به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، پرستاران از اقشار توانمند و کارآمد هستند که بخشی از سلامت و درمان جامعه بر دوش آنها جای دارد.
علاوه بر دغدغه معوقات چندین ماهه، پرستاران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند و با توجه به سختی کار هنوز شغلشان در لیست مشاغل سخت و زیانآور قرار نگرفته و نمایندگان مجلس همچنان در راه برگزاری جلسه در صحن خانه ملت و تصویب آن هستند.
توزیع ناعادلانه منابع، کنار گذاشتن کارهای وقتگیر و هزینهبر، وضعیت نابهسامان کارانه، اجرای نادرست طرحهای مبتنی بر عملکرد و تحول سلامت به عنوان یکی از طرحهای بزرگ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دغدغههای پرستاران است که در بین اختلافات دو وزارتخانه بهداشت و درمان و کار، رفاه و تأمین اجتماعی به چشم میآید و دود بسیاری از آنها در بخش مالی به چشم پرستاران میرود.
*بدهی وزارت رفاه اجتماعی به وزارت بهداشت و عدم اجرای تعهدات
رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس مبنی بر مشکلات طرح تحول سلامت، اظهار کرد: در اجرای این طرح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متعهد شده تا هزینه چند هزار میلیارد تومانی طرح به صورت سالانه را پرداخت کند ولی به تعهد خود جامه عمل نپوشاند همچنین هیچ شرطی برای تعهد بیمهها در نظر گرفته نشد ولی امروزه در این زمینه هم سقف معلوم شده است.
علیاکبر مظلوم با اشاره به بدهی وزارت رفاه اجتماعی به وزارت بهداشت و درمان، افزود: اگر مبلغ بدهی پرداخت شود بخشی از آن به پرستاران اختصاص مییابد که دارای مطالبات هستند.
رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل با اشاره به برخی از مشکلات پرستاران با وزارت بهداشت و درمان در زمینه توزیع عادلانه منابع، بیان کرد: آن چه امروز به صورت مستمر از مسؤولان وزارت بهداشت و درمان به گوش میرسد مقصر دانستن وزارت رفاه و بیمهها در راستای عدم انجام تعهدشان نسبت به طرح تحول سلامت است.
* سرازیر شدن مبلغ هدفمندی یارانهها و افزایش مالیات در اجرای طرح تحول سلامت
این مسؤول با اشاره به اینکه هیأت مدیره نظام پرستاری در شهرها مستقل از استان بوده و مستقیم با تهران در ارتباط هستند، تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات طرح تحول سلامت این موضوع است و تمام گرهها به بیمه و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی منتهی نمیشود.
مظلوم با اعلام سرازیر شدن مبلغ هدفمندی یارانهها و افزایش مالیاتها در اجرای طرح تحول سلامت، بیان کرد: هزینههای گزاف این طرح را نمیتوان یکشبه پرداخت کرد و این امر موجب افزایش چندین برابری تعرفههای درمانی شد.
وی گفت: به جرأت میتوان گفت که بیمار قبل ورود به بیمارستان در اثر افزایش مبلغ حاملهای انرژی، افزایش مالیات، حذف یارانهها و ثابت ماندن آن، هزینههای درمان را پرداخت کرده و پس از ورود به بیمارستان با توجه به افزایش تعرفهها شاید نسبت به قبل از اجرای طرح تحول سلامت نه تنها مبلغ کمتری پرداخت نکند بلکه در برخی موارد بیشتر هم میپردازد.
مظلوم افزود: نمونه بارز آن را میتوان در بخیه صورت کودک بیمارستان خمینشهر مشاهده کرد که برای پارگی شاید دو سانتیمتری مبلغ 150 هزار تومان درخواست شد و متأسفانه کسی پیگیر این مبالغ گزاف نیست.
* اجرای طرح مبتنی بر عملکرد برای ترمیم نواقص طرح تحول سلامت است
کارشناس امور صنفی و پرستاری مازندران با اعلام اینکه احتمال دارد اجرای طرح مبتنی بر عملکرد به این دلیل ایجاد شد که مسؤولان وزارت بهداشت و درمان میدانستند که اجرای طرح تحول سلامت موفق نبوده و نیاز به ترمیم دارد، ادامه داد: اجرای طرح مبتنی بر عملکرد به نوعی برای برطرف کردن نواقص بودجهای به میدان آمد.
وی با اشاره به اینکه گنجاندن تجمیع بیمهها در طرح برنامه پنجم از اقدامات آینده وزارت بهداشت و درمان برای جبران برخی کمبودها بوده است، یادآور شد: امکان دارد تجمیع بیمهها در درازمدت با اجرای صحیح به سود مردم باشد ولی هماکنون این طرح به عنوان مسکن عمل کرده و میتوان گرداب ایجاد شده و مشکلات طرح تحول سلامت که به گردابی برای مردم تبدیل شده را مقطعی تسکین دهد.
رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل تأکید کرد: اگر چه تجمیع بیمهها باعث قرار گرفتن منابع در دست مجری خواهد شد ولی مسئله مهم ساختار نامناسب وزارت بهداشت و درمان در طرحهای گذشته و کنونی است که یکسوگرایانه و معمولا در دست عدهای خاص و منحصر به طبقه ویژه است.
*ساختار مدیریتی وزارت بهداشت و درمان باید اصلاح شود
این مسؤول با اشاره به اینکه ساختار مدیریتی وزارت بهداشت و درمان باید اصلاح شود، یادآور شد: طرح کارانه هم از طرحهایی بوده که باعث فسق و فجور زیاد در توزیع عادلانه منابع وزارت بهداشت و درمان شد و لازم است این طرح حذف شده و به جای آن بر اساس مدرک، نوع تخصص، میزان زمان کار و مؤلفههای دیگر به همه پرستاران حقوق اختصاص یابد.
مظلوم با اعلام اینکه از گذشته تاکنون در وزارت بهداشت و درمان افرادی که بیشترین کار را میکنند کمترین دریافتی دارند، خاطرنشان کرد: اقداماتی همانند اعتباربخشی با اجرا شدن بدون در نظر گرفتن منابع انسانی هم وقت گرفتن و هزینه گزاف را به همراه دارد و تنها انرژی پرسنل که باید در خدمت بالین باشد را صرف میکند.
*مدیریت در وزارت بهداشت و درمان به دست پزشکان است
رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری شهرستان آمل با تأکید بر اینکه زمینه مدیریت در وزارت بهداشت و درمان به دست پزشکان بوده و هست، اظهار کرد: پزشکان در امر درمان بسیار قوی و قابل اعتماد باشند ولی اتفاقات اخیر در برنامههای وزارت بهداشت و درمان به همراه اجرای بیحساب طرح تحول سلامت نشان میدهد که این افراد در مدیریت هم کارآمد هستند.
این مسؤول گفت: با توزیع عادلانه منابع موجود و کنار گذاشتن کارهای وقتگیر و هزینهبر به همراه ایجاد مدیریت جدید در وزارت بهداشت و درمان میتوان در مسیر درست خدمت قرار گرفت و به آینده تجمیع بیمهها امید داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری ، حيدرعلی عابدی گفت: تعريف پايگاههای سلامت در مناطق شهری و مراكز جامع سلامت در حاشيه شهرها 2 اتفاق مهم در طرح تحول سلامت براى پرستاران است و همه اين مراكز نياز خود به پرستار را به طور رسمى اعلام كردهاند.
عضو كميسيون بهداشت و درمان با اشاره به كمبود پرستار افزود: با وجود اعلام نياز و بكارگيری پرستاران در اين مراكز وزارت بهداشت مراقبان سلامت را در پايگاه هاى سلامت بكار گرفت. از طرف ديگر به علت رشد سريع جمعيت سالمند در كشور و حركت به سمت افزايش سالمندی، به ميزان زيادی در كشور به مراقبتهای پرستاری در منزل نياز داريم. بنابراين سازمانها و مراجع فعال در حوزه پرستاری برای تعريف جايگاه پرستاران بايد در اين نوع فعاليتها تمركز كنند.
وى عنوان كرد: من بارها از مسئولان اجرایی سازمان نظام پرستاری در خواست همكاری با وزارت بهداشت در اين عرصه های نو را داشته ام تا نقش پرستاران را هم در طرح تحول سلامت و هم در ارائه خدمات مراقبت در منزل برای سالمندان تعريف كنند.
عابدی با اشاره به نظر سازمان نظام پرستارى در اين خصوص، اظهار داشت: با وجود اين تاكيدها من در موضعگيری های پنج يا شش ماهه اخير كه از سوی مسئولان سازمان نظام پرستاری ديده ام، كمتر شاهد دنبال كردن جايگاه خاصی برای احقاق اين حقوق پرستاران بودم و بيشتر انتقاد از نظام پرداختها و انتقاد از طرح تحول سلامت را مطرح كرده اند.
وی ادامه داد: توصيه من به مسئولان سازمان نظام پرستاری تمركز روی اين مسئله است تا جايگاه واقعی پرستاران ارتقا يابد و بر كسب حق و حقوق پرستاران تاكيد شود و البته اين كار با تعامل با وزارت بهداشت امكانپذير است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان ادامه داد: با توجه به تعامل و جلساتی كه در ماههای اخير بين مسئولان سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت برگزار شده و فضای تعاملی به وجود آمده، بايد با صبر و تأمل مسير را طی کرد تا خواسته هاى پرستاران عملی شود.
وی يادآور شد: برای نقد سيستم نظام سلامت افراد ديگری صاحب نظر هستند و در خود كميسيون بهداشت و درمان مجلس به دقت اين مسائل در حال بررسي است. از طرفى هر جا كه لازم باشد، كميسيون بهداشت و درمان مجلس وارد عمل میشود.
به گزارش سلامت نیوز، محمد شریفی مقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشوردر بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با حضور در غرفه سلامت نیوز، درباره آخرین وضعیت تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت:«بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری به عنوان مطالبات جامعه پرستاری کشور است و همواره جامعه پرستاری پیگیر این بوده که این قانون که مصوبه تیرماه سال 86 است، اجرایی شود.»
وی ادامه داد:« درعرض این ده سال همواره وزارت بهداشت در دولت های مختلف مخالف اجرایی شدن این قانون بوده است. در حالی که قانون لازم الاجراست. ما عزم و اراده ای از وزارت بهداشت در خصوص این قانون ندیده ایم ضمن اینکه موقعیت ها و فرصت هایی هم برای عملیاتی کردن این قانون وجود داشته که بهترین فرصت اجرای آن در راستای طرح تحول سلامت بود که متاسفانه از هیچ گروهی در اجرای طرح تحول سلامت نظرخواهی نشد و این طرح فرایند کارشناسی را طی نکرد.»
قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشور گفت:« معاون اول ریاست جمهوری در یک ماهه اخیر دستور دادند قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پیگیری شود و نظام پرستاری جلساتی را با کمیسیون اجتماعی هیات دولت داشتند و با بخش های دیگری از نهاد ریاست جمهوری هم جلساتی برگزار شده است. به نظر می رسد که الان دولت عزمش بر این است که گام هایی در خصوص اجرایی شدن این قانون بردارد هرچند ما این اراده را در وزارت بهداشت و شاید هم بیمه ها نمی بینیم.»
وی با بیان اینکه تعرفه های خدمات پرستاری ابتدا باید ارزش گذاری شود و بعد توسط وزارت بهداشت به شورای عالی بیمه ارسال شود. وزارت بهداشت ادعا دارد که تعرفه ها را به شورای عالی بیمه فرستاده است اما بیمه ها می گوید وزارت بهداشت برای ما تعرفه های پرستاری را ارسال نکرده است.در این میان کمیسیون اجتماعی هیات دولت مسئله ارسال تعرفه ها از سوی وزارت بهداشت به بیمه ها را پیگیری می کند.»
شریفی مقدم افزود:« ما بعد از جلسه با کمیسیون اجتماعی هیات دولت، تعرفه ها را به وزارت بهداشت فرستاده ایم و بعد از پیگیری که کرده ایم مشخص شده هنوز این تعرفه ها به شورای عالی بیمه ارسال نشده است. امیدواریم این قانون که قانونی مترقی است و می تواند هم تحولی در نحوه ارائه مراقبت های پرستاری ایجاد کند و هم رضایت پرستاران را جلب کند و به تبع آن رضایت مردم حاصل شود؛ توسط دولت تدبیر و امید عملیاتی شود.»
وی در واکنش به این سئوال که به نظر می آید جلسه ای که وزارت بهداشت با نظام پرستاری داشتند تنها برای کنترل تجمع پرستاران بوده است؛گفت:«از دو سال گذشته ارتباط وزارت بهداشت با جامعه پرستاری ارتباط مناسبی نبوده آن هم به خاطر دیدگاه های سیستم پزشک سالار حاکم بر وزارت بهداشت بوده و می توان گفت برخوردهای وزارت بهداشت طی این سال ها با جامعه پرستاری از برخوردهای تهدید آمیز تا برخوردهای غیرمنطقی و غیر معقول در طول 30 سال گذشته بی سابقه بوده است.»
دبیرکل خانه پرستار ادامه داد:« وزارت بهداشت یک نشستی را در مردادماه سال جاری با شورای عالی نظام پرستاری داشت که در آنجا پرستاران پنج خواسته را مطرح کردند که البته در این مدت هیچ یک عملی نشده است.»
وی افزود:« از جمله درخواست های پرستاران اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بود که وزارت بهداشت نه عزمی در گذشته در این خصوص داشته در این جلسه هم به صراحت اعلام کردند چون بودجه ای نیست این درخواست انجام نخواهد شد اما مشکل نداشتن بودجه نیست بلکه نبوده اراده از سوی وزارت بهداشت برای این مسئله است.»
شریفی مقدم در ادامه گفت:« از دیگر خواسته های پرستاران اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری بوده یا درباره برچیده شدن بساط کمک پرستاری که در این خصوص هم هیچ اتفاقی نیافتاده است. خواسته دیگر بحث آیین نامه صلاحیت حرفه ای بوده که در حال حاضر آیین نامه ای که وزارت بهداشت به دانشگاه ها ابلاغ کرده اصلا مورد تایید سازمان نظام پرستاری کشور نیست.یک خواسته هم در خصوص ایجاد کارگروه مشترک بین نظام پرستاری و بخش های مختلف وزارت بهداشت بوده که فقط این کارگروه بین معاونت پرستاری و نظام پرستاری است.»
وی تاکید کرد:«می توان گفت علیرغم اینکه جلساتی را با معاونت پرستاری وزارت بهداشت داشتیم ولی تاکنون نتایج ملموسی برای نظام پرستاری ایجاد نشده است. الان پایان دوره دولت است شاید فشاراز بالا بر آنها باشد که جلوی تحرکات و اعتراضات پرستاری گرفته شود ولی پرستاران مشکلاتشان سیاسی نیست و همواره دنبال این بوده اند که موانع خدمتی اشان حل شود و مطالباتشان پرداخت شود و نظام پرستاری هیچ موقع در مجادلات سیاسی، ورود نکرده است .»
وی در پایان خاطرنشان کرد:« نظام پرستاری برای مطالبات پرستاران، مهلتی سه ماه به وزارت بهداشت داده بود تا ببیند چه نتایجی ایجاد می شود که این مهلت تقریبا از مرداد ماه تاکنون تمام شده است اما هیچ اقدامی از سوی وزارت بهداشت برای پرستاران صورت نگرفته است. من از همینجا می گویم که نتیجه ملموسی که ما بخواهیم به جامعه پرستاری اعلام کنیم اتفاق افتاده، حاصل نشده است.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری به نقل از ایسنا، این پرستاران روز سهشنبه از کار دست کشیدند تا نسبت به وضعیت دشوار کاری خود اعتراض کنند.
در شهر پاریس، پایتخت فرانسه پرستاران معترض به سمت ساختمان وزارت بهداشت راهپیمایی کردند.
اتحادیههای کارگری مختلف پرستاران، در حال مذاکره با وزارت بهداشت فرانسه برای بهبود شرایط کاری پرستاران هستند.
بسیاری از پرستاران فرانسوی اعتقاد دارند که سرمایهگذاری مناسبی در این بخش صورت نگرفته است و فشار کاری آنها برای مراقبت از بیماران بسیار زیاد است.
به گزارش یورونیوز، حدود دو ماه قبل اعلام شد که چندین پرستار در فرانسه به دلیل فشار کاری خودکشی کردهاند. اتحادیههای کارگری میگویند فشار کاری همچنین باعث شده است که بسیاری از پرستاران به دلیل بیماری نتوانند بر سر کار خود حاضر شوند. اما مدیران بیمارستانها برای جایگزین کردن پرستاران غایب از پرستارانی استفاده میکنند که در آن بخش خاص تخصص ندارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری به نقل از ایسنا: حمید چراغی ضمن حضور در غرفه ایسنا در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات، با تاکید بر اینکه جامعه پرستاری از نظر درآمدی جزو اقشار آسیبپذیر جامعه محسوب میشوند، اظهار کرد: پرستاران روی بحث کارانهها حساب ویژهای باز کردند. متاسفانه به خاطر تأخیر در این موضوع برای بسیاری از آنها اخطارهای بانکی فرستاده میشود.
وی ادامه داد: ما از استانها گزارشهایی داریم مبنی بر اینکه حدود 11 ماه از پرداخت کارانه پرستاران به تاخیر افتاده است در حالیکه پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت کارانهها حداکثر با تاخیر یک ماهه پرداخت میشد.
به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، علی نوبخت - رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه برخی برای پرداخت اعتباری که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است امروز و فردا میکنند و این افراد نزد خدا و مردم مسئول هستند.
نوبخت در حاشیه بازدید از نمایشگاه مطبوعات - طرح تحول نظام سلامت را یک طرح انقلابی برای ارائه خدمات در حوزه سلامت به مردم ایران بیان کرد و گفت: من خود یکی از هواداران این طرح هستم اما متاسفانه این طرح به دلیل گستردگی پوشش بیمه ای بیش از برنامه ریزی اولیه دچار کمبود منابع مالی شد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اجرای برنامه تحول سلامت برای همه مردم ایران از جمله دارا و ندار نشان دهنده حسن نیت دولت است، بر لزوم تدوام اجرای این برنامه تاکید کرد و افزود: برای تدوام اجرای این برنامه نیاز به صرفه جویی در همه حوزههای نظام سلامت است و باید هم مردم و هم دولتمردان به این مورد توجه ویژه کنند.
به گزارش وزارت بهداشت - نوبخت ضمن گلایه از وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی و بیمهها و نارضایتی از عدم حمایت آنها از برنامه تحول سلامت، گفت: اخطار میدهم چرا که ما تحمل این بینظمی در تیم اقتصادی دولت را نداریم و از این تیم میخواهیم به وزارت بهداشت کمک کنند چرا که همه، مسئولیت و خدمات را از این وزارتخانه میخواهند.
نوبخت در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی برای پرداخت اعتباری که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است امروز و فردا میکنند و این افراد نزد خدا و مردم مسئول هستند و باید این اعتبارات به سازمان بیمه سلامت داده شود تا آنها معوقات دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها را پرداخت کنند.
محمدحسن طریقت منفرد با حضور در غرفه خبرگزاری فارس در نمایشگاه مطبوعات و در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، گفت: تجمیع بیمهها در مقایسه با موارد قانون برنامه توسعه که تکلیف هستند، یک مجوز قانونی است و تا زیرساختش اصلاح نشود، به هیچ عنوان عملی نیست.
طریقتمنفرد افزود: کارگران به عنوان یک قشر مولد در جامعه که اغلب در کف وضعیت اقتصادی جامعه قرار دارند، 9 درصد از حقوقشان را میگیریم، در حالی که 23 میلیون روستایی و ساکنین شهرهای زیر یکهزار نفر که به مراتب وضعیتشان بهتر از جامعه کارگری است را میخواهیم در یک سیستم قرار دهیم و به آنها خدمات یکسانی ارائه دهیم که این نمونهای از بیعدالتی است.
وی افزود: در 25 سال گذشته در رابطه با بحث سلامت جامعه، مطالعه و تحقیقات زیادی کردهایم و نتیجه آن، اجرای بستهای برای نظام سلامت شد که اگر به اولویتهای این بسته توجه نشود، وضعیتی به وجود میآورد که هماکنون در حال حاضر میبینید. متأسفانه در طرح تحول سلامت، بدون اینکه الزامات آن رعایت شود، فقط به افزایش هزینهها توجه شد و مگر میشود تعرفه را بدون داشتن راهنمایی بالینی دقیق انجام داد؛ بدون اینکه نقشه راهبردی دقیقی در برنامههایمان داشته باشیم، صرفاً تعرفهها را افزایش دادیم که نتیجهاش این است که مصارف با منابع همخوانی ندارد.
وزیر سابق بهداشت گفت: این دولت، سلامت را جزو اولویتهای خود قرار داد و مجلس و دولت کمکهای زیادی به آن کردند، اما به دلیل عدم رعایت اولویتها به جایی رسیدهایم که نمیتوانیم هزینهها را مهار کنیم و با فرافکنی سعی میشود تمام تقصیر را گردن بیمهها انداخت، در حالی که چنین مسئلهای درست نیست؛ اشتباه بیمهها نیز این بود که بدون اینکه منابعشان را تأمین ببینند، با این مسئله موافقت کردند.
وی در خصوص منابع پایدار برای طرح تحول سلامت گفت: اول باید دولت و وزارت بهداشت مشخص کنند که برنامهشان برای مصرف چیست، زیرا تا برنامه مصرفی تعریف نشود، نمیتوان منابع نامحدودی را طلب کرد؛ باید دید نظام سلامت چقدر میخواهد هزینه کند، توان دولت چقدر است؛ براساس آنچه که در سالهای گذشته مطرح شده، سرانه درمان کشور ما به مراتب کمتر از کشورهایی است که جاپای آنها گذاشتهایم.
وی تصریح کرد: با این تفاوت که در آن کشورها الزاماتش رعایت میشود، اما در کشور ما توجهی به این الزامات نمیشود. برای درمانی که کشورهای ثروتمند 50 دلار هزینه میکنند، هماکنون کشور ما یکهزار دلار هزینه میکند و این مصارف را چه کسی باید تأمین کند. منابع باید با امکانات کشور هماهنگی داشته باشد.
وزیر سابق بهداشت در پاسخ به این سؤال که چرا وقتی دولت منابعی نداشته، اقدام به بیمه کردن 11 میلیون کرده است، گفت: اینها همه عددهای واهی و اشتباهی هستند که اعلام میشود. از بعد از تشکیل سازمان بیمه خدمات درمانی، همیشه تعداد بیمهشدههایی که اعلام میشد، از تعداد جمعیت کشور بیشتر بود و این مسئله به دلیل همپوشانی و شفاف نبودن اطلاعات است. از طرفی، با اینکه از غلط بودن این آمار اطلاع داشتیم، از زمان دولت هفتم، طرح بیمه روی تخت وجود داشت.
وی ادامه داد: یعنی کسی که بیمه نبود، وقتی به بیمارستان مراجعه میکرد و نمیتوانست هزینهها را تأمین کند، روی تخت بیمارستان بیمهاش میکردند، به عبارتی در سیستم دولتی کسی را نداشتیم که از امکانات بیمه برخوردار نباشد. وقتی بدون ضابطه این کار صورت بگیرد، نتیجهاش این میشود که تعدادی از افراد چه قبلاً بودهاند، دوباره تحت پوشش بیمه قرار میگرفتند؛ آمارها نشان میداد که بیمهشدگان بیشتر از جمعیت کشور بودند و هم کسانی که بیمه نبودند این امکان را داشتند که روی تخت بیمارستان بیمه شوند.
وی افزود: بنده نمیدانم مبنای محاسبه در بحث 11 میلیون بیمهشده چه بوده است و لازم بود این کار حتماً تحت ضابطهای مشخص انجام میشد.
وزیر سابق بهداشت در پاسخ به این سؤال که طرح تحول سلامت به تصویب کجا رسیده و کارشناسان طراحی آن چه کسانی بودهاند، گفت: همانطور که کارشناسان و از جمله رئیس وقت جلسه علنی گفت، مشکل در اینجا بود که قانون اجرا نمیشود، برنامه پنجم توسعه در بحث سلامت یک برنامه کارشناسیشده و منسجمی است.
وی اظهار داشت: اکثر مواد قانونی آن، که تکلیف بوده و میتوانسته بحث سلامت را ساماندهی کند، به آن بیتوجهی شده، اما اینکه طرح تحول از کجا نشأت میگیرد و مبنای آن از کجاست، نمیدانم. در عین حال مجلس بسیار از این طرح حمایت کرد و برای موفق شدن این طرح، به دلیل اینکه از اولویتهای دولت بود، بسیار همکاری صورت گرفت.
وی تاکید کرد: ولی باید پرسید الزامات قانونی آن کجاست و چرا بقیه مواد قانونی این طرح که با حمایت دولت و مجلس میتوانست بسیار موفق شود، اجرا نشد؟ راهنماهای بالینی هم در قانون و هم در سیاستهای ابلاغی آمده است، اما چگونه کار به اینجا رسید که طبق گفته رهبری که فرمودند کاری نکنید که طرح به ضدخودش تبدیل شود، اتفاق افتاد.
طریقت منفرد گفت: به قدری فضای تبلیغاتی فضای فعالی است که عدهای گمان میکنند واقعاً طرح تحول سلامت کاملاً موفق بوده است، در حالی که به گفته انجمن داروسازان، هماکنون در داروخانه قسمت اعظم پرداختیها از جیب مردم است؛ یکی از مدیران وزارتخانه دیروز در نمایشگاه اعلام کرد مردم در بخش بستری در گذشته 37 درصد میپرداختند و امروز 6 درصد میپردازند.
وی ادامه داد: درحالی که باید گفت، هماکنون طبق اعلام سایت وزارت بهداشت، متوسط هزینه بستری در ابتدای سال 93 بین 500 تا 600 هزار تومان بوده، اما این عدد در دیماه 93 به یک میلیون و 500 هزار تومان رسیده است؛ یعنی میتوان گفت مردم در بخش بستری 3 تا 6 درصد گذشته را میپردازند (18 درصد)، ضمن اینکه در اینجا مردم پول را از جیب دیگرشان یعنی یارانه و ارزش افزوده پرداخت میکنند. همچنین در بخش سرپایی که پوشش طرح تحول نیست، بعضاً تعرفهها از صددرصد نیز بیشتر شده است.
به گزارش سپیدآنلاین، محمدعلی همتی نمایشگاه مطبوعات اظهار داشت: «اگر دولت حداقل درصدی از بدهیهایش به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند، ما مشکل حادی برای پوشش هزینههایمان نخواهیم داشت. ضمن اینکه خوشبختانه نمایندگان محترم مجلس در برنامه ششم توسعه که این روزها در کمیسیون تلفیق در دست بررسی است، مادهای را تصویب کردند که بر اساس آن دولت مکلف شده در 5 سال آینده، به تدریج بدهیهایش را به سازمان بپردازد. این گام بزرگی است و در صورت تحقق، ما در پرداخت به مراکز طرف قراردادمان مشکلی نخواهیم داشت.» معاون درمان سازمان تامین اجتماعی درتشریح موضع سازمان درباره تجمیع بیمهها گفت: «نظر سازمان تامین اجتماعی کاملا روشن است و صراحتا در مصاحبه مدیرعامل محترم سازمان بیان شده است. نظر ما بازگشت به پیشنهاد دولت و آنچیزی است که در قانون برنامه پنجم توسعه آمده است.» وی افزود: «در تبصره 2 بند ب ماده 38 برنامه پنجم توسعه به صراحت، مراکز ملکی سازمان از این ادغام استثنا شده و در تبصره 4 هم تعهدات، اموال، منابع و داراییهای سازمان استثنا شده است. یعنی عملا طبق قانون برنامه پنجم توسعه، هم بخش درمان مستقیم و هم بخش درمان غیرمستقیم سازمان به صراحت استثنا شده اند.» همتی در ارتباط با اجرای راهنماهای بالینی هم گفت: «هر سازمان اقتصادی به دنبال این است که روشهایی پیدا کند تا درعینحال که هیچ کاهشی در ارائه خدماتش وجود نداشته باشد، هزینههایش را کاهش دهد. این یک اصل اساسی است. برای ما هم بسیار مهم است که با حفظ کیفیت خدمات و حتی ارتقاء کیفیت آن، بتوانیم هزینههایمان را کاهش دهیم و یکی از راههای رسیدن به این هدف، اجرای راهنماهای بالینی است. ما به شدت مشتاق ابلاغ راهنماهای بالینی در سازمانهای بیمهگر هستیم.» وی ادامه داد: «من به صراحت میگویم که تا به امروز حتی یک گایدلاین برای اجرا به سازمانهای بیمهگر ابلاغ نشده است. ما خودمان در سازمان تامین اجتماعی، موسسه عالی پژوهش و انجمنهای علمی تخصصی تا به حال درمورد 3 یا 4 دارو به خصوص در مورد داروهای سرطان و بیماریهایی مانند سرطان پستان و دهانه رحم، گایدلاین طراحی کردهایم. یعنی خودمان این کار را شروع کردهایم و در طی همین مدت کوتاه، صرفهجویی بسیار خوبی در منابع ما ایجاد شده است.» همتی اجرای راهنماهای بالینی را نیازمند حمایت و پشتیبانی وزارت بهداشت دانست و گفت: «بدون شک ما مشتاق اجرای راهنماهای بالینی هستیم. راهنماهای بالینی به درد کتابخانه نمیخورند. راهنماهای بالینی باید ابلاغ شود و در پناه آن ابلاغ هم باید ایستاد. وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلام باید پشت راهنماهای بالینی بایستد و اتوریته لازم را برای آن ایجاد کند و حمایت لازم را از آن به عمل آورد تا سازمانهای بیمهگر بتوانند آن را اجرا کنند. من به صراحت اعلام میکنم مشتاق ارائه راهنماهای بالینی هستیم و به سرعت آنها را اجرا خواهیم کرد و البته خواستار حمایت وزارت بهداشت در این زمینه هم هستیم.»
سلامت نیوز: نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه:«معتقدیم تجمیع بیمه ها از جیب دیگران ممکن نیست.» تاکید کرد:«در سال 91 هزینه های صندوق تامین اجتماعی 4900 میلیارد تومان بوده اما امسال از 18 هزار میلیاردتومان فراتر خواهد بود یعنی 400 درصد هزینه های صندوق تامین اجتماعی افزوده شده است در حالی که درآمدهای صندوق به زحمت به 60 درصد افزایش پیدا کرده است بعد وزیر محترم بهداشت می فرمایند سهم درمان را برده اند در بازنشسته ها چطور ممکن است 400 درصد هزینه افزایش پیدا کرده و سهم درمان را ببرند آنجا نخیر اقای وزیر بهداشت باید بگویند سهم درمان را به تعرفه ها و هزینه های بیمارستانی خودشان افزوده اند.»
به گزارش سلامت نیوز، علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بازدید از غرفه سلامت نیوز در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها،درباره بحث تجمیع بیمه ها و اعتراض جامعه کارگری به این مسئله به خبرنگار سلامت نیوز، گفت:« ما معتقدیم تجمیع بیمه ها از جیب دیگران ممکن نیست یعنی از جیب بیمه شده سازمان تامین اجتماعی نمی شود بحث تجمیع را انجام داد چون ما در بخش سلامت جزو خسارت دیده ها هستیم.»
وی ادامه داد:«در سال 91 هزینه های صندوق تامین اجتماعی 4900 میلیارد تومان بوده اما امسال از 18 هزار میلیاردتومان فراتر خواهد بود یعنی 400 درصد هزینه های صندوق تامین اجتماعی افزوده شده است در حالی که درآمدهای صندوق به زحمت به 60 درصد افزایش پیدا کرده است بعد وزیر محترم بهداشت می فرمایند سهم درمان را برده اند در بازنشسته ها چطور ممکن است 400 درصد هزینه افزایش پیدا کرده و سهم درمان را ببرند آنجا نخیر اقای وزیر بهداشت باید بگویند سهم درمان را به تعرفه ها و هزینه های بیمارستانی خودشان افزوده اند.»
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم افزود:« فرض کنید تجمیع بیمه ها صورت گیرد و طرح تحول سلامت نجات پیدا کند اما اینها از نظر ما هیچ یک منشا واقعی ندارد به این جهت ما معتقدیم همانطور که قانون اساسی مالکیت همه را محترم شمرده است مالکیت کارگران بر اموالشان هم محترم است. می خواهند سرنوشت 40 میلیون نفر را عوض کنند و تجمیع کنند با 40 میلیون نفری که درآمد برابری ندارند اصلا صندوق هایی غیر از ما هستند که فعالیت هایی دیگری دارند همه اینها را می خواهند تجمیع کنند در حالی که پولشان را خودشان و کارفرماهایشان می پردازند اینکه بدون اجازه از آنها بخواهیم سهم آنها را جا به جا کنیم منصفانه و قانونی نیست.»
وی در واکنش به اینکه وزارت بهداشت تجمیع بیمه ها را قانونی می داند،گفت:« وظیفه دولت تولیت و حاکمیت است و وظیفه وزارت بهداشت نظارت و حاکمیت بر بخش درمان است و حدودی که قانون به او اجازه داده است. تصدی گری که الان وزارت بهداشت در این بخش می کند یعنی بر بیمارستان های دولتی جزو وظایف رسمی این دستگاه نیست الان از نظر ما مفهومش این است که فروشنده و خریدار یکی باشد چگونه ممکن است من هم خدمت درمانی بخرم هم فروشنده خدمات درمانی باشم؟»
علیرضا محجوب خاطرنشان کرد:«ما 10 سال از سال 58 تا 68 تجربه تصدی گری وزارت بهداشت را بر صندوق تامین اجتماعی داشتیم آنها وقتی می رفتند لامپ های بیمارستان های ما را هم کندند و بردند و در ازای 180 میلیاردتومان هزینه تنها 9 میلیاردتومان به ما صورتحساب دادند یعنی حتی به ما حساب هم نداند بنابراین به جایی برویم که نه حساب دادن بلد هستند نه پول خرج کردن را ما خودمان بلد هستیم و بهتر از آنها خرج می کنیم.» وی در پایان با طرح این سئوال که « کجا آمده است که جیب کارگران را مشاع کنند»تاکید کرد:« جیب کارگران مال خودشان است. درمان تامین اجتماعی قطعا مشکلاتی دارد و ما هم دائما به آن انتقاد می کنیم و باید درست شود اما این ربطی به این ندارد که باید بخش درمان تجمیع شود.»
به گزارش سپیدآنلاین، غلامعلی عکاشه رئیس جامعه جراحان ارتوپدی ایران در گفتوگو با خبرنگار روزنامه سپید در غرفه روزنامه در نمایشگاه مطبوعات درخصوص بحث تجویزهای غیرضرور برخی پزشکان برای تامین هزینههای مراکز درمانی، گفت: « بهعنوان یک پزشک از ذهن من هم نمیگدرد که یک انسان سلامت و حیات موجودات زنده را بهخاطر منافع خود به خطر بیندازد. اینکه گفته شود چنین چیزی اتفاق افتاده است برای بنده حکم یک پتک را دارد. بنده در حیطه پزشکی چنین چیزی ندیدهام و نمیپذیرم. البته اینکه این سوال مطرح میشود حتما یک واقعیتی وجود دارد که مطرح میشود. البته بیشتر جامعه پزشکی از این امر بری است ولی کسانی که این قبیل اقدامات را انجام میدهند خلافشان واضح است. مانند اینکه اگر یک فرد معمم اقدام خلافی را انجا دهد بیشتر بازتاب دارد تا یک فرد عادی چنین اقدامی را انجام دهد. بنابراین اگر یک پزشک چنین کاری را انجام دهد بزرگنمایی میشود.» عکاشه افزود: «بعنوان مثال در چند روز اخیر بحثی راجع به تخلف یک قاری قرآن مطرح شد که بازتاب فراوانی داشت. البته باید این سوال را مطرح کرد که آیا این قبیل اقدامات به دلیل نیاز انجام میشود یعنی اینکه پزشکان به قدری نیاز دارند که این دزدی بیشرمانه را بهخاطر منافع مالی انجام میدهند. پس باید گفت که تجویزهای نابجا دزدی بیشرمانه بوده و اگر پزشکی چنینی اقدامی را انجام دهد خائن تلقی میشود.» وی اضافه کرد: «باید این قبیل پزشکان را شناخت؛ بنده هم در حوزه خودم برخی پزشکانی که این اقدامات را انجام میدهند به من معرفی کردهاند و من آنها را خواستم و به محلهایی که لازم بود معرفی کردم تا تنبیه شوند و لازم است این پزشکان به محلهای لازم معرفی شدند.» عکاشه درخصوص بزرگترین چالش و مشکل حوزه پزشکی و اینکه جامعه پزشکی وجهه خوبی در جامعه ندارد، گفت: «البته بنده این را قبول ندارم چراکه بیشتر نارضایتیها از حوزه پزشکی مربوط به حوزه درمان است. درحال حاضر دو برنامه در حوزه درمان داریم یک برنامه مربوط به بخش خصوصی است و یک برنامه مربوط به بخش دولتی. بیشترین گلایه از حوزه دولتی است ولی این به این معنا نیست که در بخش خصوصی نارضایتی وجود ندارد.» رئیس جامعه جراحان ارتوپدی تصریح کرد: «آنچه چالش اصلی جامعه پزشکی است چالش پزشکان بیکار با درآمدهای حداقلی است. زیرا بدون اینکه نیازی باشد پزشک عمومی تولید شده و چالش اصلی عدم نیاز به این پزشکان است. چالش این است که یک پزشک فارغالتحصیل را با یک حقوق حداقلی در یک منطقه دور افتاده مجبور به فعالیت میکنیم. ازاینرو بزرگترین چالش جامعه پزشکی این است که به اندازه نیاز عرضه و تقاضا در تربیت پزشک صورت نگرفته است.»
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .