سلام نو – سرویس اجتماعی: باز هم یک پیک دیگر کرونا و باز هم فشاری مضاعف به کادر درمانی که چهار پیک سنگین کرونایی را پشت سر گذاشتهاند و به خودی خود با مشکلات فراوان دست و پنجه نرم میکنند.
خط اول مبارزه با کرونا در اختیار پرستاران است، بخشی از کادر درمان که با بیشترین فشار، کمترین حمایتها و بیشترین قربانیان مواجه بوده و در موج جدید کرونا نیز ظاهرا با همین وضع به فعالیت ادامه خواهد داد.
برای بررسی وضعیت پرستاران سلام نو گفتوگویی با محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار داشت که در ادامه آن را میخوانید.
آقای شریفی مقدم ما امروز به پیک پنجم کرونا رسیدهایم. امروز و در حالی که در پیک پنجم قرار داریم حال و روز پرستاران چطور است؟
اجازه بدهید حرف آخر را اول بزنم؛ حال و روز پرستاران خراب است! همانطور که همه میدانند کرونا درمان ندارد و راهی به جز پیشگیری پیشِ روی مردم و کادر درمان نیست. این پیشگیری هم دو مسیر دارد که یک بخش رعایت پروتکلها توسط مردم و محدودیتها است که نیاز به حمایت دولت از مردم دارد و بخش دیگر هم واکسیناسیون ۷۰ تا ۸۰ درصد جامعه است.
متاسفانه هر دو بخش مسیر با مشکلات جدی مواجه است. از یک طرف محدودیتها نمیتواند آن طور که باید ادامه داشته باشد چون مردم به دلیل عدم حمایت از نظر معیشتی به مشکل میخورند و از طرف دیگر دولت واکسیناسیون را بسیار کند، ضعیف و نامناسب پیش میبرد.
نتیجه این مسیر چیست؟ مردم به کرونا مبتلا میشوند و به بیمارستان مراجعه میکنند. آن چنان هم که میدانیم کرونا درمان ندارد و صرفا به مراقبت نیاز دارد و ۹۰ درصد بار آن مراقبتی است، که این بار بر دوش کادر پرستاری است. در این زمینه به جز تجهیزات مناسب، مهمترین موضوع تعداد کافی کادر پرستاری است که ما از این نظر به شدت دچار مشکل هستیم.
مگر بر اساس وعده وزارت بهداشت جذب پرستار اتفاق نیفتاد؟
متاسفانه وزارت بهداشت در هر پیک از استخدام پرستار جدید و تقویت کادر پرستاری سخن میگوید و بعد از پایان پیک همه چیز را فراموش میکند.
در سال ۹۵، ۹۶ و ۹۷ استخدام پرستار ما صفر بوده است. در دوران کرونا هم که مدام حرف از استخدام بوده چندان اتفاق خاصی نیفتاده است. آخرین آزمون استخدامی به نام پرستاران در بهمن گذشته برگزار شد. امروز بعد از تقریبا ۵ ماه از ۳۹ هزار نفری که قرار بوده در آن آزمون جذب شود ۱۳ هزار نفرش به پرستاران تخصیص یافت که از همین تعداد هم هنوز ۱ نفر هم وارد چرخه کار نشده است.
در نتیجه مهمترین مشکل پرستاران کمبود کادر پرستاری است، مسئلهای که مطالبه مهم مردم است چون کمبود پرستار مستقیما با جان مردم در ارتباط است.
این کمبود پرستار محصول فشار دوران کرونا است یا سابقه دارد؟
واقعیت این است که پیش از کرونا هم نسبت پرستار به جمعیت ما در حد کشورهای عقب افتاده بود. در کشورهای اروپایی به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۱۰ نفر کادر پرستاری دارند. بر اساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی در شرایط معمولی و قبل از کرونا اگر مردم بخواهند متوسط خدمات درمان را دریافت کنند باید به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۵ تا ۶ نفر کادر پرستاری موجود باشد که در اطراف ما وضعیت ارمنستان و گرجستان این چنین است.
در بدترین شرایط اگر مردم بخواهند کف مراقبتهای مورد نیاز را دریافت کنند به ازای هر ۱۰۰۰ نفر حداقل به ۳ نفر کادر پرستاری نیاز است. پیش از کرونا آمار ما ۱.۵ پرستار به ازای هر ۱۰۰۰ نفر بود که نصفِ حداقل لازم بود. معنای آن این است مردم ما ۵۰ درصد مراقبتهایی که باید را دوران بیماری دریافت نمیکردند. سازمان بهداشت جهانی میگوید هر چقدر نسبت پرستار نسبت به کف کمتر باشد مردم بیشتر آسیب میبینند و مرگ و میر افزایش مییابد.
با این توصیفات بعد از کرونا اوضاع ما چطور شد؟
در دوران کرونا چند عامل باعث کاهش نسبت پرستار به جمعیت در کشور ما شد. عامل اول این بود که کرونا نسبت به بیماریهای دیگر به مراقبت بیشتری در هر ۲۴ ساعت نیاز دارد. عامل دوم این بود که ۱۰۰ هزار نفر از پرستاران ما حداقل یک بار به کرونا مبتلا شدند، این مسئله حداقل هر پرستار را دو هفته از چرخه کار خارج کرد. عامل سوم هم خروجیهای جامعه پرستاری بود که شامل بازنشست شدن سالانه دو سه هزار نفر و بعد از کار خارج شدن به دلیل سختی کار یا مهاجرت بود.
واقعیت این است که خیلی از پرستاران ما یا رفتهاند یا در حال رفتن هستند. پرداختی پرستاران در خارج از کشور پیش از کرونا ۴ تا ۵ هزار دلار بود که در دوران کرونا بیشتر هم شده و مشوقهایی داشته است. از طرف دیگر سطح نمره آیلس را کاهش دادند و روند اداری جذب را هم به شدت کوتاه کردند. تمام اینها مسئله مهاجرت پرستاران را جذاب کرده است.
در این شرایط تا رسیدن به کف استاندارد سازمان بهداشت جهانی چقدر فاصله داریم؟
ما برای رسیدن به کف ۳ پرستار به ازای هر ۱۰۰۰ نفر به ۲ برابر شدن تعداد کادر پرستاری نیاز داریم. زمانی هست که برای مدیریت یک بحران میتوان جامعه پرستاری را برای یک ماه در حالت پر فشار به صف کرد، ولی تعدد بحران در کشور ما که محصول بیکفایتی مسئولین است باعث شد که فشار روی کادر پرستاری طاقت فرسا باشد. بر همین اساس همین حالا هم نرخ ۱.۵ پرستار به ازای هر ۱۰۰۰ کاهش داشته و احتمالا به ۱.۴ و حتی کمتر رسیده است.
بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی نتیجه مستقیم کمبود پرستار مرگ مردم است، آن هم مرگ مردمی که در صورت وجود پرستار کافی میتوانستند زنده بمانند.
با توجه به این که جامعه پرستاری ایران از تعداد متوسط جمعیت کمتری دارد باید وضعیت مالی مناسبی داشته باشد، اما ما میبنیم که ظاهرا اینطور نیست و این کمبود منجر به بهبود شرایط مالی نشده است.
اصلا چنین چیزی نیست. پرستاری که چنین شرایط سختی را تحمل میکند باید از نظر مالی، امنیت شغلی و برخوردهای مناسب حمایت شود، اما اصلا خبری از این حمایت نیست. متاسفانه در یپکهای کرونا یک سری پرستار را به صورت ۸۹ روزه و در نهایت استثمار و بهره کشی جذب میکنند تا حداقلهای حقوق و مرخصی را هم به این پرستار اختصاص ندهند.
پرستاران شرکتی هم دست کمی از این پرستاران ۸۹ روزه ندارند و بندهایی در قراردادشان است که کارفرما با توسل به آن هر وقت بخواهد میتواند عذر پرستار را بخواهد. پرستار در این وضعیت با چه انگیزهای کار کند؟ آن هم وقتی پرستار با انواع تبعیض مواجه است. حتی مدیران بیمارستان مدیرانی را برای پرستاری انتخاب میکنند که اولویتش تامین منافع آنها باشد؛ نه مردم و جامعه پرستاری.
پرستاران یک بحث تعرفه گذاری داشتند که قانونش در تیر ۸۶ پس از بیش از هزاران ساعت کار کارشناسی تصویب شد و حتی دولت در برنامه ششم توسعه مکلف به انجامش شد و رهبری هم اخیرا در روز پرستار بر آن تاکید کردند، اما تازه به شورایعالی بیمه رفته است. حالا هم که این اتفاق افتاده یک سری اندیشکده که هیچ آشنایی خاصی به کار بهداشت و درمان ندارند میگویند این بحث کارشناسی نیست.
متاسفانه این گروهی که این مواضع مقرضانه و غیرکارشناسی را علیه جامعه پرستاری گرفته بیشتر به دولت جدید منتصب هستند و با موضع خود باعث التهاب جامعه پرستاری شدند.
شما از وضعیت سیستان و بلوچستان، به خصوص کادر پرستاری آن خبری دارید؟
دیروز با مجمع خیرین سلامت استان تماس داشتم و آنها در حال تامین اقلام بهداشتی و درمانی برای مردم و کادر درمان هستند. تختهای بیمارستان پر است و با کمبود کادر پرستاری و تجهیزات مواجه هستند.
پرستارانی که با من در تماس بودند گفتند که مردم آن جا غذای گرم برای خوردن ندارند، چه برسد به ماسک.پرستاران هم نسبت به جاهای دیگه بیشتر تحت فشار هستند و در یکی دو هفته گذشته حتی به خانه هم نرفتند. مشکل اصلی اینجا است که ما از جای دیگر هم نمیتوانیم پرستار اعزام کنیم چون استانهای دیگر هم درگیر هستند.
از نظر نرخ مرگ و میر پرستاران در دوران کرونا وضعیت ما چطور است؟
ایران در بین بیش از ۹۰ کشوری که آمار آنها منتشر شده یکی از بیشترین نرخهای مرگومیر پرستاران نسبت به جمعیت را داشته و در بین کشورهای اول قرار گرفته است. این مرگومیر نشان فشار و افزایش حجم کار است چون پرستار در وقت افزایش فشار کار به طور طبیعی نمیتواند پروتکلها را رعایت کند.
این آسیب جامعه پرستاری و مردم نشانه این است که سیستم و ساختار وزارت بهداشت ما کفایت مدیریت کرونا را ندارد و این که وزیر و معاونانش میگویند چهها که برای پرستاران نکردند چندان درست نیست. حداقل انتظار جامعه پرستاری و مردم این است که پرستار استخدام کنید. دههزار پول وارد نظام سلامت ما میشود که ما میبینیم خرج تجهیزات و ساختمان میشود.
در یک شهر کوچک هزینه میکنند دستگاههای تخصصی میخرند، اما پرستار برای خدمت در آن شهر و منطقه وجود ندارد. این در حالی است که در دنیا اولویت با پیشگیری و جذب کادر درمان و پرستاری است.
دلیل اولویت نبودن استخدام پرستار را چه میدانید؟
چون پول در تجهیزات، دارو و واکسن است. مافیایی حضور دارد که برای وزارتخانه تصمیم میگیرد. ایشان منافع خود را در نظر دارند و پول جایی میرود که آنها میروند. در نتیجه پول به سمت دارو، تجهیزات و ساختمانی میرود که برای مافیا منفعت دارد نه جذب پرستاری که هیچ سود مالی ندارد و تنها به نفع مردم است.
به گزارش خبرنگار پرستاران عدالت خواه خراسان به نقل از ایلنا، پرستاران تامین اجتماعی به منظور پیگیری حقوق خود امروز، مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کردند.
آنها به حذف برخی آیتمها از احکام حقوق خود اعتراض دارند که موجب شده علیرغم افزایش حقوق به صورت سالیانه، ضرایب افزایش به چشم نیایند. به گفتهی پرستاران از دهه ۸۰ احکام آنها مورد بازنگری قرار گرفت که این روند از همان زمان مورد اعتراض آنها قرار گرفت.
پرستاران تامین اجتماعی همچنین به پرداخت پول بابت ۴ درصد ما بهالتفاوت حق بیمه برای بازنشستگی زودتر از موعد در مشاغل سخت و زیانآور اعتراض دارند.
پیشتر سازمان تامین اجتماعی از آنها چیزی در حدود ۲۰۰ میلیون تومان (بسته به سنوات سخت و زیان آوری) درخواست کرده بود که این اقدام با اعتراضِ پرستاران مواجه شد؛ اما به تازگی مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با صدور ابلاغیهای، به اصلاح ساز و کار محاسبه ۴ درصد سهم بیمه شده، پرداخت.
با این حال پرستارانی که امروز مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع کردهاند، میگویند همچنان باید چیزی در حدود ۵۰ میلیون تومان و بیشتر (بسته به سنوات سخت و زیان آوری) به سازمان در مقام کارفرما پرداخت کنند.
پرستاران همچنین خواهان رسیدگی دیوان عدالت اداری به درخواست خود برای ابطال آرایی هستند که دست سازمان تامین اجتماعی را برای دریافت پول بابت بازنشستگی زودتر از موعد بازمیگذارد.
پرستاران مرد هم بهعدم احتساب سنوات بیمهپردازی خود در ایام خدمت سربازی در سوابق بیمهای مربوط به بازنشستگی پیش از موعد، اعتراض دارند و میگویند که سازمان سوابق آنها را عادی محسوب میکند.
تعدادی از پرستاران مشهدی صبح امروز در مقابل استانداری خراسان رضوی دست به تجمع زدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا صبح امروز، جمعی از پرستاران مشهدی با حضور مقابل استانداری خراسان، نسبت به وضعیت شغلی خود اعتراض کردند.
این پرستاران به کاهش شدید و حتی منفی کارانههایی که بر اساس طرح قاصدک محاسبه میشود و تبعیض و عدم اجرای صحیح قوانین پرستاری از جمله قانون تعرفهگذاری و قانون بهرهوری و مشاغل سخت اعتراض دارند.
حاضران در تجمع میگویند: از مسئولان دولتی در وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست رسیدگی فوری و رفع بیعدالتیها و تبعیض در نظام سلامت کشور را داریم.
پرستاران میگویند: بعد از دوازده سال از تصویب قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، اینک دیگر زمان اجرای آن فرارسیده؛ کما اینکه بسیار هم تاخیر اتفاق افتاده؛ لذا تاخیر بیشتر جایز نیست.
متن قطعنامه قرائی شده در تجمع:
بیانیه پرستاران معترض به ناعدالتیه موجود در نظام بهداشتی و درمانی کشور بسم الله الرحمن الرحیم و هر کس نفسی را حیات بخشد و از مرگ نجات دهد مانند آن است که همه مردم را حیات بخشیده. قرآن کریم
سلام ما بر محمد (ص) احیاگر عدالت سلام مان بر علی (ع) بزرگ مرد دادگستر و سلام بر حسین ابن علی (ع) که بی عدالتی را برنتافت و با جان فشانی چراغی شد تا عدالتخواهان عالم تا ابد راه از بی راهه سوا دانند. امروز آمده ایم تا از پرستار بگوییم. مهربانی که با طنین انداز شدن اولین زمزمه های انقلاب اسلامی صبورانه و بی ادعا بر بالین زخم خوردگان حاضر شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز یورش دشمن ، در زمره ی اولین گروه ها عازم جبهه های حق علیه باطل شد و پروانه وار به سان زینب کبری (س) ، مرهمی شد بر زخم های نینوائیان. جنگ پایان یافت. اما ، وارثان صبر زینب همچنان فرشته وار از مجروحان که نشان جانبازی بر پیکرشان نقش بسته بود پرستاری می کردند. در تمامی این سالها به واسطه ی شرایط بحرانی کشور بارها و بارها صبورانه و ایثارگرانه از حقوق اولیه ی خود گذشتند و خود را به کمترین مزایا راضی دانستند تا نه تنها باری بر دوش کشور نباشند بلکه ، باری نیز بر دوش کشند. پس از آنکه آرامش نسبی بر کشور حاکم شد ، سالهای سال بدنه ی پرستاری خسته از سختی کار و کم لطفی های مسئولین و قوانین مصوبه در انتضار جانی تازه بود تا مرهمی باشد بر آلامشان. بی گمان در این بین دلجویی های بنیان گذار کبیر انقلاب ، که فرمودند "پرستاری از بیمار ، امر بسیار مشکلی است ، لکن خیلی ارزشمند است و شما متوجه باشید که شغل شما، شغل بسیار شریفی است ." و همچنین بیانات رهبر معظم انقلاب مانند این فرمایش که " احترام و تکریم پرستاران برای مردم و مسئولان لازم است" و یا آنکه "پرستاری از سخت ترین کارها از لحاظ روحی و جسمی است و پرستاری جزو ارزشمندترین حرفه هاست" موجبات قوت قلب سپید پوشان را فراهم می آورد. سالها بدین منوال گذشت تا اینکه به لطف خدا و همت پیشکسوتان این عرصه وحمایت های مسئولین وقت با تاسیس سازمان نظام پرستاری جانی تازه در کالبد آزرده ی پرستاری دمیده شد و امیدها به ارتقا معیشت پرستاری که بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بود زنده شد. اما بی گمان بزرگترین دستاورد ، قانونی بود که در سال 1386 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و با اجرای صحیح و شفاف آن ، دیگر زحمات پرستاران نادیده گرفته نمی شد ، کیفیت خدمت رسانی به مددجویان افزایش می یافت و بسیاری مزیت دیگر نیز از اجرای درست آن حاصل می شد. و آن قانونی نبود جز ، تعرفه گذاری خدمات پرستاری. اما... متاسفانه تا کنون و پس از گذشت 12 سال نه تنها این قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ابلاغ و اجرایی نشده ، که ، گه گاه نیز به بهانه ها و دلایل واهی حداقل قوانینی که بر معیشت پرستاران تاثیرمثبت دارد حذف شده و یا بدرستی اجرا نمی شود. که این امر سبب دلسردی پرستاران نسبت به کار و در نتیجه کاهش کیفیت خدمت رسانی گردیده است. در پایان مهم ترین خواسته های پرستاران به شرح زیر بیان می شود 1. خواسته ی اصلی پرستاران ایران اسلامی اجرای شفاف و بی قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری مصوب سال ۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی می باشد. 2. افزایش حقوق و دستمزد با توجه حجم کاری و حساسیت کار درمان 3. افزایش حق الزحمه ی اضافه کاری که در حال حاضر نامتناسب و ناعادلانه می باشد. 4. ایجاد ساز و کاری شفاف و عادلانه جهت پرداخت کارانه ها 5. حذف اضافه کار اجباری 6. رعایت استاندارد بین تعداد بیمار و پرستار با افزایش نیروی کار 7. توجه به شرح وظایف پرستار و عدم محول کردن اموری که در حیطه ی کاری پرستاران نیست 8. اختصاص تسهیلات بهداشتی و درمانی به ویژه چکاپ های دوره ای متناسب با شرایط کاری پرستاران مانند معاینات عروق تحتانی ، ستون فقرات ، ارزیابی سلامتی روان و... 9. ارتقا امکانات اولیه رفاهی محیط کار ازجمله غذای پرسنل ، اتاق استراحت پرسنل شبکار و.. 10. پرداخت منظم حقوق ، اضافه کار و کارانه 11. تبدیل وضعیت استخدامی نیروهای تبصره و شرکتی 12. پرداخت معوقات پاداش خدمت بازنشستگان پرستاری 13. اجرای کامل قانون مشاغل سخت و زیان آور در مورد پرستاران شاغل در بخش دولتی و خصوصی
امید ، که با عنایت مسئولین زیربط و به واسطه ی اجرای شفاف و عادلانه ی قوانین مصوب شده ، رضایت خاطر خادمین سلامت مردم فراهم شده و پیرو آن کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی کشور ارتقا یابد.
متن صحبت هاي محمد شريفی مقدم پیشکسوت جامعه پرستاري کشور و دبیرکل خانه پرستار از گروه بزرگ تلگرامی اتحاد آگاهانه پرستاری:
چون حدود یکسال است به خاطر خیلی مسایل وحرمت وتفرقه بیشتر سکوت کردم و امشب هم حتی المقدور وارد ریز نخواهم شد
از سال ۸۹ دو شرکت تعاونی که توسط سازمان نظام پرستاری تاسیس شده بودند شروع به فعالیت نمودند یکی به نام شرکت تعاونی اعتبار اعضای نظام پرستاری ویکی دیگر به نام شرکت تعاونی رفاه پرستاران که در هردو به اقتضای سمتی که داشتم یکی ازموسسین بودم که بعد از انتخابات مجمع هیات مدیره با شخصیت حقوقی مستقل شگل گرفت ودر هردو هم بنده جز هیات مدیره اولین دوره بودم که بعد از یکسال از عضویت در شرکت تعاونی رفاه به دلایلی که اگر سوال شد پاسخ خواهم داد بنده ویکی دیگر ار اعضای هیات مدیره استعفا دادیم
شرکت تعاونی اعتبار با اخذمجوز از بانک مرکزی ووزرات تعاون شروع به فعالیت نمود وتمامی مقررات تعاون وبانک مرکزی تا امروز رعایت کرده است
هرسال توسط حسابرسان رسمی مستقل حسابرسی شده است وگزراش ان در مجمع عمومی سالیانه که هرسال با اطلاع همه اعضا تشکیل میشود ارایه میشده است
چون می خواهم دو تعاونی را مقایسه کنم مجامع عمومی ان هر ساله با اطلاع پیامکی وسایت وروزنامه رسمی واگهی با اطلاع همه اعضا وسهامدران برگزار میشده است
شرکت تعاونی اعتبار از بدو تاسیس به جز سال اول که تازه تاسیس شده بودتا پایان سال ۹۶ بعد از کسر هرینه ها از درامد به کلیه سهامداران از ۲۰ تا ۳۴ درصد سود سهام داده است واین مهمترین شاخص در قضاوت در عملکرد شرکت تعاونی اعتبارو هیات مدیره می باشد
از این نظر که مقایسه کنید با تعاونی مشابه تا انجاییکه من اطلاع دارم ریالی سود که تقسیم نکرده بلکه در سالی هزینه های ان چهل برابر درامد ان یعنی زیان بوده است
سایر شاخص های تعاونی اعتبار که مهمترین ان میزان تسهیلات به اعضا بوده سال به سال ۱۰۰ درصد تا پایان سال ۹۶ رشد داشته است
یعنی هر سال نسبت به سال قبل دوبرابر شده است
وبه زعم مراجع ذی صلاح یکی از تعاونی های اعتبار نمونه در سطح کشور بوده است
بصورت مستمر گزارش های لازم به اداره تعاون وبانک مرکزی داده میشد واین دو ارگان وبویژه بانک مرکز حتی به ریز ترین وجزیترین موارد هم ورود می کرد مثل اینکه چرا همکاری که شاغل در تهران و عضو شده وبعدبه امل منتقل شده چرا عضویت ان کنسل نشده یعنی اینچنین تحت نظارت بود
واگر جمع بندی بخواهم داشته باشم: تشکیل مجامع سالیانه با اطلاع همه اعضا ،ارایه صورتهای مالی ،گزارش حسابرس رسمی وبازرس قانونی وتصویب ان توسط اعضادر مجمع با تایید نماینده وزات تعاون ونظارت دقیق وشدید بانک مرکزی ضمن ارایه گزراش مستمر به اداره تعاون وبانک مرکزی ورعایت تمامی مقررات دو دستگاه ناظر بهترین دلیل بر شفافیت مالی وسلامت شرکت تعاونی اعتبار می باشد
وسوالی که همه ممکن است در ذهنشان متبادر کند اینکه پس چرا در سال ۹۷ اینچنین شد
برای ورود به این بحث ناچارم اشاره ای به وضعیت تعاونی رفاه پرستاران که البته در ادامه به شرکت تعاونی کارکنان نظام سلامت که همزمان با تعاونی اعتبار َشروع به فعالیت کرد هم اشاره ای داشته باشم چون خاستگاه هردو تعاونی سازمان نظام پرستاری بوده وهردو از قوانین ومقررات مشابه تعاون تبعیت می کنند
تعاونی رفاه پرستاران که همزمان با شرکت تعاونی اعتبار شروع به فعالیت کرد از همان ابتدا وارد پروژه های مسکن شد وپروژه های مختلفی ازجمله پروژه سپهر در غرب تهران، پروژه گلبرگ در جنوب تهران،پروژه ای در ارومیه ،پروژه ای در رشت ودر مشهد و...شد
وبا گرفتن وجوه قابل توجهی از همکاران پرستاری از سال های ۸۸تا ۹۱ وعده داد برای انها ساخت وساز وانها را صاحب خانه نماید ولی متاسفانه به دلایلی که صلاح نیست گفته شود علی رغم پرداخت های اعضا متاسفانه به تعاونی به تعهداتش عمل نکرد
لازم به ذکر است که این پرداختها از ۶۰ میلیون تومان در پروژه جنوب تهران که سراسر کشور واریزی داشتند تا ارومیه وتا پروژه سپهر که تا چند صد میلیون تومانی البته به ارزش سال ۸۹ توسط همکاران واریز شد
جمع واریزی ها در پروژه های مختلف چندده میلیارد ی میشود که علی القاعده مثل تعاونی اعتبار بایستی عمل می کرد متاسفانه در عرض این مدت نه برگزاری مجمع با اطلاع همه اعضا را داشته وقتی مجمع عمومی بدون اطلاع همه اعضاو با تعداد محدود چند نفره برگزار میشود وصورت های مالی توسط همین مجمع تایید میشود وهیات مدیره هم توسط همین مجمع مشخص میشود نتیجه این میشود که اعضایی که ازقبل سال ۹۰ چند ده میلیون پول ریختند نمی دانند چه بر سر پولشان امده ضمن اینکه از خانه ای ویا سر پناهی که به امید ان نشسته بودند هم خبری نیست
اعضای تعاونی وسهامداران وبقیه هنوز هم نمی دانند این رقم ها در کجا هزینه شده حتی بدون اینکه ملکی را قولنامه کرده باشند ۶۰ میلیون تومان از اعضا گرفتند ودر ارومیه علی رغم اینکه پو لی بابت خرید زمین نداده
ده ها میلیون تومان بابت ساخت گرفته بودندوبا تعهدات معوقه انباشته انبوه توسط شرکت تعاونی رفاه مواجه بودنند ودر حالی که همه بدنبال خانه بودنند در یک اقدام غیر مترقبه وعجیب یک شبه با تغییر نام شر کت تعاونی رفاه پرستاران به شرکت تعاونی کارکنان نظام سلامت موتاسیون حاصل کرده وفعالیت ان ازساخت وساز به اموزش انهم از نوع ان بهیاری یکساله بود تغییر نام داد؟ که طی تفاهم نامه اولیه قرار بود انحصارا اموزش بهیاری یکساله ازطرف معاون وقت پرستاری با رقم بالاتر ازاین به این شرکت به ظاهر اموزشی محول شود!
شاید جای سوال باشد که این موضوعات چه ارتباطی با تعاونی اعتبار دارد
تضعیف وتحقیر پرستاری اکادمیک جز اهداف جریان سیستم پزشک سالار بوده که از دهه ۷۰ به شکل های مختلف دنبال میشده، از پرستاری ۶ ماهه تا پرستاری بیمارستانی وپرستار مهارتی و..همیشه مطرح بوده ولی هر موقع مطرح میشد با کوچکترین حساسیت جامعه پرستاری جریان پزشک سالار عقب نشینی می کرد تا مدتی به فراموشی سپرده میشد وهرگز طی سالیان گذشته تا مرحله عمل پیش نرفت
ولی این بار جریان پزشک سالار با زخمی عمیق که از ماجرای فیش های نجومی پزشکان از طرف طیف عدالت خواه خورده ،تمامی تلاشش را به کار بست تا به طرق مختلف این صدای عدالت خواهی را خاموش کنداز پرونده سازی برعلیه فعالین صنفی تا شکایت به مراجع قضایی و دادسرای رسانه واحضار گرفته تا فشارهای حراستی و تبعید و...تا صدای حق طلبی پرستاران را خاموش نماید
وقتی این روش ها را موثر ندید سیاست نفاق در پرستاری را در دستور کار قرار داد وبا یارگیری داخل پرستاری سعی کرد پرستاری را در مقابل پرستاری قرار داده تا پرستاری اصل ماجرا را فراموش نماید در حقبقت این جریان خرنده به شگل نرم شروع به تهدید نمود
واولین پروژه نمی دانم خواسته ویا ناخواسته مشترک تربیت بهیاری یکساله بود که هم جریان پزشک سالار به هدفش برسد که همان تضیف وتحقیر پرستاری بود ودر قبال ان مجریان پروژه هم که به علت بدهیهای ودیون ناشی از پروژه های مسکن که تحت فشار بودند با این درامد بخشی از فشارشان کاهش یابد
و مقرر میشودتفاهم نامه ای فی مابین معاونت پرستاری وقت وشرکت تعاونی که مسولین مشترکی داشتند برای تربیت بهیاری یکساله تهیه شود که تا اموزش بهیاری یکساله با انحصار شرکت تعاونی ساختمانی که حالا به اموزشی تبدیل شده برگزارواجرایی شود
البته رقم های ثبت نام واموزش هر نفر حدود دو برابر فعلی بودکه بعد اعلام شد وقرار شد سالانه ۳۰ هزار تربیت شوند
هرچند با حساسیت های گسترده ومستمر جامعه پرستاری کشور اهداف مشترک تحقق پیدا نکرد هدف اول جریان پزشک سالارتربیت
بهیاری یکساله که قرار بود جایگزین پرستارشودکه نهایتا به کمک پرستاری با همان شرح وظایف کمک بهیاری تغیر کردوهدف محقق نشد وهدف مجریان طرح
رقم هایی که بابت مزد مجریان در نظر گرفته بودندیعنی از حدود ۸ میلیون تومان برای هرنفرو بابت سی هزار اموزش درسال اگر ۵ سال گذشته ضرب کنید رقم قابل توجهی بدست می امد هم کامل محقق نشد وتقریبا نصف شد
چون رقم ۸ میلیون تومان برای هرنفر اولیه به حدود نصف کاهش وانحصار هم از شرکت تعاونی کارکنان نطام سلامت گرفته شد
ولی با این حال هم با تعداد بالای ۵۰ هزار نفر که تعداد قابل توجهی از ان توسط این شرکت مجوز گرفتند رقم میلیاردی وارد این شرکت تعاونی شد
بااین رقم های میلیاردی حاصل از پروژه ای مسکن وبعد هم درامد میلیاردی ناشی از کلاس های مذکور تا کنون هیچ سهامدار یا حتی عضوی از هزینه کرد ان مطلع نیست
وحتی افرادی که سیصد هزار تومان سهامداران سال ۸۸ ریالی سود سهم نگرفته اند
واعضایی که حدود ۱۰ سال پیش ده ها میلیون تومان که اندوخته سالها شبکاری شان می باشد واریز به امید خانه دار شدن هنوز در انتظارنند
واین هدف خواسته یا ناخواسته مشترک جریان پزشک سالار ومسولین شرکت تعاونی که علت این ناکامی ها وضر وزیان هارا در تفکر عدالت خواهی می دیدند پروژه انهدام تعاونی اعتبار را در دستور کار قراد دادند
همانطوریکه قبلا عرض کردم شرکت تعاونی اعتباری که تا قبل سال ۹۷ جز شرکت تعاونی های نمونه که هرسال حسابرسی شده سود سهام ۲۵ تا ۳۵ درصدی در سال به اعضا وسهامدران توزیع می کرده وهر سال سقف تسهیلات را ۱۰۰ افزایش می داده چگونه شد که دچار این مشگل شد
وازسال ۹۶ شروع کردند که با توجه شرایط تعاونی خللی در فعالیت ایجاد نشد در چهار ماهه اول سال ۹۷ با توجه با وضعیت رشد طلا ودلار وماشین و... که به زعم صاحب نظران اقتصادی در طول ۴۰ سال گذشته بی سابقه بود
سپرده گذاری اعضا کاهش وعودت سپرده ها افزایش یافت در ابتدا تعاونی از چند میلیارد تومان اندوخته استفاده کرد و بعد به علت ادامه شرایط اقتصادی قدرت اعطای وام به اعضا کمی کند وبا تا خیر انجام میشد
امیدوارم دوستان خسته نشده باشند ولی ناجارا بعد از یک سال هجمه مختلف واستفاده
از احساسات همکاران عضو در تعاونی کمی از حقیقت امر وپشت پرده را بیان کنم
طبق روال هر سال که مجمع در اواخر تیرماه برگزار میشد مجمع عمومی ۹۷ درروز چهار شنبه ۲۰ تیرماه برگزار شد که ابتداگزارش حسابرسی رسمی سال ۹۶ که نتیجه ان مقبول بود ارایه شد بازرس قانونی گزارش خود را ارایه داد صورت های مالی مبنی بر رشد صددر صدی نسبت به سال قبل وپرداخت حدود ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات به اعضا بود به تصویب مجمع رسید سود سهام که حدود ۳۰ درصد برای سهام داران بود قرار شد تبدیل به سهام ویا توزیع شود
ودر مجمع دوم انتخابات هیات مدیره برگزار وهیات مدیره برای دوره جدید انتخاب شدند البته نماینده اداره تعاون طبق روال هر سال در طول برگزاری نظارت کامل داشت
ولی در روز شنبه در جلسه ای بودم که خبر دادند که سپرده گذاران بدنبال شایعاتی که ایجاد شده به تعاونی هجوم اورده وسپرده هایشان را می خواهند شایع کرده بودند مدیر عامل در مرز گرجستان در حال فرار دیده شده یکی از اعضای هیات مدیره در کانا دا رفته و در تعاونی اختلاس شده فرار کردند وجالب بود که حتی در بیمارستانی پیچ کردند که بروید هرچه زودتر پولاتون را بگیرید
این روزها و با دمیدن نسیم اتحاد در گروه اتحاد پرستاران ایران دوباره شاهد بازگشت روحیه یک صدائی و همفکری و همراهی هستیم
پرستاران کشور دوباره روح تغییر و اتحاد را در کالبد خسته و بی خواب پرستاری کشور دمیدند
پرستاران ایران همصدا و همراه با اصناف کشور در راه اتحاد و ایجاد عدالت در جامعه همراه خواهند بود
ما پرستاران خود را جزئی از مردم می دانیم و در راه ایجاد عدالت اجتماعی با مردم خود همراه خواهیم بود
ما پرستاران سال هاست که بدنبال اجرای قانون هستیم. قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در استانه ورود به دوازدهمین سالگرد تصویب و البته عدم اجرای خود می شود
ما پرستاران کشور امسال این قانون خاک خورده را دوباره گردگیری کرده و به اجرا خواهیم رساند.
دولت و وزارت بهداشت در سال 97 و در برنامه ششم توسعه کشور توسط مجلس موظف به اجرای قانون بود اما چه شد
در این کشور دستور و فرمان چه کسی بالاخره اجرا می شود
مسول این بی قانونی در قانون کیست
ما پرستاران عدالت خواه ایران بدنبال اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هستیم و تا اجرای صحیح و کامل از تلاش خود دست بر نخواهیم داشت
مهدی امیرجانی مروی
عضو خانه پرستار و مسول کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان
پرستاری امروز می فهمدو براحتی اجازه نخواهد داد که مثل گذشته از ثمره ی کارش دیگران میلیاردر شوند.سیستم پزشک سالار حاکم بر وزرات بهداشت درحال فرو پاشی است و این حاصل بیداری پرستاری استو مسئولین وزرات بهداشت وظیفه دارند که به پرستاری کشور پاسخگو باشند.
محمد شریفی مقدم در گفتگوی مجازی با فعالین صنفی کشور اظهار داشت: جامعه پرستاری کشور در التهاب ناشی از عدم تحقق مطالبات پرستاری ، تحت فشار ناشی از کار طاقت فرسا، اختلال در وضعیت زندگی ناشی از تاخیرها و پرداخت های موقت یک ساله آن هم بابت اضافه کاری اجباری با رقم بسیار ناچیز به سر می برد.
وی یادآور شد: جامعه پرستاری تحت فشار کار بی امان وتحت ظلم ناشی از بی عدالتی حاکم بر وزرات بهداشت است و نمایندگان پرستاران در شورای عالی وسازمان نظام پرستاری کشور به شدت پیگیرمطالبات جامعه پرستاری از طریق مذاکرات هستند.
این فعال صنفی پرستار خاطر نشان شد: پرستار در معرض تهدیدات ناشی از شغل و خطر ابتلا به بیمار های پر خطر همانند ایدز ، هپاتیت و سایر بیماریهای عفونی و تنفسی... قرار دارد وفشارهای بی امان وعدم تحقق مطالبات جامعه پرستاری کشور را در آستانه اعتراضی بزرگ قرار داده است.
وی با اشاره به این که مشکلات پرستاری کاملا صنفی است وکسانی که در مقابل پرستاری هستند از این ابزار استفاده می کنند گفت: وزیر بهداشت به خواسته های جامعه 300 هزار نفری پرستاری کشور که بیشترین بار نظام سلامت کشور را بدوش می کشد، توجه نمی کند و نقل می کنند تا بعد از دهه فجر وقت ایشان پراستولی در مراسم تدفین شرکت می کند ، بیماران رامعاینه می کند ، فشار خون سالمندی را چک می کند ویا در روستایی بیماری را معاینه ومرتبا در مسیر قم است.با سیاست های پوپولیستی مشخص نیست چه اهدافی را دنبال می کند؟
شریفی مقدم تصریح کرد: وزیر بهداشت پاسخگویی به جامعه بزرگ پرستاری را وظیفه خود نمی داند وفقط خدمت به گروهی خاص را وظیفه خود می داند البته می توان گفت که حق دارد زیرا خود نیزذینفع است ویا اینکه گروه خاص را از جنس خود می داند و قشر پرستار برای وی اهمیتی ندارد و قصد تحقیر پرستاری را دارد اما هر هدفی را می خواهد دنبال کند چاره ای ندارد جز اینکه پرستاری را همراه داشته باشد.
وی افزود: پرستاری کشور هرگز زیر بار زور گویی، قلدر مابی و سیاست های این چنینی حاکم بر وزرات بهداشت نخواهد رفت، جامعه پرستاری امروز کاملا هوشیار و بیدار و اگاه است.
شریفی مقدم بیان کرد: پرستاری امروز می فهمدو براحتی اجازه نخواهد داد که مثل گذشته از ثمره ی کارش دیگران میلیاردر شوند.سیستم پزشک سالار حاکم بر وزرات بهداشت درحال فرو پاشی است و این حاصل بیداری پرستاری استو مسئولین وزرات بهداشت وظیفه دارند که به پرستاری کشور پاسخگو باشند.
وی خاطر نشان شد: وزارت بهداشت چاره ای جز این که پرستاری را باور کنند ندارد، عدم پاسخگویی، کم توجهی به خواسته به حق پرستاری در 3 سال گذشته باعث نارضایتی گسترده گروهای پرستاری شده است ، استمرار این نارضایتی و بسته شدن گوش مسئولین وزرات بهداشت نجواها را تبدیل به فریاد کرده است و هر چه نمایندگان پرستاری وفعالین صنفی در خواست کردند ، تذکر دادند و هشدار دادند گوش شنوایی در وزرات وجود نداشته است .
شریفی مقدم با بیان این که خوشبختانه پرستاری در دو سال گذشته نشان داد که می تواند در بسیاری از معادلات موثر باشد، افزود: درهفته پیش دو مصوبه برای پرستاری در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که در مصوبه اول که در خصوص پرستاری در منزل بود، دولت مخالف این مصوبه بود و کمسیون بی طرف اما خوشبختانه تصویب شد البته از نقش دکتر عابدی که بسیار محوری بود و فضای مجلس کاملا پذیرای پرستاری بود باید تشکر کردو این نشان از آن دارد که پرستاری کشور نقش خود را به خوبی ایفا نموده است ونمایندگان مجلس نسبت به مسایل پرستاری حساس شده اند وقطعا پرستاری کشور قدر دان اشخاص، نهادها، سیستم ها ودستگاهایی است که قدمی برای پرستاری بر می دارندودر اینجا از تمامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به قید اجرای قانون تعرفه گذاری رأی دادند، تشکر می نماید.آیا پرستاری چاره ای جز تند کردن اعتراضات دارد؟
وی در پایان خاطر نشان شد: فعالین صنفی که حقیقتا سرمایه های پرستاری کشورهستند ونقش بسیار تاثیر گذاری در روند تحولات پرستاری دارند ، قطعا می توانند با انسجام ، وحدت وهم دلی ایجاد شده، پرستاری را به جایگاه واقعی اش همچون گذشته نزدیک نمایند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛محمد شریفی مقدم قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اینکه برای اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری در سال 96 هیچ بودجه ای درنظر گرفته نشده است، گفت: موضوع تعرفهگذاری خدمات پرستاری از سال 86 مطرح شده اما متاسفانه تاکنون اجرایی نشده است.
شریفی مقدم بیان کرد: دولت لایحه بودجه تعرفه خدمات پرستاری سال 96 را به مجلس ارائه کرده است اما متاسفانه در بودجه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی هیچ اعتباری برای اجرای آن در سال 96 اختصاص داده نشده است.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکل این قانون جلسات متعددی با مسئولان برگزار شده اظهار داشت: سازمان نظام پرستاری به وزارت بهداشت پیشنهاد داده است که علاوه بر بودجه های جاری برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هزار میلیارد تومان نیز در نظر گرفته شود.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور تاکید کرد: جهت اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بحث اعتبار مورد نیاز چهار ماه پیش به وزارت بهداشت ابلاغ شد.
شریفی مقدم با اشاره به دوره های کمک پرستاری اضافه کرد: با وجود مخالفت های جامعه پرستاری با اجرای این دوره ها متاسفانه این دوره ها در حال برگزاری است.
وی به الزام اجرای قانون ارتقای بهره وری در بخش خصوصی اشاره کرد و تاکید کرد: متاسفانه اجرای قانون ارتقای بهره وری پرستاران شامل حال بیمارستان های بخش خصوصی نمیشود.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور به رتبهبندی پرسنل بیمارستان ها اشاره کرد و یادآور شد: این عامل باعث کاهش ساعات کاری پرستاران در بخش خصوصی می شود و قانون ارتقای بهره وری نیز به اجرا در می آید.
به گزارش ایسنا، اعضای بدن بیمار یزدی به نام «سمیه تفکری» پرستار ٣٣ ساله بیمارستان حضرت ولیعصر (ع) بافق، پس از مرگ مغزی و انتقال به بیمارستان شهید رهنمون توسط اورژانس هوایی، به بیماران نیازمند اهدا شد.
مرحومه تفکری کارشناس پرستاری و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد این رشته بود که در سالهای خدمتش از رنج و درد بیماران کاسته بود و از نزدیک با تلخی انتظار بیماران پیوندی آشنا شده بود.
کبد «سمیه تفکری» بعد از تأیید مرگ مغزی با رضایت خودش به بیمار نیازمند اهدا شد.
کاظم میکائیلی در گفتوگو با خبرنگار شهری و رفاهی خبرگزاری فارس در رابطه با انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت گفت: اگر در این انتقال مباحث مجلس را در نظر بگیریم مهمترین تاکید موافقان این طرح این است که تصمیمگیری در یک نقطه جمع شود. تصمیمگیری برای مردم یکسان باشد و همسو شود.
وی ادامه داد: اما در همه جای دنیا وقتی میخواهند تصمیمگیری کنند تضاد منافع تصمیمگیران را مدنظر قرار میدهند. یعنی فردی که تصمیمگیری میکند نباید منفعت فردی یا گروهی داشته باشد.
میکائیلی گفت: این در حالی است که در ساختار وزارت بهداشت که بزرگترین ارائهکننده خدمات در کشور است درآمد زایی اتفاق میافتد یعنی از دیدگاه آنها هر خدمتی که ارائه میشود هرچقدر بیشتر ارائه شود درآمد پزشک و بیمارستان بیشتر میشود.
سرپرست دفتر بیمههای سلامت و دبیرخانه شورای عالی بیمه ادامه داد: اما در سوی دیگر این عملکرد وزارت بهداشت برای دولت و بیمهها هزینه است یعنی ما به دنبال این هستیم هزینهها را کم کنیم اما وزارت بهداشت به دنبال افزایش درآمدهایش است.
وی اظهار کرد: بنابراین اگر این موضوع را از این 2 دیدگاه ببینیم برای اینکه تصمیمگیری در یک نقطه جمع شود باید تضاد منافع از بین برود و چون تصمیمگیری در حوزه هزینهای خواهد رفت مسلماً هزینههای مردم بیشتر خواهد شد.
میکائیلی افزود: البته اگر وزارت بهداشتی داشته باشیم که تصمیمگیری در فضای غیر از ارائه کننده خدمت باشد مانند تمام دنیا وزیر بهداشت، پزشک نباشد، یک اقتصاددان یا سیاستمدار باشد و معاونان آنها همینطور شاید توجیه داشته باشد که شورای عالی بیمه منتقل شود. اکنون در حوزه وزارت بهداشت هیچ معاون وزیری نداریم که متخصص و فوقتخصص نباشد.
سرپرست دفتر بیمههای سلامت و دبیرخانه شورای عالی بیمه گفت: این مسائل است که در انتقال شورای عالی بیمه مشکل ایجاد میکند و الا اینکه تصمیمگیری در یکجا باشد را همه با آن موافقند اما نگرانیم انتقال آن به وزارت بهداشت به دلیل اینکه سودآوری برای صاحبان این سازمان دارد جبرانی سخت داشته باشد و مردم در این زمینه دچار آسیب شده و متضرر شوند.
قدس آنلاین: بی تردید یکی از مشاغل پرحاشیه در سال های اخیر را باید پرستاری دانست.چنانکه کمترهفته ای است که مسؤول و یا مدیری درباره این حرفه و کمبودها ونیازهایش سخنی نگوید.
طرحی نه به نام پرستار نه به کام مردم
دکتر علی محمد آدابی ، رئیس نظام پرستاری کشور دراین باره به گزارشگرما می گوید: طرح تحول نظام سلامت جزافزایش فشارکار بر پرستاران فایده ای نداشته است.
احمدرضا موسوی نیا یکی از پرستاران خاطر نشان می کند: گرچه برخی ازاقدامات با اجرای طرح تحول نظام سلامت قابل قبول است اما اجرای آن بودجه هنگفتی را به خود اختصاص داده درحالی که پرداخت های آن بسیارناعادلانه است.به طوری که اضافه کاری ها را درقالب کارانه قرارداده اند. این درحالتی است که پیش ازاین اضافه کاری ها با یکی دو ماه تأخیر پرداخت می شد اما درحال حاضر با این ادعا که بیمه ها پرداختی ندارند از فروردین سال جاری تا دی ماه هیچگونه کارانه و اضافه کاری دریافت نکردیم درحالی که به دلیل کمبود نیرو ناگزیر به اضافه کاری اجباری هستیم.
وی اضافه می کند: شاید به ظاهرمردم خشنود باشند که دیگر به دنبال دارو نیستند اما این طرف پرستاران هستند که ناچارند وظایف مضاعف را با درآمد کمترباید انجام بدهند، بنابر قانون بهره وری که هنوز ملغی نشده به صراحت آمده است که اضافه کاراختیاری بوده وتا سقف ۸۰ ساعت باشد اما با اجرای طرح تحول سلامت درعمل افراد وادار به اضافه کاری می شوند. همچنین براساس سیاست های موجود بودجه کارانه ها را از محل درآمد بخش ها تامین می کنند به این ترتیب ممکن است بخشی کارکردی راحت تر ودرآمد بیشتری داشته باشد. برای نمونه درمواردی در برخی بیمارستان ها منشی بخش انژوگرافی حتی چند برابر پرستاران سایر بخش ها کارانه دریافت کرده است.
مهتاب امیدی که بیش از بیست سال سابقه پرستاری دارد هم می گوید:با اجرای طرح تحول سلامت پرستاران ناگزیر به ثبت گزارش های متعدد هستند و در واقع میرزا بنویس شده اند.برای بیماران هم شرایط بهبود پیدا نکرده چون با هجوم بیماران به بیمارستان های دولتی دیگر تخت خالی وجود ندارد وهرقدرهم تخت بگذارند کافی نیست.بنابراین نوبت ارایه خدمات به بیماران طولانی شده و با پارتی بازی جایی پیدا می کنند. به این ترتیب با تراکم بیماران وخدمات مورد نظر فکر نکنم سودی از این طرح عاید مردم شود .
وی با پیچیده خواندن وضعیت اشتغال پرستاران ادامه می دهد: نیروهای پشتیبانی دربیمارستان ها مشمول ارتقا در طرح بهره وری نمی شوند پس این پرسنل ناچارند بیشترکارکنند.برای نمونه جمعه ها برای سایر بخش ها ۱۰ ساعت کار محاسبه می شود ولی برای این گروه ۶ ساعت می باشد.
امیدی تأکید می کند: به طورکلی پرستاران ناچارند بیش از۷۰ ساعت اضافه کار بمانند به طوری که پرستاری که بیش از ۱۰ سال کارکرده ومشمول ارتقا می شود باید ۶-۷ شب کاری درماه را انجام بدهد.
وظایف مضاعف این مخدومان بی عنایت
بنابر اظهارات متولیان سلامت درحال حاضر ۱۵۰ هزار پرستار در بیمارستان های دولتی و خصوصی کشور شاغلند و ۱.۵ برابر این عده باید استخدام شوند تا کمبود شدید پرستار در ایران رفع شود.
دکترآدابی نیز به گزارشگرما می گوید: بنابراستانداردهای جهانی هرپرستارباید بین ۴-۶ بیمارخدمات بدهد اما درکشورما این رقم بالای ۱۲ بیمار برای هر پرستاراست واین فشارطاقت فرسایی را به آن ها تحمیل می کند.همچنین نسبت جمعیت پرستاران به هزارنفرنیز نصف میزان مورد نظر است.دلیل این مساله نیز بی رغبتی به این حرفه می باشد چرا که جاذبه کافی را ندارد.ازاین رو افراد آموزش دیده ترجیح می دهند در مشاغل دیگر با درآمد بیشتر فعالیت کنند.چنانکه حتی دوبرابر کردن ظرفیت دانشجویان این رشته و صرف هزینه های هنگفت آموزشی نیز تاثیری نداشته است.
مهتاب امیدی که در یکی ازبیمارستان های غرب کشورفعالیت می کند،می گوید: هیچ استانداری برای خدمات پرستاران وجود ندارد به طوری که حتی بخش هایی که ۴۰-۴۵ بیمار بستری هستند با دوپرستاراداره می شود.
موسوی نیا یکی از پرستاران استان های مرکزی می گوید: تناسب پرستار به تخت درکشورما از استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد چنانکه اگر سری به بخش داخلی بیمارستان ها بزنید انواع بیماران را بخصوص بیماران ای سی یو را می بینید چون تخت خالی وجود ندارد. البته در بخشی ای سی یو یک پرستار سه بیماررا پوشش می دهد که این هم استاندارد نیست اما در بخش داخلی ناچاریم دوبیمار ای سی یو را درکنار۷ بیمار دیگر پوشش بدهیم. این در شرایطی است که تجهیزاتی که در بخش ای سی یو وجود دارد در بخش داخلی نمی بینیم. حال آن که بنا براستاندارد یک پرستاردربخش داخلی موظف به خدمت رسانی به فقط ۵ بیمار داخلی است که درعمل این میزان به یک پرستاردربرابر ۹ بیمارمی رسد.
چشم انتظاراجرای قانون
در رزوهای اخیر خبرهای خوشی از مجلس درباره پرستاران به گوش می رسد چنانکه حیدرعلی عابدی ،عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از تلاش این کمیسیون برای تأمین بودجه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در لایحه بودجه ۹۶ خبر داد ه است .
به گفته وی در جلسه مشترکی با وزیر و معاونان وزارت بهداشت،پیشنهاد شده است قسمتی از درآمدهای اختصاصی بیمارستان ها برای پرداختی به پرستاران در ضابطه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اختصاص داده شود.
موسوی نیا که بیش از۱۲ سال سابقه پرستاری دارد با اشاره به این که مسؤولان با بهانه های واهی از زیربار اجرای این قانون شانه خالی می کنند ، می گوید: ما بارها به دوستان ثابت کردیم که اجرای این قانون نه تنها بودجه نمی خواهد بلکه هزینه های درمانی را نیز کاهش می دهد. چرا که درحال حاضر برخی خدمات را پزشکان به نام خود ثبت کرده وبراساس تعرفه های خود نیز هزینه را محاسبه می کنند. حال آنکه این خدمات درواقع توسط پرستاران انجام می شود والبته احتساب این خدمات با تعرفه های پرستاری به سود بیمه ها و مردم است زیرا پرداختی آن ها با تعرفه های پرستاری اندک می باشد.
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .