آمار مطالب

کل مطالب : 476
کل نظرات : 9

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 46

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 557
باردید دیروز : 368
بازدید هفته : 972
بازدید ماه : 976
بازدید سال : 5700
بازدید کلی : 31136

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 557
بازدید دیروز : 368
بازدید هفته : 972
بازدید ماه : 976
بازدید کل : 31136
تعداد مطالب : 476
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1

تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : یک شنبه 16 آبان 1396
نظرات

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، اعضای هیئت مدیره نظام پرستاری این شهرستان برای بررسی برخی مشکلات پرستاران، چگونگی پرداخت معوقات، مطالبات و وضعیت محسوب شدن به‌ عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور به دیدار عزت‌الله یوسفیان‌ملا نماینده آمل و رئیس مجمع نمایندگان استان‌های شمالی کشور رفتند. 
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل در این دیدار بیان کرد: طرح تحول سلامت به یکی از چاه‌هایی در دولت یازدهم تبدیل شده است که با افتادن در آن راه فراری وجود ندارد. 
 
این مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از کارشناسان امر اقتصاد درمان شرایط و محل‌های هزینه کردن بودجه طرح تحول سلامت را درست نمی‌دانند، افزود: متأسفانه هیچ تغییری در رویکرد ناصحیح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به وجود نیامده است. 
 
مظلوم با تأکید بر اینکه معتقدم مقصر اصلی این بی‌نظمی و عدم کارشناسی صحیح، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، تصریح کرد: عوامل دیگری هم در این مهم دخالت دارد که می‌توان به عدم توجه وزارت بهداشت به کارکنان صف و توجه بیش از اندازه به نیروهای ستادی و برخی پزشکان اشاره کرد. 
 
* لزوم توجه نمایندگان مجلس به پرداخت مطالبات پرستاران 
 
وی یادآور شد: مسئله مهمی که این روزها بیشتر به چشم می‌آید نیازمند توجه نمایندگان مجلس شورای اسلامی است زیرا با توجه نمایندگان عدم عمل تعهدات توسط وزارت رفاه و بدهی‌های کلان این وزارت‌خانه به وزارت بهداشت و درمان می‌تواند به سرانجام برسد هر چند این امر باعث بدهی‌های وزارت بهداشت و درمان به کارکنان از جمله پزشکان تا سایر فعالان حوزه درمان شده است. 
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل ادامه داد: اگر این نارضایتی ادامه یابد موفقیت‌های طرح تحول سلامت را به باد می‌دهد زیرا این نارضایتی به دلیل عدم پرداخت مطالبات پرسنل از 8 تا 9 ماه در دانشگاه علوم پزشکی مازندران بوده و حتی در برخی دانشگاه‌ها این مدت بیشتر می‌شود. 
 
این مسئول با اشاره به اینکه عدم محاسبه مرخصی‌های پرسنل، اجرای طرح مبتنی بر عملکرد و کاهش بودجه بیمارستان‌ها مواردی است که باعث نارضایتی‌ها شده است، بیان کرد: از نمایندگان مجلس درخواست می‌شود تا با پیگیری‌های لازم مانع شکست جدی طرح بزرگ تحول سلامت شوند هر چند پرستاران خواهان پیگیری هزینه‌کرد بودجه عظیم این طرح در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند. 
 
مظلوم با اعلام قول پیگیری نماینده مردم آمل در مجلس طی جشن گرامیداشت روز پرستار سال گذشته، یادآور شد: پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان‌آور در کشورهای مختلف جهان است ولی متاسفانه در ایران هنوز به مهم عملی نشده است و از نمایندگان می‌خواهیم پیگیر محسوب شدن شغل پرستاری جزو مشاغل سخت باشند. 
 
 وجود پرستاران به صورت نیروی شرکتی با 10 سال سابقه 
 
وی با بیان اینکه بسیاری از پرستاران مشغول به کار در دانشگاه‌های علوم پزشکی بیش از 10 سال به صورت نیروهای شرکتی یا قرداد معین کار می‌کنند، تصریح کرد: این روند باعث شده هنوز برخی پرستاران شامل تبدیل وضعیت نشوند. 
 
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل بیان کرد: با توجه به نزدیک بودن آزمون استخدامی وزارت بهداشت و درمان در 21 آبان امسال تقاضا می‌شود برای این فعالان حوزه بهداشت و درمان که سال‌ها با صداقت انجام وظیفه می‌کنند امتیازی در نظر گرفته شده تا تبدیل وضعیتشان از راه آزمون قابل حل باشد. 
 
این مسئول با اعلام اینکه مطابق بند 10 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری نیروهای ستادی وزارت‌خانه‌ها و مؤسسات زیر نظر رئیس جمهور مشمول پرداخت فوق‌العاده ویژه تا سقف 35 درصد می‌شوند، افزود: اجازه اجرای این مهم در جلسه هیأت وزیران سال 1393 مصوب و ابلاغ شد. 
 
مظلوم یادآور شد: با وجود اجرای این بند برای پرسنل ستاد وزارت بهداشت و درمان، دیگر نیروهای ستادی و عملیاتی در مراکز درمانی و اورژانس 115 در نظر نگرفته شده است که این روند تبعیض آشکار را رقم می‌زند. 
 
وی گفت: با توجه به اجرای این ماده در وزارت‌خانه‌هایی همانند جهاد کشاورزی اقدامات لازم برای بهره‌مندی نیروهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی لحاظ شود.

تعداد بازدید از این مطلب: 139
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : دو شنبه 19 مهر 1396
نظرات

باز این چه شورش است که در خلق عالم است

باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است

عاشورا نمایش پرشکوه عشق است که با ایثار و از خودگذشتگی امام حسین علیه السلام و یاران فداکار آن حضرت در صحنه کربلا خلق می شود.

نهضت عاشورا آئینه زلالی است که اسلام را بطورمجسم وبی هیچ شائبه ای درمنظرحق جویان تاریخ به نمایش می گذارد درچهرۀ جان برکفان این حماسه خونبار نه تنها می توان شکوه قرآن و اسلام ناب نبوی را به وضوح نگریست بلکه می توان الگوی گوناگون انسان کامل قرآنی را در سیمای پیر و جوان، مردو زن این نهضت به تماشا نشست و در کنار آن چهره های کریه از انسان نماهایی می توان مشاهده کرد که با تمامی ارزشهای الهی و انسانی به پیکار برخاسته اند و بدین سان صحنه عاشورا به نمایش انسان شناسی مبدل گردیده است .

حادثه عاشورا هرچند در زمانی بسیار کوتاه تحقق یافت و بیش از نیم روز دوام نیافت، امّا عمق حادثه چنان روایت تلخی را به تصویر می کشد که توجّه همه عالم را به خود معطوف می سازد و چنان شور و حرکتی می آفریند که همه قیام های حق طلبانه و آزادی خواهانه از سرچشمه اش آب می خورد و بر محور آن می چرخد و این وظیفه ماست که فرهنگ عاشورا و پیام کربلا را خوب بشناسیم و سرمشق زندگی خود قرار دهیم.

این قیام و شهادت حضرت ابا عبدا... الحسین (ع) سیدالشهداء و علمدار یگانه و یاران باوفایش که فرهنگ شهادت و مبارزه با ظلم را تا ابدیت تاریخ جاودانه کردند و در اذهان همه بشریت جاودانه خواهد ماند، آری ، تاسوعا، مقدمه جان‌فشانی و عاشورا، سرفصل دلباختگی در محضر حسین(علیه السلام) است.

پرستاران عدالت خواه ایران - شاخه خراسان به نمایندگی از جامعه شریف پرستاری کشور، فرارسیدن ایام غم بار تاسوعا و عاشورا و شهادت مظلومانه سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و علمدار  یگانه حضرت ابوالفضل (ع) و یاران باوفایش را به مسلمانان و شیفتگان آن حضرت بویژه جامعه پرستاری تسلیت عرض می نماید.

تعداد بازدید از این مطلب: 154
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : پنج شنبه 15 مهر 1396
نظرات

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری اولین نشست سراسری فعالین صنفی کشوردرسالن اجتماعات سازمان نظام پرستاری برگزار شد. در این نشست صنفی جمعی از فعالین پرستاری از چهار گوشه کشور دورهم جمع شدند و به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

در این گزارش بخشی از نقطه نظرات این فعالین صنفی بیان می شود:

فلاح اولین سخنران فعال صنفی در این نشست بود که کلام خود را با بیان دکلمه و شعری آغاز کرد:

به نام خالق  پیدا و پنهان

که پیدا و نهان داند به یکسان

درد های ما جامه نیستند تا زتن درآوریم

چامه و چکامه نیستند تا زنای جان برآوریم

دردهای ما نگفتنی،

درد های ما نهفتنی یست

درد ما گرچه مثل درد های مردم زمانه نیست،

درد مردم زمانه است

دفتر مرا دست درد می زند ورق

شعر تازه مرا درد گفته است

درد هم شنفته است، پس در این میانه من از چه حرف می زنم؟

درد حرف نیست، درد نام دیگر من است من چگونه خویش را صدا کنم؟

با بعضی همکلاسی بودم

با بعضی هم دوره

با بعضی همسفر

و با افتخار به همه همکاروهمه پرستار،

ای درخت آشنا

شاخه های خویش را ناگهان کجا جا گذاشتی؟

یا به قول خواهرم فروغ

دست های خویش را در کدام باغچه عاشقانه کاشتی؟

این قرارداد تا ابد میان ما برقرار باد

چشم های من به جای دست های تو

من به دست تو آب می دهم

تو به چشم من آبرو بده

من به چشم های بیقرار تو قول  می دهم

ریشه های ما به آب

شاخه های ما به آفتاب می رسد

ما دوباره سبز می شویم

ما دوباره سبز می شویم.

...

این فعال صنفی پرستاری تهران گفت: سپاس و ستایش بیکران برآستان حضرت حق که توفیق برگزاری این گردهمایی را به ما عطا فرمود، باشد که این فرصت را غنیمت شماریم و لایق محبت بی مانند تک تک شما همکاران باشیم

اکنون که به همت و پیگیری جمعی از پرستاران دلسوز از فضای مجازی گریزی ناگزیر به فضای واقعی زده شده است جامعه پرستاری ایران مفتخر است تا از نظرات آرا و اندیشه های فعالین صنفی خویش آگاه شود

وی افزود: به جرات می توان گفت که فعالین صنفی پرستاری در تمامی حوزه های پرستاری و نظام سلامت صاحب نظر، رای و اندیشه بوده و با تمامی زخم ها و درد های نظام سلامت آشنا هستند

فعالین صنفی پرستاری کشور اکنون گردهم آمده اند تا به مدیران، مسئولان، برنامه‌ریزان وتمامی افراد درگیر و ذینفعان نظام سلامت كشور بگویند که درد های نظام سلامت را می شناسند.

وی ادامه داد: درهیچ دوره ازسازمان نظام پرستاری درهای سازمان به این اندازه به روی فعالین صنفی و پرستاران گشوده نبوده و تا این اندازه با انتقادات و پیشنهادات پرستاری بیان نشده است.

وی اضافه کرد فعالین صنفی این دوره از پرستاری تاثیر گذارترین و آگاه ترین و موثر ترین فعاین پرستاری در طول گذشته پرستاری بوده اند: فعالین صنفی پرستاری کشور از بالین و متن پرستاری برخاسته اند در حوزه های پرستاری و نظام سلامت دارای نظر و اندیشه بوده و با دردها و الام پرستاری کشور اگاه هستند.

وی سپس مشکلات جامعه پرستاری را عدم اگاهی پرستاران از حقوق صنفی خودعنوان داشته و گفت: امروز جامعه پرستاری با کوله باری از مطالبات همراه است که ازعدم اجرای قوانین حوزه پرستاری مانند قانون تعرفه گذاری تا جایگاه پرستاری و شان و منزلت پرستاری در کشور و جامعه است.

ظلی فعال پرستاری آذری زبان کشور نیز با بیان اینکه ازخطه اذربایجان شیرین زبان ودیار شهریاربرایتان پیام اورده ام درتعریف فعال پرستاری گفت: کنش گر صنفی کسی است که بتواند بر معادلات صنفی اثر گذار باشد.

وی ویژگی های فعال صنفی را الگو بودن درعلم و اخلاق و رفتاردانسته و گفت: فعال صنفی باید تعصب حرفه ای داشته و احترام و تکریم به همکار را از اصول اخلاقی خود بداند و اگاهی داشتن و اگاهی دادن از دیگر ویژگی های یک کنش گر اجتماعی در عرصه فعالیت های صنفی است

وی سپس به بیان دو پیشنهاد پرداخت و گفت: اول تشکیل شورا های صنفی توسط فعالین صنفی در بیمارستان ها که به عنوان نمونه در تبریز انجام شد و از هر بخشی یک فعال صنفی معرفی شد و شورایی در بیمارستان شکل گرفت و نماینده ای به هیئت مدیره نظام پرستاری اعلام شد. به نظر من باید برای جلوگیری از موازی کاری و تداخل فعالیت ها پیشنهاد می شود تا شورای عالی نظام پرستاری آئین نامه ای برای آن تعریف کند

وی افزود: پیشنهاد دوم من این است که از پتانسیل فعالین صنفی در سازمان و هیئت مدیره ها و کمیسیون های مربوطه استفاده شود

الوندی از فعالین صنفی  بیمارستان لبافی نژاد پرستار دیگری بود که درخود را فردی مستقل دانست و مهمترین راهکار برطرف شدن مشکلات جامعه پرستاری را افزایش مشارکت پرستاران در سازمان نظام پرستاری دانست و گفت: برای افزایش این مشارکت باید پروانه صلاحیت حرفه ای را به نظام پرستاری واگذار شود تا میزان مشارکت بالا رود.

وی همچنین لزوم مشارکت درفعالیت های صنفی پرستاران را یک ضرورت دانست  گفت: تمام نظام های صنفی مانند نظام پزشکی و نظام مهندسی در این حوزه بسیار فعال هستند و نظام پرستاری نیز باید در این زمینه ورود کند.

وی استقلال را برای فعال صنفی لازم دانست وگفت: باید تمام تشکل های صنفی پرستار ی مانند سازمان نظام پرستاری و خانه پرستار و انجمن پرستاری قوی باشند و بزرگ کردن یک صنف خاص مناسب نیست.

خانم باروئی فعال صنفی بعدی از خطه خراسان و مشهد بود که درابتدا به بیان گزارشی ازعملکرد کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان پرداخته و با اشاره به حضور گسترده پرستاران در تجمع فعالین صنفی مشهد درمقابل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کمیته مطالبات پرستاری خراسان از اولین تشکلات خود جوش صنفی درحوزه پرستاری بود که با کار تشکیلاتی و گروهی خود در حوزه فعالیت های صنفی پرستاری توانست درانتخابات دوره چهارم نظام پرستاری کاملا موفق عمل کند و تمامی منتخبین مورد حمایت خود را در ترکیب هیئت مدیره  این دوره مشهد قراردهد و یکی از موفق ترین تشکل صنفی پرستاری کشور بوده است.

وی افزود: کمیته پیگیری مطالبات پرستاری خراسان درادامه کار خود در قالب هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد توانست همایش بزرگ و کشوری ارتقا سلامت: تعرفه گذاری و پوشش بیمه ای خدمات پرستاری را درهتل میثاق مشهد برگزار کند.

این فعال صنفی درادامه تشکیل بنیاد پروانه سپید را از دیگر فعالیت های فعالین صنفی خراسان دانست و به بیان پاره ای فعالیت های آن پرداخت.

قاسم پور دیگر سخنران این نشست صنفی از فارس بود که به موضوع تاخیر در پرداخت حقوق پرستاران شرکتی در شیراز اشاره کرد و گفت: هیئت مدیره شیراز به علت ناهمگونی ترکیب هیئت تاکنون نتوانسته موفق عمل کند که خوشبختانه با حضور رئیس کل سازمان نظام پرستاری در جلسه اخیر هیئت مدیره امیدوارم مشکلات بزودی برطرف شود و کمیسیون های فرعی هیئت مدیره تشکیل شود.

وی شجاعت را از ویژگی های مهم یک فعال صنفی دانسته و افزود: غیر از شجاعت، تعیین اولویت ها و اهم و مهم کردن مطالبات صنفی از دیگر ویژگی های یک پرستار فعال صنفی است.

وی دانش سیاسی و اجتماعی و صنفی را از لازمات یک فعال صنفی دانسته وگفت: یک پرستار فعال صنفی باید بتواند با توجه به ویژگی های اجتماعی کشور تصمیم گیری کند و تمامیت نگر باشد و از فن بیان خوبی برای اضهار نظر و بیان مشکلات صنفی استفاده کند.

وی ثبات شخصیت و کنترل احساسات را ازدیگر ویژگی های یک فعال صنفی بر شمرد و گفت: یک فعال صنفی باید مداومت در پیگیری مطالبات صنفی داشته باشد واز منیت بدور باشد ونتیجه کار را حاصل تلاش جمعی بداند.

وی تفکر سیستمی را از مهمترین ویژگی یک فعال صنفی دانسته و گفت: تفکر و دید سیستمی یعنی تفکری که اجزای گسترده داشته باشد و یک فعال صنفی باید دید گسترده و کشوری به مشکلات و مسائل پرستاری داشته باشد.

وی شورای کارکنان در بیمارستان نمازی شیراز را نمونه ای از این تشکل صنفی مورد اشاره ذکر کرد و گفت: این شورا به تناسب  کارکنان هر واحد یک نماینده در آن شورا دارد و به عنوان مثال پرستاری 5 نماینده و رادیولوژی و آزمایشگاه هر کدام یک نماینده دارد و نگهبانی و خدمات و واحد های مختلف و این شورا بین 13 تا 15عضو دارد و مهر ماه امسال انتخابات این شورا است و این نمونه خوبی است.

شاطریان فعال صنفی قم، خود شناسی و خانواده شناسی و جامعه شناسی و سیستم شناسی را از ویژگی های یک فعال صنفی برشمرد و گفت: ما باید و عقلانیت و صداقت و شفافیت بیشتری حرکت کنیم و تعامل رابه عنوان یک اصل مورد توجه داشته باشیم و ما باید به عنوان یک فعال صنفی در کنار فعالیت های صنفی در چهارچوب فعالیت های مالی به اخلاقیات و شرح وظایف توجه داشته باشیم

وی استفاده ازنقد را در پیگیری مطالبات موثر دانسته و گفت: فعالین صنفی باید جریان شناسی را بدانند و باید دافعه های سیستم را تبدیل به انگیزه به عنوان جاذبه های سازمان استفاده کرد

خانم اکبرزاده فعال صنفی جوان مازنداران که تازه شش ماه از ترک محیط  دانشجویی و ورود او به عرصه کار و تلاش می گذرد از توجه  ویژه سازمان به ورود دانشجویان در فضای صنفی گفت: دانشجویان به علت روحیه خاص عدالت جوی خود بسیار می توانند درزمینه مطالبات صنفی موثر باشند زیرا که دغدغه های یک پرستار شاغل را ندارند.

وی توجه به کار ریشه ای را ازویژگی های کار با دانشجو دانسته وگفت: وقتی دانشجویی از زمان دانشجویی خود با فعالیت های صنفی اشنا باشد قطعا با دید بازتر و آگاهی بیشتری وارد عرصه خدمت شده و بیشتر می تواند درارتقا جایگاه پرستاری موثر باشد.

در ادامه این جلسه و در بخش پرسش و پاسخ، فعالین صنفی با طرح سوال و پرسش و پاسخ و بحث های گروهی خود به نقش و جایگاه و خواسته ها و مطالبات صنفی پرستاری پرداختند.

 

تعداد بازدید از این مطلب: 156
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : پنج شنبه 15 مهر 1396
نظرات

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، نخستین نشست فعالین صنفی پرستاری تهران در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد.

 

محمد شریفی مقدم فعال پیشکسوت پرستاری و دبیرکل خانه پرستار در این نشست ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، با اشاره به اولین جریان بوجود آمدن فعالین صنفی در حرفه پرستاری گفت: امروز خوشحالم که جمع عظیمی از فعالان صنفی در جای جای کشور در حال فعالیت هستند و امروز شمابه عنوان نمایندگانی از این هزارن نفردر کنار یکدیگر جمع شده اید و این مایه مباهات پرستاری است واین به معنی امید به آینده برای  پرستاری خواهد بود بنابراین پرستاری در حقیقت باید منتظر تحولات گسترده تر از این باشد و دیگر نمی توان به راحتی با پرستاری برخورد کرد. اگر تعداد افراد کم باشند می توانند آن ها را بخرند، بشکنند و تهدید کنند اما اگر این با عنوان یک جریان باشد با آن نمی توانند برخورد کنند.

 

وی اظهار داشت: اعتقاد من بر این است که حتی ۵ نفر فعال صنفی نیز می توانند پرستاری کشور را متحول کنند، حال اگر تعداد این افراد بیشتر و بیشتر باشد،  اتفاقات بزرگی برای جامعه پرستاری رخ خواهد داد و اثرات آن قابل مشاهده خواهد بود و با این تعداد فعال صنفی هیچ سیستمی قابلیت رویارویی با پرستاری را ندارد و چاره ای جز تمکین خواسته های پرستاری نخواهند داشت.

 

دبیرکل خانه پرستار در تعریف فعال صنفی عنوان کرد: فعال صنفی فردی است که دغدغه صنف را داشته باشد و کسی که دغدغه صنفی داشته باشد،  بخشی از ذهن وی درگیر مسائل و مشکلات آن صنف خواهد شد و وقتش صرف صنف خواهد شد. زمانی که این دغدغه در فردی وجود داشته باشد قطعا بر روی عملکرد وی تاثیر می گذارد و مهمترین وظیفه یک فعال صنفی اطلاع رسانی است به این معنی که افرادی که بتوانند اطلاع رسانی کنند به عبارتی گردش اطلاعات صنفی را داشته باشند به دنبال آن آگاهی ایجاد می شود. زمانی که آگاهی ایجاد شود حرکت ایجاد خواهد شد و به دنبال آن نیز جنبش ایجاد می شود و این جنبش عدالت خواهی به همین شکل بوجود آمد که ۱ نفربه  ۵ نفر، ۵ نفر به ۱۰ نفر تبدیل شد و در پایان به صورت یک جریان جنبش عدالتخواه ایجاد شد وزمانی که مسئله ای به  جریان تبدیل شود  نمی توان با آن مقابله کرد و با آن روبرو شد بنابراین  در این راه با موارد بسیار زیادی روبرو شدیم  که به لطف خدا از بین رفت و به نتیجه مطلوب رسیدیم.

 

وی در ادامه به تشریح ابزار اطلاع رسانی برای فعالین صنفی پرداخت و گفت: زمانی اطلاع رسانی بسیار سخت بود. فعالین صنفی باید قدر خود را بدانند و زیرا  یک نفر آن ها می تواند منشا بسیاری از تحولات باشد. فعالین صنفی نباید خود را درچهارچوب ساختاری خود محدود نمایند و در چهارچوب ساختار خاص فعالیت کردن، محدودیت هایی را به دنبال خواهد داشت. آنچه مسلم است حتی کوچکترین حرکت فعال صنفی اثرگذار خواهد بود. و با توجه به نقش فعالین صنفی در اطلاع رسانی خوشبختانه در حال حاضر اطلاع رسانی تسهیل شده است و اینترنت و فضای مجازی  به راحتی تحت اختیار افراد قرارگرفته است بنابراین  اکنون سرعت گردش اطلاعات به قدری بالا رفته است که رسانه های جمعی نیز نمی توانند به آن برسند. امروزه در دنیا بر روی ۲ کلمه بسیار تاکید می شود یک بحث ارتباطات و دیگری اطلاعات است به این معنی که هرکس اطلاعات بیشتری داشته باشد موفق تر خواهد بود و این اطلاعات به سرعت گردش آن اهمیت دارد.

 

شریفی مقدم تصریح کرد: فعالین صنفی اگر بتوانند اطلاعات را که منشا تحولات است  به گردش در آورند، این باعث افزایش اگاهی جامعه پرستاری و در نتیجه بسیاری از مشکلات پرستاری حل خواهد شد و هیچ قدرتی هم نمی تواند جلو دار آگاهی افراد شود. فعالین صنفی که در سال ۹۳ توانستند این جنبش را به راه بیندازند توسط فضای مجازی این چنین اتفاقی  را رقم زدند که با هیچ معادله ی مدیریتی هم خوانی ندارد. زمانی که یک سیستم،  تمام ابزارهای قدرت لازم را در دست داشت و فعالین صنفی به جز تلفن همراه هیچ ابزار دیگری نداشتند و بوسیله سرعت گردش اطلاعات به هر صورت با  آگاه کردن جامعه پرستاری توانستند،  جامعه پرستاری را به حرکت در آورند به این معنی است که کسی نمی تواند مانع  از آگاهی جامعه پرستاری شود.

 

وی افزود: با وجود افرادی فعالی چون شما فعالان صنفی به آینده ی پرستاری امیدوار هستیم و به هر صورت در جریان ها وجنبش های عدالت خواهی و در کل پرستاری طرف مقابل هم به راحتی اجازه هر کاری را به شما نمی دهد و تمام قدرت خود را به کار خواهد گرفت تا فعالیت های شما را خنثی نماید کهنمونه ای از آن را در سال ۹۳ می توان مشاهده نمود. در این مورد طرف مقابل تمام شیوه های ممکن  را به کار گرفت تا بتواند از این جنبش جلوگیری نماید  به عنوان مثال بحث تطمیع یکی از آن شیوه ها بود به این معنی که وعده و وعید دروغین به افراد می دهند تا ببینند که فرد تا چه اندازه قابل خریدن هستند.

 

دبیرکل خانه پرستار دومین شیوه را فشار معرفی نمود: در بحث بعد بر روی افرادی که تطمیع کارساز نبود،  فشار می آروند به عنوان مثال شیفت ها ار افزایش می دهند، بخش ها را جا به جا می کنند و... تا جایی که فرد عقب نشینی کند. در سال ۹۳ فشار به حدی رسید که در بیمارستان های مختلف از جمله امام خمینی (ره) و امیر اعم وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی تهران کارهای بسیاری برای تهدید و فشار بر روی پرستاران اعمال نمودند. پایداری فعالین صنفی به حدی بود که  نتوانستند آنان را بشکنند.

 

وی سومین شیوه شکست فعالیت های صنفی را تفرقه خواند و گفت: مهمترین موضوعی که من نگران آن بودم بحث تفرقه است و این آفتی است که این جنبش را تهدید می کرد بنابراین می توان نقطه عطف، اوج و قدرت پرستاری را در جمع دانست. اگر ۱۰ درصد جامعه پرستاری کشور در کنار یکدیگر باشند کسی جلودار پرستاری نیست. به این معنی که قدرت و پتانسیل پرستاری بسیار بالا است و علت بالا بودن آن به دلیل نقش پرستاران است زیرا پرستار جز اجزای لاینفک نظام سلامت است. پرستار به عنوان فردی است که بیشترین خدمت را از نظر تاثیرگذاری در نظام سلامت کشور به مردم ارائه می دهد و بیشترین خدمت از لحاظ کمی و بیشترین خدمات از نظر زمانی را ارائه می دهد بنابراین موتور متحرک  نظام سلامت،   پرستاران هستند.

 

شریفی مقدم با اشاره به مهمترین شعار جنبش عدالت خواه که برقراری عدالت همه جانبه در نظام سلامت است گفت: فعالین صنفی حرف خاصی خارج از عرف نمی زنند. مهترین شعاری که جنبش عدالت خواهی داشتند، برقراری عدالت همه جانبه در نظام سلامت بوده است که به عنوان خواسته اصلی این جنبش بود. در این خواسته بحث فقط عدالت در پرداخت نیست بلکه عدالت در پرداخت یکی از موضوعات این خواسته  بوده است و عدالت در برخورد نیز یکی دیگر از محورهای این خواسته به شمار می رود بنابراین قانون برای همه یکسان است.

 

این فعال صنفی تشریح کرد: فعالیت های صنفی که به هر صورت در طول یک سال گذشته  انجام شده، دیدگاه ها را نسبت به پرستاری تغییر داده است و طرف مقابل ما که یک جریان سخت و پیچیده است، امروز می داند که با یک نفر روبرو نیست که بتواند انواع فشارها را بر روی وی واردکند  بلکه با یک جریان فکری، موج و تفکری روبرو است که خواسته های آنان برآورده شود و نمونه آن  را در بحث پرداخت ها می توان  مشاهده کرد. زمانی که این اختلاف ۱۰۰ برابر شودبه تبع آن  رفتارها نیز  تغییر خواهد کرد و حرف پرستاران این است که دنیا یک عرفی دارد و به هرصورت این عرف نیز باید در کشور ما هم رعایت شود.

 

وی در ادامه به پرداخت ها اشاره کرد و گفت: در بحث  پرداخت ها سازمان نظام پرستاری، نهادهای پرستاری و فعالین صنفی پرستاری ورود کردند که با ورود مجلس و سیستم های نظارتی مشاهده می کنید که برای پرداخت ها   در حال تعیین سقف هستند که به مبلغ ۱۸ میلیون برای پزشکان به نتیجه رسیده اند و این از طریق گردش اطلاعات، مصاحبه ومکاتبه فعالین صنفی  صورت گرفت  و سازمان نظام پرستاری نیز به عنوان یک پشتیبان در تمام عرصه ها حضور خود را اعلام نمود.

 

شریفی مقدم در ادامه افزود: زمانی که فاصله طبقاتی کم شود و تیم بهداشت و درمان با یکدیگر راه بروند حس ها به هم منتقل می شود، دردها به هم گفته می شود و رفتارها متعادل می شود و این نشانه های ایجاد ارتباط با یکدیگر است که فعالین صنفی توسط فضای مجازی این باب مذاکرات و ارتباطات را باز کرده اند.

 

وی عنوان کرد: امیدوار هستیم که با حضور فعالین صنفی قدیم و جدید و انتقال تجربیات فعالین قدیمی به فعالین جدید یک تلفیق بسیار خوب ایجاد شده و با فعالیت شما شاهد تحولاتی در سیستم پرستاری خواهیم بود  و فعالین صنفی باید روحیه پرسشگری، مطالبه گری و خواستن را از هرکسی که در جایگاه سازمان نظام پرستاری قرار دارد بخواهند و فرقی نمی کند که چه کسی در این جایگاه قرار دارد.

 

دبیرکل خانه پرستاردر پایان یکی از اهداف سازمان نظام پرستاری  را جانشین پروری برشمرد و گفت: بحث جانشین پروری وپرورش نیروهای با استعداد پرستاری یکی از اهداف سازمان نظام پرستاری و است که با ورود فعالینی چون شما خیال مسئولین سازمان نیز آسوده می شود و نگرانی نخواهیم داشت و آینده پرستاری را نیز شما فعالین باید اداره نمایید.

 

 

تعداد بازدید از این مطلب: 134
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 31 شهريور 1396
نظرات

 

پزشکان دولتی معادل بخش خصوصی ویزیت می گیرند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس،

پزشکان دولتی معادل بخش خصوصی ویزیت می گیرند

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از تلاش برای بررسی چگونگی پرداخت کارانه به پزشکان با هدف جلوگیری از افزایش نجومی دریافتی ها خبر داد.
 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری به نقل از خانه ملت، اکبر ترکی در واکنش به برخی اظهارنظرها نسبت به حقوق‌های نجومی پزشکان، افزود: کارانه‌ای که پزشکان در طرح تحول سلامت به جهت حق عمل و ویزیت بیمار دریافت می‌کنند ارقام نسبتا بالایی است که باعث دریافتی‌های زیاد برخی پزشکان شده است.

وی ادامه داد: اگرچه این دریافتی ها در قالب کارانه است اما برخی متولیان در تلاش هستند تا بررسی های لازم را در زمینه نحوه ارایه این کارانه انجام دهند به گونه ای که یا سقفی برای این کارانه ها در نظر گرفته شود یا کارانه ها را به صورت پلکانی به پزشکان پرداخت کنند.

ترکی تصریح کرد: برخی ایرادات به این پرداخت‌ها آن است که در برخی از مناطق برای جذب پزشک، به جای یک k ۲.۵ ، k پرداخت می شود که همین امر نوعی بی عدالتی ایجاد کرده که به نظر می رسد باید یک ساماندهی در این زمینه صورت گیرد.

وی یادآور شد: اگر سقفی برای این کارانه درنظر گرفته شود یا دریافتی کارانه به صورت پلکانی باشد پزشکان می توانند دریافتی معقولی داشته باشند اما درحال حاضر چنین نابسامانی در پرداختی های بیش از حد به پزشکان وجود دارد که وزارت بهداشت و درمان نیز به چنین موضوعی واقف است و باید این موضوع را اصلاح کند.

ترکی درباره چگونگی اجرای طرح پلکانی کارانه ها به پزشکان، افزود: با طرح پلکانی، بین ۶۰ تا ۷۰ درصدی که باید در قالب کارانه به پزشک پرداخت شود، به ازای هر ۱۰ تا ۲۰ درصدی که این درآمد بالاتر می‌رود درصد پرداختی به پزشک کمتر می‌شود و سهمی که برای بیمارستان باقی می ماند بیشتر است.

وی ادامه داد: پزشکان با بودجه دولت و بیماری مردم متخصص می شوند و بر اساس قوانین مصوب مجلس این ها متعهد به ۲ تا ۵ سال ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و تخصصی به مردم دهند، در چنین شرایطی پزشکان هم حقوق دریافت می کنند هم به آنها درصدی از کارانه تعلق می گیرد درحالی که حرفمان این است که نباید بیش از این ها دریافت شود، هم اکنون با عنوان جذب پزشک، k ۲.۵ به آنها پرداخت می شود بدان معنا که پزشک یک بیمار را ویزیت می کند اما به اندازه ۲.۵ بیمار برای وی محاسبه می شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح کرد: ویزیتی که پزشک در بیمارستان دولتی دریافت می‌کند بر اساس نرخ دولتی است اما زمانی که این ویزیت ضرب در ۲.۵ k  می شود معادل ویزیت بخش خصوصی می شود که این اقدام بار مالی زیادی را بر دوش وزارت بهداشت می گذارد.

تعداد بازدید از این مطلب: 129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 31 شهريور 1396
نظرات
رئیس شورای عالی نظام پرستاری عنوان کرد؛


رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور، مطالبات معوق پرسنل بیمارستان های دولتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: پرداخت مطالبات پرسنل بیمارستان ها به خصوص پرستاران، بین ۶ تا ۹ ماه به تاخیر افتاده است.
 

طاهره زاهد صفت در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، گفت: با گذشت ۶ ماه از سال ۹۵ بسیاری از دانشگاه های علوم پزشکی کشور در خصوص معوقات ۶ تا ۹ ماهه به نیروهای تحت پوشش خود  با معضلات شدیدی دست و پنجه نرم می کنند و نگرانی ها و دلواپسی های زیادی را برای کارکنان این حوزه به دنبال داشته است.

وی با توجه به نگرانی جدی کارکنان به خصوصی پرستاران که درصد قابل توجهی از جمعیت تحت پوشش وزارت بهداشت را تشکیل می دهند، افزود: ضمن تشکر از تدابیر رئیس جمهوری و هیئت دولت در خصوص اختصاص ۸ هزار میلیارد تومان از محل اوراق قرضه خزانه به بیمه سلامت جهت تامین بودجه و پرداخت مطالبات مراکز درمانی و دانشگاه های علوم پزشکی کشور، پیگیری در تسریع فرآیند اجرایی در راستای رهایی از مشکلات جدی مالی و معیشتی کارکنان مراکز درمانی را خواستاریم.

رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور، ارائه خدمت متعهدانه و درست به مردم را در راستای تامین سلامت آنان، وظیفه همگانی دانست و گفت: حمایت های مدیران حوزه سلامت در مدیریت صحیح منابع و توزیع به موقع و عادلانه آن از مواردی است که رضایتمندی و انگیزه خدمت ارایه دهندگان خدمات را در  مشاغلی که با جان و روح و سلامت انسانها ارتباط دارد، افزایش می دهد و این نکته مهمی است که نباید از نظر پنهان بماند.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر کارکنان و پرستاران شاغل در بسیاری از بیمارستان های کشور به علت عدم دریافت مطالبات چندین ماهه خود از نظر روحی و روانی در معرض آسیب هستند و این مسئله در مورد افرادی که فقط در بیمارستان شاغل هستند و شغل دیگری برای امرار معاش ندارند، بیشتر است و باید بپذیریم که این دغدغه باید جدی گرفته شود.

تعداد بازدید از این مطلب: 128
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 31 شهريور 1396
نظرات

مصاحبه جناب شریفی مقدم

در گروه پرستاران آذربایجان شرقی:

سلام بر همکاران عزیز ازربایجانی

وعید غدیر خم بر همه عزیزان مبارک باشد

وتشکر از جناب آقای ظلی که این فرصت را فراهم کردند که ساعتی را در خدمت دوستان آذربایجان باشبم

وبسیار خوشحالم که در خدمت دوستان هستم سلام بر خانم دکتر فدایی و پور علی  جناب صفری خانم غفار زاده وبقیه سروران  گرامی

اگر  جناب ظلی مدیریت بفرمایند سوالات را وجناب صفری هم بنده را کمک نمایند

 م.ظلی:

ارادتمندیم

استاد بیشتر دوستان سؤالاتی داشتن

حول محور فعالیتهای نظام در دوره اخیر و اقداماتی که انجام شده در راه احقاق حقوق جامعه پرستاری

 این موضوع رو تلویحا بفرمایید که برم به سراغ سوالات ریزتر

 Mohammad Sharifi Moghaddam:

حدود 9 ماه از تشکیل شورایعالی دوره چهارم  می گذرد  وبعد از تشریفات انتخابات  وشروع  رسمی کار سازمان با برنامه ریزی های مختلف  فعالیت های خود را آغاز کرد

 فعالیت های 8 ماهه

 بخشی از فعالیت های 8 ماهه اول در قالب  cd و دفترچه در اختیار دوستان هیات مدیره ها قرار گرفته است  که اگر بخواهم توضیح دهم کلی وقت امشب صرف خواهد شد ودوستان علاقه مند ویا به عبارتی پرسشگر می توانند با مرور آن به بخشی از فعالیت های این دوره واقف شوند

 ولی اگر بخش خاصی مد نظر دوستان هست که توضیح دهم

 م.ظلی:

کاملا صحیح میباشد

یکی از ایرادهایی که دوستان گرفتن

اینه که

 سازمان دچار بی برنامگی هست

و آهنگ کندی رو در پیگیری مطالبات دارد

 شما تا چه حد این ایراد رو وارد میدونید

 Mohammad Sharifi Moghaddam:

اتفاقا سازمان دارای برنامه استراتژیک است  وکاملا  دارای برنامه با زمانبندی است وسرعت فعالیت های سازمان هم بیش از تصور است

اگر دوستان مصداقش را بفرمایند که بیشتر توضیح دهم

Safari:

جناب ظلی سازمان در همان ابتدای تسکیل شورایعالی برنامه استراتژیک خود را تدوین و بر مبنای آن حرکت میکند که ریز آن را جناب شریف میفرمایند

م.ظلی:

یکی از موارد مطرح شده در همین مورد

موضوع قانون تعرفه گذاری هست

منظور اقدامات سازمان در مورد اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری به کجا رسیده؟

Mohammad Sharifi Moghaddam:

قانون تعرفه گذاری مصوب سال 86 میباشد  ولی در این خصوص به رییس جمهور .سازمان مدیریت .رییس مجلس ،  شورایعالی بیمه، وزرات بهداشت مکاتبه شده است

ضمنا خواسته اول سازمان در دیدار با رییس مجلس ورییس کمسیون بهداشت و رییس کمسیون اصل نود و دبیر شورایعالی بیمه   وزیر بهداشت  اجرای قانون تعرفه گذاری بوده است

ولی وزرات بهداشت تا کنون به این نتیجه نرسیده که قانون را اجراایی نماید

که بیشتر علت را بار مالی ذکر میکند

م.ظلی:

از دیگر موارد مطرح شده

بحث جایگاه شغلی و تحصیلی پرستاری هست

متاسفانه هیچ تفاوت محسوسی دیده نمیشه بین دکترای پرستاری،  کارشناس ارشد و کارشناس و ...

آیا سازمان برنامه ای برای این موضوع دارد؟

 Mohammad Sharifi Moghaddam:

 در پی تعاملی که بعد از جلسه با وزیر بهداشت  ایجاد شد  یکی از اقدامات  بازنگری  شرح وظایف  بوده که یکی از  شرح وطایف  ها نرس پرکتیشنر است که مسول تهیه آن هم سازمان است

که  در صورت تایید تحول عمیقی در پرستاری ایجاد خواهد شد

که سازمان کار گروهی در بالاترین  سطح ممکن از صاحب نطران  پرستاری تشکیل وتاکنون  دو جلسه داشته است

وذیل  این کار گروه یک کمیته کارشناسی در سازمان با محوریت معاونت فنی  تشکیل که ضمن مروری بر وضعیت سایر کشورها محتوای اولیه وکار شناسی را تهیه می نماید

ودر صورت تایید وزرات بهداشت  وبا رده بندی جدید این تفاوت ها خصوصا در مدارج تحصیلی دیده خواهد شد

م.ظلی:

استاد ببخشید برمیگردم سر موضوع تعرفه گذاری

دوستی پرسیدن:

سازمان تلاشهاشو کرده و مکاتبه کرده

بلاخره امیدی به اجرایی شدن قانون در یک زمان معین هست؟

Mohammad Sharifi Moghaddam:

یکی اقدامات سازمان عدالت در پرداخت بوده  است

وعدالت یعنی کاهش فاصله

وقتی اختلاف در پرداخت ها صد برابر می شود یعنی یکی در طبقه صد ویکی در طبقه هم کف

ودر این صورت آن گروهی که در طبقه صدم هستند بقیه را که در طبقه اول هستند نه می بیند  نه صدایشان را می شنوند

Safari:

البته با روشنگریهای سازمان و در راس آن جناب شریف

پیگیری رسانه ها

و پی گیری شخص جناب دکتر پزشکیان

پرداخت ها در وزارت در حال تحول و پوست اندازی اساسی است که اگر صلاح است جناب شریف بیشتر توضیح دهند

Mohammad Sharifi Moghaddam:

ویکی از اقدامات بسیار مهم سازمان وشورایعالی وجامعه پرستاری  این بود که با  روشنگری های مستمر وجلسات مختلف با مسولین مرتبط وموثر  ومصاحبه توانست مسولین را به مرحله ای برساند  سقفی برای پرداخت های وزرات بهداشت تعین نماید

وسقفی  که برای پرداخت ها در حال نهایی شدن  است 19  میلیون تومان در ماه می باشد

البته در حال ایجاد فشار هستند که سقف را به شکلی  بالا ببرند

مسلما دیگر از پرداخت های چند صد میلیون تومانی در ماه های دیگر خبری نیست

 Safari:

استاد اینجاست که باید به کمک مجلس و هوشیاری جامعه سلامت(نه فقط پرستاری)باید جلو این زیاده خواهی را گرفت

 Mohammad Sharifi Moghaddam:

پس نتیجه  اینکه فاصله در حال کم شدن است وقتی از طبقه صدم به طبقه سوم آمدند  صدا های  همدیگر را می شنوند درد های هم را حس می کنند  وهمدیگر  را می بیند چون فاصله ها کم شده

ونظام سلامت در حال ورود به این مرحله است

وهمانطوریکه جناب صفری فرمودند باید با هوشیاری  از این مرحله گذر نماییم ونقش  دوستان وهمکاران عزیز  وهیات مدیره ها بویژه تبریز بسیار مهم وحیاتی است

م.ظلی:

استاد درسته که فرموده بودید تا ساعت 11 شب با ماخواهید بود ولی لطفا چند دقیقه ای بیشتر تشریف داشته باشید

 همکاری سوال کرده اند:

در مورد نتایج دیدار با وزیر و مهمترین  مباحث مطرح شده در جلسه و نقش و جایگاه سازمان در تعیین شرح وظایف گروه های پرستاری توضیحاتی بفرمایید

و همینطور

اقدامات سازمان در مورد مزایای قانون مشاغل سخت و زیان آور

و

سرانجام دوره کمک پرستاری

یک ارسال دیگر هم خواهم داشت البته و بعد تمام

Mohammad Sharifi Moghaddam:

بعد از جلسه با وزیر ، کار گروه  های مختلف شکل گرفت که یکی از آنان هم کار گروه شرح وطایف بود

در اولین نشست که در معاونت پرستاری تشکیل شد با حضور معاون پرستاری؛مدیران پرستاری تعدادی از دانشگاه های علوم پزشکی ودوستان نماینده از سازمان وشورایعالی

که به نظرم دو شرح وظیفه دارای اهمیت خاصی است

یکی نرس پرکتیشنر ویکی کمک پرستاری

که با حضور مدیر پرستاری تبریز با ظرافت خاصی با توجه به دیدگاهای  جناب شیرزاد وجناب صفری  مسولیت شرح وظیفه کمک پرستاری به تبریز واگذار  شد

که انشالله به نحو مناسب این شرح وظایف را تهیه خواهند کرد

وشرح وطایف نرس پرکتیشنر هم به سازمان واگذار شد

Safari:

جناب شریف ما تمام کردیم انشاله اول تو گروه شورا به اشتراک خواهیم گذاشت و بعد به تهران ارسال خواهیم کرد

Mohammad Sharifi Moghaddam:

که در این کار گروه دبیر بورد پرستاری؛  دبیر بورد هوشبری و عضو بورد اطاق عمل روسای  دانشکده  پرستاری تعدادی مدیر پرستاری وتعدادی پرستاری بالین  و......حضور دارند و  پیش نویس بسیار خوبی تهیه شده وهمه هم موافقند که امیدواریم مورد تایید قرار گیرد که اگر این اتفاق بیفتد  اثرات فراگیری خواهد داشت

خواستم در خصوص تعرفه گذاری جواب دهم که نشد ولی توضیح می دهم

بعد از اتفاقات در پرداخت های غیر متعارف وگذاشتن سقف وهم چنین ناکارمدی  سیستم کارانه فی فور سرویس  بهترین زمان برای تعریف  وتدوین  نظام پرداخت جدید است

ودر نظام پرداخت جدید سازمان تعرفه گذاری را پی گیری تا به شکلی اجرایی شود

م.ظلی:

در مورد برنامه استراتژیک سازمان

یکی از همکاران این پیام رو فرستادن

تعداد بازدید از این مطلب: 191
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 31 شهريور 1396
نظرات
رئیس خانه پرستار خوزستان:

برنامه های حوزه سلامت کشور «درمان محور» است/ضرورت تبیین سیاست های بهداشتی

رئیس خانه پرستار استان خوزستان، راهکار برون رفت از مشکلات و معضلات بهداشت و درمان را، تغییرات بنیادی و زیرساختی در نظام سلامت کشور دانست.
 

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، دکتر خالد بیت سعید در نوشتاری به چالش ها و مشکلات حوزه سلامت کشور اشاره کرده و عنوان داشته است: اگر بخواهیم نگاهی عمیق به مشکلات حوزه بهداشت و درمان بیندازیم، بایستی دو مقوله را مورد توجه قرار دهیم.

۱- اصلاح ساختار

۲- اصلاح نگرش

در تمامی جوامع بشری پیشرفته در امر بهداشت و درمان، شعار تقدم بهداشت بر درمان را نهادینه کرده اند و برنامه های استراتژیک حوزه بهداشت و درمان در آن راستا دیده می شود، ولی با توجه به ساختار غلط در حوزه بهداشت و درمان و در رأس قرار دادن پزشکان (ذی نفعان) در امور بهداشت و درمان و حتی بیمه متأسفانه اکثر سیاست ها به سمت درمان گرایش پیدا کرده و سیاست های بهداشتی در کشور محلی از اعراب ندارد. حال که نمی توان ساختار کلی را درست کرد، باید چه کنیم؟ آیا در سطح سازمان می توان فرایندها و دستورالعمل ها را به سمتی هدایت کرد که این چالش ها کمتر شود.

۱- یکی از مهمترین مشکلات حوزه بهداشت و درمان نداشتن برنامه ریزی درست بر اساس منابع و شرایط و عدم لحاظ کردن نظرات نیروی صف در برنامه های اعلامی است، که نتیجه ان عدم تأمین منابع و هم راستا نبودن برنامه استراژیک مراکز درمانی با برنامه استراتژیک ارکان بالا دستی است.


۲- اتخاذ تصمیمات لحظه ای، جزیره ای، سلیقه ای و تفسیر به رأی کردن سیاست ابلاغی به طور مثال شعار اقتصاد مقاومتی را برخی ارکان بالادستی به معنای کوچک کردن سازمان و ریزش نیرو تعبیر کرده اند، در صورتی که باطن و حقیقت چیز دیگری است.


۳- تغییر برنامه های راهبردی با تغییر دولت ها واشخاص که مهلک ترین و به نوعی می توان از آن به عنوان باتلاق بهداشت ودرمان یاد کرد، که یک دولت و یا یک فرد برحسب سلیقه و تجربه سیاستهایی را ابلاغ و قبل از رسیدن به مرحله نتیجه گیری فرد و یا دولت دیگر کل برنامه ها را قطع میکند، که سبب به هدر رفتن منابع و وقت جهت اصلاح وضعیت بهداشت ودرمان میگردد .بطور مثال طرح پزشک خانواده وطرح ارجاع و...

۴- اصلاح ساختار وچارت سازمانی مراکز درمانی متناسب با وضعیت و مأموریت های محوله از دیگر موارد قابل ذکر است.

باید نگرش و هدف از ایجاد مراکز درمانی در سازمان بطور کامل و شفاف مشخص گردد، که سازمان از کدام نگرش و دیدگاه تبعیت می کند. دیدگاه و نگاه اقتصادی یا دیدگاه خدمتی، پس اگر دیدگاه مراکز درمانی خدمتی باشد، باید تمام شاخص ها و معیارهای ارزیابی بر اساس توان و منابع موجود در آن راستا پی ریزی شوند، و زمانی که دید اقتصادی حاکم گردد راه و روش های رقابت را با بازارهای بیرونی که بیمارستان ها و مراکز درمانی سطح شهر هستند،  متناسب با وضعیت رقابت در بیاوریم و محدودیت های جذب و بکارگیری نیرو وحفظ نیروها ،شرایط پرداخت، نظارت و امکانات رفاهی و دیگر مسائل باید مدنظر قرار گیرد.


۵- عدم توجه به مدیریت نیروی انسانی؛ 

نقطه قوت هر سازمان وجود نیروی انسانی ماهر ومتبحر و کافی است. نبود برنامه استراتژیک درامر تربیت نیروی ماهر ، جذب و حفظ آن و نداشتن برنامه درتقسیم منابع انسانی ، سازمان ها رابا چالش مواجه می کند و بدون داشتن استانداردهای جهانی کمی و کیفی نظیر تعداد پرسنل، تجهیزات، وضعیت حقوقی و معیشتی، مقایسه با استانداردهای جهانی کیفیت باعث تحلیل روانی و جسمی کادر درمان و بلاخص پرستاران میشود و باعث توقف حرکت رو به جلوی اعتلای وضعیت بهداشت و درمان می گردد.


۶- عدم توجه به علم واصول مدیریت در ارکان بالادستی؛

معمولا مدیران در کشور انتسابی هستند وبر اساس معیارهای ارزیابی و شایسته سالاری انتخاب نمی شوند وجود چنین مدیرانی در هر سازمانی باعث تحلیل و هدر رفت منابع و عدم حرکت به جلوی سازمان می شود۰

پس به طور خلاصه اصلاح نگرش، ساختار، عدم توجه به علم مدیریت، توجه به مدیریت منابع انسانی، مهمتر از همه داشتن برنامه محکم استراتژیک و التزام به حرکت بر مبنای برنامه باعث رشد و ترقی سازمان ها می شود۰

 

تعداد بازدید از این مطلب: 146
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 31 شهريور 1396
نظرات

 

نشست مشترک سازمان نظام پرستاری با جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران:

به دنبال نشست های قبلی فی مابین سازمان نظام پرستاری کشور و جمعیت هلال احمرصبح روز دوشنبه کمیته مشترک کارشناسی درجهت بررسی راهکارهای عملیاتی میان سازمان نظام پرستاری و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد که دراین کمیته راه های تعامل و ارتباط وهمکاری بین این دو سازمان مردم نهاد بررسی و مورد ارزیابی قرار گرفت، همچنین شرح وظایف سلامت یار به عنوان دغدغه اصلی مورد اشاره سازمان نظام پرستاری نیز درکمیته ای خاص مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 
 

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری در جلسه مشترک رئیس کل و مسئولین سازمان نظام پرستاری با رئیس جمعیت داوطلبان هلال احمر جهوری اسلامی ایران و مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمردر روز دوشنبه در محل سازمان نظام پرستاری کشور برگزار شد که در این جلسه  راه های همکاری بین این دو نهاد مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه دکتر علی محمد آدابی رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به جایگاه ویژه همکاری و تعامل دربین نهادهای ملی و مردمی گفت:  این جلسات مشترک می بایست  بطور مداوم برگزار شود تا بتوان از ظرفیت های این دو نهاد درارائه خدمت به سلات مردم نهایت استفاده را نمود .

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به لزوم رعایت حقوق مردم دربخش های مختلف جامعه خدمت رسان درحوزه سلامت کشورخاطر نشان کرد: جمعیت هلال احمر به عنوان یکی از بخش های اصلی و موثر درحوزه سلامت باید درطرح های ملی چون طرح سلامت یار نظرات بخش های مختلف ارائه دهنده خدمت درآن عرصه را نیزدر نظر گیرد و به دغدغه های سازمان نظام پرستاری توجه نماید.

وی دغدغه اصلی سازمان در طرح سلامت یار را رعایت حریم شخصی بیماروحقوق بیمارعنوان کرده و افزود: احترام به حقوق یکدیگر در سطح خانواده و جامعه،  اصلی مسلم است وخداوند درقرآن می فرماید که تنها از متقین می پذیرد لذا نباید انجام امری ولو ثواب منجر به تضییع حققوق دیگران گردد و لذا جمعیت هلال احمر اگرقرار است دراین طرح درحوزه درمان وارد شود و بخشی از خدمات نظام سلامت را به عهده گیرد باید در راستاری رعایت حقوق متقابل بیمار و پرستار حرکت کرده وتربیت شوندگان این حوزه می بایست حریم شخصی بیمار را به عنوان افراد امین رعایت کنند.

 در ادامه محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری به بررسی و بیان راه های همکاری مشترک بین سازمان نظام پرستاری و جمعیت هلال احمر پرداخت و گفت: سازمان نظام پرستاری به عنوان بزرگترین سازمان صنفی در حوزه سلامت با پوشش بیش از دویست هزار پرستار و گستره کشوری در بیش از 120 شهر در سطح کشور می تواند همانند جمعیت هلال احمردر حوزه های مختلف خدمت رسانی در بخش سلامت کشور ورود کرده و درزمینه های آموزش سلامت همگانی و نیروهای تخصصی ویژه در حوادث و بلایای طبیعی به ارائه خدمات بپردازد.

وی با اشاره به ویژگی های تخصصی شغلی پرستاران  پیشنهاد گسترش همکاری بین سازمان نظام پرستاری و جمعیت هلال احمر را مطرح کرد و اظهار داشت: سازمان نظام پرستاری آمادگی دارد تا در زمینه ارائه خدمات به هموطنان درحوزه حج و زیارت و زائرین عتبات عالیات باب همکاری را گشوده و نیروهای تخصصی در این زمینه معرفی نماید.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری همچنین از آمادگی سازمان نظام پرستاری در زمینه همکاری های بین المللی اشاره کرده و خاطر نشان کرد: با توجه به جایگاه شناخته شده سازمان هلال احمر در مجامع بین الملل، سازمان نظام پرستاری نیز  پیشنهاد تشکیل گروه پرستاران بدون مرز را دارد و از این سازمان می خواهد تا در این زمینه همراهی و همکاری های لازم را نماید.

در ادامه دکتر فرحناز رافع رئیس جمعیت داوطلبان هلال احمرازسازمان نظام پرستاری خواست تا این سازمان  ازظرفیت های خود استفاده کرده و با تشویق وترغیب پرستاران کشور آنان را به عضویت جمعیت داوطلبان سازمان هلال احمر درآورده و مقدمات اجرایی این همکاری را فراهم آورند .

 وی به همکاری سازمان نظام پرستاری در حوزه آموزش نیروهای تخصصی اشاره کرد و گفت: هم اکنون بسیاری از نیروهای داوطلب این سازمان از بخش های مختلف جامعه چون آموزش و پرورش هستند و ما با سازمان های مختلف دیگر همچون نظام پزشکی و نظام مهندسی نیز در  ارتباط بوده ایم  و اعضای این سازمان ها نیز به عضویت سازمان هلال احمردرآمدند و لذا سازمان نظام پرستاری با توجه به تخصص خود می تواند همکاری مناسبی درزمینه آموزش های عمومی مانند کمک های اولیه و امداد و نجات ونیز در حوزه معاونت درمان سازمان در زمینه های تخصصی تر مانند بحث بازتوانی و توانمند سازی اقشار آسیب پذریر جامعه ونیز پیشگیری از بیماری های شایع زنان وکودکان همکاری های لازم را ارائه نمایند که این آموزش ها می تواند در کمیته های تخصصی بررسی گردد.

وی با اشاره به این نکته که جمعیت های ملی چون جمعیت هلال احمر کار تصدی گری انجام نمی دهند اظهار کرد: رسالت سازمان های مردم نهاد رفع نیازهای واقعی جامعه می باشد.

وی در زمینه طرح سلامت یارنیز خاطر نشان کرد: این طرح با پیشنهاد مستقیم وزیر بهداشت و دنبال کمبود شدید نیروی انسانی دروزارت بهداشت دردیدار رئیس جمعیت هلال احمر با وزیر محترم بهداشت مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت و همانطور که در اهداف آن آمده است شامل :  حمایت روحی و عاطفی از بیمار است که در این زمینه مطالعات بسیاری در چندین کشور بعمل آمد.

وی همچنین به مشکلات اجرائی این طرح در اجرای پایلوت آن در چند بیمارستان اشاره کرده و گفت: متاسفانه همکاری خوبی در این زمینه از طرف برخی بیمارستان ها صورت نگرفت وحتی وسیله ایاب ذهاب و خوراک واین افراد داوطلب و حتی بیمه مسولیت هم به آنان تعلق نگرفت.

دکتررافع  ادامه داد: ما هم اکنون یک طرح پایش را دراین مرحله به اجرا گذاشته ایم و با طرح پرسشنامه ای به بررسی نظرات در صدد جمع بندی این طرح هستیم تا با بررسی نقاط ضعف و قوت طرح بتوانیم خدمات بهتری ارائه نماییم.

در ادامه دکتر افشین علیخانی مدیرکل بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر نیز با بیان این نکته که هم اکنون جمعیت هلال احمر جهموری اسلامی ایران در عرصه بین الملل جزء شورای حکام است گفت: پشتوانه اصلی جمعیت هلال احمر اعتماد همگانی به این سازمان است و هر طرحی تا مشارکت مردمی نباشد در عرصه اجرا کارایی موفقی نخواهد داشت.

وی امکانات جمعیت هلال احمر بسیار گسترده برشمرد و به زمینه های مشترک همکاری بین سازمان نظام پرستاری و جمعیت هلال احمر اشاره کرد و افزود: سازمان نظام پرستاری با توجه به پشتوانه قوی نیروی انسانی متخصص خود و نیز ساختار سازمانی و گستره کشوری خود می تواند زمینه مشارکت گسترده ای را در حوزه بهداشت و درمان فراهم کند.

دکتر علیخانی با پشنهاد تشکیل کمیته های تخصصی بین جمعیت هلال احمر و سازمان نظام پرستاری به هم افزایی درتعامل بین این دو نهاد اشاره کرد و خاطر نشان شد: این کمیته ها می تواند فرصتی باشد که در آن نیازهای مورد نیاز مردم بررسی و با همکاری این دوسازمان بتوان به رفع مشکلات جامعه کمک کرد.

 

 

 

تعداد بازدید از این مطلب: 134
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 31 شهريور 1396
نظرات
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تشریح کرد:

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه کمبود نقدینگی دانشگاه‌ها را علت تأخیر در پرداخت معوقات پرستاری و پرسنل بیمارستانی برشمرد و افزود: و علت آن عدم تخصیص به‌موقع اعتبارات و این‌که سازمان‌های بیمه‌گر نتوانستند به تعهدات خود به‌خوبی عمل کنند.
 

اکبر ویسی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی  سازمان نظام پرستاری با بیان این‌که این دانشگاه نسبت به سایر دانشگاه‌های کشور از نظر پرداخت معوقات در وضعیت بهتری است، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه معوقات سال ۹۴ را تسویه کرده است و کارانه و اضافه‌کار فروردین ۹۵ را هم به‌صورت علی‌الحساب پرداخت نموده است.

وی اختلاف پرداختی‌ها و تبعیض‌ها را بحثی سراسری و کشوری دانست که باید به‌لحاظ ساختاری اصلاح شود، افزود: علت اضافه‌کار اجباری پرستاران کمبود نیروی انسانی است که البته می توان گفت که به این معنی است که  نسبت پرستار به تخت در این استان از متوسط و میانگین کشوری بالاتر می باشد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان این‌که با اجرای طرح قاصدک اضافه‌کار در دل کارانه پرداخت شد، یادآور شد: اجرای این طرح اگر در برخی لحاظ کمک بود اما سبب تأخیر در پرداخت‌ها شد که پرستاران از این موضوع ناراضی هستند.

ویسی با بیان این‌که رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تعامل خوبی با پرستاران دارد، خاطرنشان کرد:با اجرای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و بهتر دیده شدن پرستار در ساختار موجود و به‌عنوان عضوی از تیم سلامت وضعیت پرستاران هم بهتر خواهد شد.

 

 
تعداد بازدید از این مطلب: 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


http://khp.ir
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود