضع پرستاری را می بینید را داریم از طرف شما اعلام می کنیم دوستان به تعدادی که در گروه ها صحبت و نقد می کنند زیاد حساسیت نشان ندهید این دوستان خود بهتر از همه میدانند که سازمان در مسیر پرستاری است ودر نهایت اگر منصف باشد به پرستاری بر خواهند گشت وتوصیه بنده اینکه احترامشان را نگه دارید خانم نعمتی،باید از ابتدای سال جدید با افزایش حضور پرستاری در جامعه به شکل های مختلف به صورت مستقیم وغیر مستقیم وزن اجتماعی پرستاری را بایستی افزایش داد خانه پرستاری به عنوان بازوی نظام پرستاری درحوزه سیاسی ،اجتماغی پرستاری برنامه های مختلفی دارد خانه پرستار انشالله در ۲۰استان شعبه ایجاد خواهد ودر جاهایی که سازمان به لحاظ قانونی محدویت دارد مثل انتخابات ورود خواهد کرد وقتی مردم پرستاری را بشاسند ، از پرستاری دفاع خواهند کرد ،به پرستاری رای خواهند داد وبا تمرینی که در انتخابات مجلس شدانشالله در دوره بعدی محلس باید بالای ده نماینده در محلس داشته باشیم پرستاری دارای پتانسیل های بسیار بالایی است وبایستی این قدرت از قوه به فعل برسد کلید ایحاد شعب را ابتدای سال جدید خواهیم زد وبعد از اخذ توافقات اولیه اعلام خواهد شد پس شیراز ورشت اولین شعبه های خانه پرستار خواهند بود یزد که جای خود دارد بعد از مدت ها در محفل دوستان بسیار انرژی گرفتم دل تنگی ام رفع شد شب بر همگی به خیر وخوشی
محمدشريفي مقدم قائم مقام نظام پرستاري در گفتگو با خبرنگار سپيدپوش در زمينه علل و نتايج شکايات پرستاران از وزارت بهداشت به ديوان عدالت توضيح داد و گفت: بنابر قانون مصوب دولت در سال 1368براي کليه مشاغل سخت تسهيلاتي مقرر شده که پرستاري نيز جزء اين قانون قرار مي گيرد و قاعدتاً پرستاران و کساني که مشمول اين قانون هستند بايد از مزاياي آن بهره مند شوند.
قائم مقام نظام پرستاري افزود: همچنين قوانيني از جمله قانون ارتقاء بهره وري که در سال 1388 به تصويب دولت رسيد، قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري و همچنين قانون مشاغل سخت و زيان آور علي رغم تصويب مجلس، هنوز توسط وزارت بهداشت اجرائي نشده؛ که شکايات پرستاران را براي احقاق حق خود به دنبال داشته و نظام پرستاري کشور نيز در اين زمينه در حال پيگيري است.
شريفي مقدم با اشاره به سخت و پرفشار بودن شغل پرستاري و ارتباط آنان با عوامل بيماري زاي تهديد کننده مثل ايدز، آنفلوآنزا، سل، هپاتيت و غيره اذعان کرد: خيلي از پرستاران به بيماري هايي دچار مي شوند که مورد غفلت قرار مي گيرد و علائم خود را در آينده نشان مي دهد و همچنين طبق پژوهش هاي انجام گرفته شب کاري در افزايش سرطان سينه در خانم ها و سرطان پروستات در آقايان بسيار اثرگذار است که از عوارض شيفت هاي غيرمتعارف مي توان از آن نام برد.
اين مقام مسئول به مزاياي اجرائي شدن قانون مشاغل سخت به ويژه در پرستاران اشاره و تصريح کرد: طبق نظر قانون گذار پرستاران شاغل در بخش دولتي که داراي 25 سال سابقه کار مي باشند با 5 سال بخشودگي و در بخش خصوصي کساني که مشمول قانون کار هستند با 20 سال سابقه و 10 سال بخشودگي بازنشسته مي شوند.
قائم مقام نظام پرستاري با بيان اينکه اين قانون معمولاً در بخش خصوصي رعايت مي شود ادامه داد: ولي در بخش دولتي متأسفانه وزارت بهداشت به دليل کمبود بودجه و نيرو با اين امر موافقت نمي کند؛ در حاليکه اين حق پرستاران است و براي احقاق آن به ديوان عالي عدالت شکايت کرده اند.
شريفي مقدم با اشاره به رأي ديوان عدالت مبني بر حمايت از پرستاران گفت: طبق اين رأي وزارت بهداشت موظف به اجرايي کردن قانون مشاغل سخت در مورد پرستاران است ولي در حال حاضر از دستور اين نهاد تمکين نمي کند.
وي در پايان به تشکيل سامانه حقوقي نظام پرستاري اشاره کرد و ادامه داد: بعد از توسعه واحد حقوقي سازمان در دور چهارم نظام پرستاري و به دليل اينکه پرستاران از قوانين مختلف مرتبط به خود اطلاعي ندارند، اين سامانه براي بهره مندي پرستاران سراسر کشور تشکيل شد تا آنها بتوانند راجع به مسائل صنفي و شغلي خود مشاوره هاي لازم را دريافت نمايند.
شبکه آیفیلم از 20 اسفند ماه سری اول از سریال «در حاشیه» مهران مدیری را بازپخش میکند.
با پایان مجموعهی «دردسرهای عظیم 2»، شبکه آیفیلم با پخش تیزهای «در حاشیه» اعلام کرد که این مجموعه از 24 اسفند هر شب ساعت 20 به روی آنتن میرود.
بینندگان در سریال «در حاشیه 1» با حضور شخصیتهای پزشک، بیمار، پرستار و ... شاهد موقعیتهای طنزی هستند که در بیمارستان رخ میدهد.
مهران مدیری، کارگردان مجموعه طنز «در حاشیه» نیز پیش از این درخصوص این مجموعه بیان کرده بود: چهار شخصیت اصلی داستان ما پزشکان این بیمارستان هستند که هر کدام شخصیت ویژهای دارند؛ برای مثال دکتر با وجدان و آرمانگر، دکتر متخلف و... از شخصیتهای این سریال هستند. 30 درصد از شخصیتهای ما در این مجموعه پزشکان و پرستاران متعهد و با وجدان هستند و ما سعی داریم پیامهای مختلف این مجموعه را در کنار انتقادات مطرح کنیم که با نگاه طنز آمیخته شده است.
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .