آمار مطالب

کل مطالب : 476
کل نظرات : 9

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 46

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 651
باردید دیروز : 368
بازدید هفته : 1066
بازدید ماه : 1070
بازدید سال : 5794
بازدید کلی : 31230

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 651
بازدید دیروز : 368
بازدید هفته : 1066
بازدید ماه : 1070
بازدید کل : 31230
تعداد مطالب : 476
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1

تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 26 آبان 1396
نظرات

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نظام پرستاری، محمد شریفی مقدم در جلسه شورای عالی نظام پرستاری که روز چهارشنبه ۲۶ آبان ۹۵ در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد، گزارشی از برنامه ها و اقدامات سازمان در یک ماه اخیر ارائه داد و گفت: برگزاری جلسه در معاونت پرستاری وزارت بهداشت در خصوص تهیه دستورالعمل های آئین نامه مراکز پرستاری در منزل، برگزاری آخرین جلسه کارگروه Nurse Practitioner و تدوین پیش نویس شرح وظایف پرستار متخصص، جلسه با معاون پرستاری وزارت بهداشت و ارائه گزارش جلسات تهیه پیش نویس شرح وظایف Nurse Practitioner، جلسه با دبیرخانه شورای عالی بیمه در رابطه با قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و برگزاری اولین جلسه کمیته مشترک سازمان نظام پرستاری و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با موضوع تعرفه های پرستاری، از جمله اقدامات سازمان بوده است.

وی افزود: تهیه پکیج کاملی شامل مستندات و سوابق قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بسته های خدمتی، تعرفه های خدمات پرستاری، دستورالعمل اجرایی و ارسال به وزارت بهداشت و دبیرخانه شورای عالی بیمه و سایر مراجع ذی ربط، از دیگر اقدامات یک ماه اخیر سازمان نظام پرستاری بوده است.

شریفی مقدم در ادامه به نتایج مکاتبات و پیگیری های سازمان نظام پرستاری برای اجرای تعرفه های خدمات پرستاری، گفت: پیرو مکاتبات مستمر با رئیس جمهوری، معاون اول، کمیسیون اجتماعی دولت، مجلس شورای اسلامی و جلسات کارشناسی و تخصصی و پیگیری های مداوم بعد از ۹ سال بسته های خدمتی و تعرفه های خدمات پرستاری از وزارت بهداشت به کمیسیون اجتماعی دولت و از آنجا به دبیرخانه شورای عالی بیمه ارسال شد.

وی در ادامه از فراخوان اعزام پرستاران به بیمارستان هلال احمر در دوبی خبر داد و افزود: در همین راستا، ۶۰ پرستار جهت مصاحبه برای بیمارستان ایرانیان دبی ثبت نام کرده اند.

شریفی مقدم، مکاتبه با انجمن پرستاری کانادا و تایید همکاری آنان جهت برگزاری دوره های آموزشی و آزمون های تخصصی کانادا در ایران و رایزنی با موسسه گردشگری بین المللی تامین جهت ایجاد تورهای بین المللی تخصصی برای پرستاران را، از دیگر اقدامات یک ماه اخیر سازمان نظام پرستاری دانست.

تعداد بازدید از این مطلب: 110
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 26 آبان 1396
نظرات

 خبرگزاری مهر، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه مراسم کلنگ زنی مرکز آموزشی درمانی ۳۰۰ تختخوابی روانپزشکی ایران، افزود: ادغام با وزارتخانه‌ای که برای انجام برخی کارهای خود ناتوان است به نفع کشور و سلامت مردم نیست. اعتقاد داریم که رفاه اجتماعی، باید دارای سازمانی مقتدر و چابک در کشور باشد که با ادغام این دو وزارتخانه، محقق نخواهد شد و ما با این موضوع مخالف هستیم. ما نظر کارشناسی خود را در این خصوص ارائه داده‌ایم اما مجلس تا امروز آن را نپذیرفته است.

 

وی با تاکید بر اینکه طرح تحول نظام سلامت تنها در صورتی ادامه پیدا می‌کند که مدیریت هزینه با کسی باشد که در برابر مجلس پاسخگو است، گفت: منابع از طریق بیمه‌ها تامین می شود که در این مدت نشان داده اند در یک دستگاه دیگر قرار دارند و هیچ مسئولیتی را نمی‌پذیرند.

وزیر بهداشت با اشاره به بدهی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها، پزشکان و...، افزود: ما علاقه مندیم وزارت بهداشت تصدی‌گری نکند و فقط به سیاستگذاری و نظارت بپردازد. در آینده باید چنین نظامی در اختیار سلامت مردم قرار گیرد. آرزو می‌کنیم که نمایندگان و همه تصمیم گیران این حوزه فارغ از علاقه مندی به دستگاه‌های اجرایی، مسائل مردم را در طولانی مدت ببینند. آنچه بر اساس تجارب خود و بین المللی و اظهارات مشاوران می‌گوییم، به صلاح مردم و کشور است.

وی تاکید کرد: مدل نظام سلامت ایران در هیچ کجای دنیا مشاهده نمی‌شود و ناکارآمد است.

هاشمی در خصوص آلودگی هوا و راهکارهای برون رفت از آن، گفت: به نظر می‌رسد نمی‌خواهیم این مسئله را برطرف کنیم و گرنه راه حل آن وجود دارد. به جای پیشگیری از آلودگی هوا، رفتارهایی انجام می‌دهیم که باعث تخریب بیشتر محیط زیست می‌شود.

وی افزود: بهبود وضعیت آلودگی هوا عزم ملی می‌خواهد. ما هم به عنوان متولی سلامت در دولت علاقه مندیم که گام‌های عملی برداشته شود. در این بخش نمایندگان می‌توانند تصمیماتی بگیرند که موثر باشد.

وی به خلاء پیوست سلامت در پروژه‌های بزرگ نفتی و... اشاره کرد و گفت: ما شاهد هستیم این تعداد پروژه‌های مختلف نفتی، خودرو سازی و... بدون پیوست سلامت انجام می‌شود. حتی اگر این پیوست نیز در آنها پیش بینی شده باشد جدا از نظام پیشگیری از بیماری‌ها است. مشکل محیط زیست و آلودگی هوا هر چقدر دیرتر برطرف شود هزینه و عوارض سنگین تری دارد.

 

تعداد بازدید از این مطلب: 109
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات

علی اشرف رحمان پناه در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، گفت: با این نامه از نظر زمانی موافق نبودم زیرا در این مقطع مناسب ندیدم و این انتقاد را محرمانه در فضای شورای عالی مطرح کردم.

وی با گلایه از برخی اعضای شورای عالی نظام پرستاری که از حرف های محرمانه او سوءاستفاده کردند، افزود: متاسفم از اینکه برخی دوستان،  انتقاد بنده را در فضای مجازی نشر دادند و کار این افراد غیر اخلاقی بود.

رحمان پناه ادامه داد: بنده به عنوان عضو شورای عالی نظام پرستاری و با توجه به اینکه کمیسیون اجتماعی دولت از ما دعوت کرد و قاطعانه از وزارت بهداشت خواست قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را پیگیری و تعیین تکلیف کند و با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی صلاح نبود و بنده فضا را مناسب ندیدم که یک نامه سرگشاده برای رئیس جمهوری ارسال شود و به رغم حمایت دوستان باز اگر قرار باشد این نامه مجدد فرستاده شود بنده موافق نیستم و اعتراض خودم را اعلام می کنم که در حال حاضر ارسال چنین نامه ای به نفع سازمان نظام پرستاری نخواهد بود.

وی افزود: بهتر بود نامه به صورت رسمی ارسال می شد چون با توجه به بار حقوقی و اجتماعی در این فضای کنونی کشور و در فضای قبل از انتخابات، به نظر من کار مناسبی نبود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور، گفت: این نامه می تواند باعث موج سواری طرف مقابل شود که از آن به نفع خود بهره برداری کند و مصاحبه هایی با عناوین جعلی و به عنوان نمایندگان ادوار و اعضای شورای ادوار که رسمیت خارجی و فیزیکی ندارند در فضای مجازی مطرح شد و باعث دوگانگی و چند گانگی در بین اعضای پرستاری شد.

رحمان پناه افزود: بهتر است تمام تلاش خودمان را در حوزه کارشناسی حقوق و دستمزد بگذاریم و دیدگاه های کارشناسی را به کمیته مشترک نظام پرستاری و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و دولت ارائه دهیم.

تعداد بازدید از این مطلب: 108
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات

   نخستین همایش نشان مسئولیت اجتماعی با شعار «هوای هم را داشته باشیم، مسئولانه زندگی کنیم» روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر ریاست‌جمهوری، علی ربیعی وزیر رفاه، سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، محمد فرهادی وزیر علوم، شهین‌دخت مولاوردی معاون امور زنان رئیس‌جمهور و جمعی از مسئولین و مدیران نهادها و موسسات مختلف در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این همایش حسن روحانی با ابراز خوشحالی از حضور در مراسمی با موضوع خیر جمعی در ایام نزدیک به اربعین حسینی گفت: «اساس وجود انسان از انس و ریشه انسان هم از انس است. زمانی زندگی ما با نشاط و شادمانی توام است که با هم‌نوعان خود دارای انس و رافت باشیم.» وی ادامه داد: «معنی الفت در اسلام و همه ادیان آسمانی در مقابل چیزی است که افراطیون در جهان فریاد می‌زنند. آنها فقط افراط‌گری خود و جمع خود را می‌بینند. افراط‌گر، روح مقابل را کوچک می‌پندارد و جز خود و یاران خود همه را ناحق می‌داند. در حالی که اساس اسلام این نیست و نهاد جامعه بشری یک واحد است که یا برادران ما هستند و یا هم‌نوعان ما هستند.» روحانی گفت: «آیا می‌شود زندگی‌ داشته باشیم که بدون رابطه انسانی، مهربانی با دیگران و عفو و گذشت باشد؟ انسان از انس است و اگر می‌خواهیم در کنار هم باشیم، باید یکدیگر را یاری کنیم.» رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: «آن‌وقت که شما به یک انسان گرفتار کمک می‌کنید، یا با یک هدیه مالی، یک زندانی را از بند رها می‌کنید، یا آن روز که به یاری یک معلول می‌شتابید، یا دل زن سرپرست خانواری را خوشحال می‌کنید؛ خود را راضی کرده‌اید قبل از آن‌که طرف مقابل را راضی کرده باشید. ما نیازمند انجام کمک هستیم، نه نیازمند دریافت کمک، هر چند همه به نوعی نیازمند کمک دیگران هستیم.» رئیس‌جمهور با بیان اینکه هر کسی می‌خواهد در این جامعه مسئولیتی را بر عهده بگیرد، نیازمند دو شرط است، گفت: «مدیر و مسئول در هر سطحی باید قدرت حفاظت از سرمایه‌ها را داشته باشد. نکند چند صباحی در گوشه ای از کشور عظیم ایران، مسئولیتی در کشور برعهده داشته باشیم ولی از سرمایه مادی و معنوی حراست نکنیم.» روحانی ادامه داد: «سرمایه تنها نفت، گاز و معادن نیست بلکه باید از رابطه سالم جامعه و دوستی اعضا جامعه حفاظت کنیم تا شکاف در میان مردم به‌وجود نیاید. بر مسائلی که خیلی برای جامعه مفید و مهم نیست، وقت خود را تلف نکنیم و آنچه قرآن بر آن تاکید دارد سبقت گرفتن در عمل خیر است.» رئیس دولت یازدهم افزود: «افتخار ما زمانی است که نسبت به ملت‌ها و اقوام دیگر در خیررسانی به مردم و جامعه و خیر جمعی به دیگران مقدم باشیم.»

       رئیس‌جمهور تصریح کرد: «اولین خیر در جامعه، وحدت جامعه و احترام گذاشتن به همه مذاهب و ادیان است. ما همه اعضای یک پیکر واحد هستیم، بنابراین چرا این قدر شکاف و فاصله باید وجود داشته باشد و چرا سر مسائلی که اهمیت ندارد، ارزش‌های مهم را زیر پا می‌گذاریم.» روحانی خاطرنشان کرد: «برای کاری راستی را زیرپا می‌گذاریم و دروغ می‌گوییم. برای کاری به دیگران توهین می‌کنیم و چهره تخریب می‌کنیم. آن کار چیست؟ این آقا عزیز باشد یا نباشد، کاری می‌کنیم که در نظرسنجی محبوبیت فرد زیاد شود یا کم شود اما آنچه مهم است ارزش‌های اخلاقی است.» وی تاکید کرد: «چرا باید اخلاق، راستی و محبت به دیگران و وحدت جامعه را زیرپا بگذاریم؟ این کارها با چه هدفی انجام می‌شود و چرا برای مسایل کوچک، ارزش‌های بزرگ جامعه را قربانی می‌کنیم؟» رئیس جمهوری افزود: «جامعه و ما نیاز به خیر جمعی داریم، بنابراین باید همدیگر را یاری و کمک کنیم و این خیر تنها سخاوت مادی نیست، هرچند سخاوت مادی در جای خود ارزشمند است. گاهی سخاوت مادی زندگی یک انسان را نجات می‌دهد و باعث می‌شود فردی از بیماری نجات یابد و یا بتواند فرزند خود را به مدرسه بفرستد.»

       روحانی ادامه داد: «پیامبر می‌فرماید ارزش آدم ها به نیکوکاری افراد است؛ این نیکوکاری هر چه بیشتر باشد، خیرجمعی بیشتر خواهد بود. منزلت فرد برتر و بالاتر خواهد بود؛ گاهی در مسایل روحی باید به جامعه کمک کنیم و گاهی باید افراد را یاری کنیم که این خیر جمعی است.» وی تصریح کرد: «به عنوان یک خادم به صراحت عرض می کنم که هیچ نیازی بالاتر از مساله اشتغال جوانان نیست و هیچ خیری بالاتر از زمینه‌سازی برای اشتغال نسل جوان نیست به ویژه آنها که مشکل جسمی دارند.» روحانی گفت: «وقتی شنیدم که شرکت تولیدی همه کارگران خود را از افراد معلول انتخاب کرده، خوشحال شدم. اگر می خواهیم کمکی کنیم بهترین کمک اشتغال برای فردی است که دارای مشکلات جسمی و ذهنی است. خیر جمعی تنها این نیست که نذر کنیم و در ایامی به مردم غذا دهیم البته این هم در جای خودش خیر جمعی است ولی خیر مهم این است که به دو فرد که می‌بینیم در زندگی دچار تزلزل شده‌اند، کمک کنیم و التیام‌بخش زندگی‌شان باشیم. تلاش برای تشویق مردم به سلامت و بهداشت و ارتقا آن در جامعه از جمله خیر جمعی محسوب می‌شود.» روحانی افزود: «وقف فقط زمین و باغ نیست یکی از وقف‌ها وقف وقت است، وقتی که برای تربیت نوجوانان و ورزش جوانان گذاشته شود، خیر جمعی است و گاهی به سازمانی و نهادی مانند محیط زیست کمک کردن خیر جمعی است. بنابراین اگر دست به دست هم دهیم و لوله آبی را که منجر به هدر رفت آب می‌شود، تعمیر کنیم نیز خیر جمعی در آن نهفته است.» رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: «خیر جمعی معنای گسترده دارد وتنها کمک مالی نیست. گاهی نوشتن یک مقاله خوب و برنامه مناسب در فضای مجازی که در زندگی مردم اثرگذار باشد و به نشاط و سلامت مردم کمک کند، خیر جمعی دارد و گاهی یک هنرمند ممکن است بخشی از وقت خود را صرف آموزش جوانان کند که این نیز خیر جمعی است.» روحانی افزود: «گفتمان جامعه خیلی سیاست‌زده شده است، البته لازم است اما جامعه نیاز دارد تا وارد گفتمان اجتماعی و خیر جمعی نیز بشود؛ پس اینقدر سر مسائلی که برای جامعه مفید نیست، بحث نکنیم.» وی با بیان اینکه برخی از دانشگاه‌های اروپا و امریکا به صورت وقفی اداره می شود، ادامه داد: «برای نمونه، دانشگاه هاروارد امریکا دارای بیش از 33 میلیارد دلار موقوفات است و سالی 5/1 تا 2 میلیارد دلار از طریق درآمد موقوفات به دانشگاه می‌رسد.» رئیس دولت یازدهم اضافه کرد:«70 دانشگاه آمریکایی درآمد خود را از موقوفات دریافت می‌کنند؛ البته در کشور ما نیز موقوفات زیاد است و اگر چه بیشتر این موقوفات به حوزه‌های علمیه و مساجد اختصاص داشته است، اما می‌توانیم وقف را در همه جا انجام دهیم.»

       روحانی خاطرنشان کرد: «این‌طور نیست که در دنیای غرب وقف و کمک نباشد. در غرب فرزند از بهزیستی می‌آورند و به عنوان فرزندخوانده بزرگ می‌کنند. اما وقتی از غرب سخن گفته می‌شود، فکر می‌کنیم همه غرب در فساد نهفته است. اگر همه غرب فاسد بود که به این رشد علمی و اقتصادی نمی‌رسیدند، البته جامعه غرب آلودگی‌هایی دارد ولی بخش‌های مثبت آن را باید دریافت کرد.»

       وی گفت: «خوشحالم که وزارتخانه‌ها ودستگاه‌ها مردم را برای کمک به جامعه تشویق می‌کنند و خواهش می‌کنم بخشی از گفتمان، حرف‌ها، تشویق‌ها و تلاش‌ها در مسیر سبقت گرفتن در عمل خیر باشد که هم اجر دنیوی و هم اخروی دارد.» در پایان سخنان روحانی یک نفر از حضار در حالی که با صدای بلند رئیس‌جمهور را صدا ‌زد و با اصرار از روحانی خواست به حرف‌هایش گوش دهد که این امر باعث شد رئیس‌جمهور لحظاتی در سالن منتظر بماند. مرد میانسال با خواندن شعری در مدح روحانی گفت: «درمان سازمان تامین‌اجتماعی خط قرمز بازنشستگان است. از مدیرانتان بخواهید از این درمان دست بکشند.» 

فروتنی ویژگی دولت یازدهم
       در ابتدای همایش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنانی ویژگی دولت تدبیر و امید را مسوولیت‌پذیری و دنبال کردن خیر عمومی عنوان کرد. علی ربیعی گفت: «رشد اقتصادی، کاهش نرخ تورم و دیگر شاخص‌های اقتصادی را می‌توان تدبیر کرد، اما موضوع حل آسیب‌های اجتماعی دشوار است و نیاز به حرکت همه مسوولان و مردم دارد.» وزیر رفاه افزود: «جامعه‌ای نیاز داریم که امیدوارانه و با اطمینان از فردای بهتر امروز را با شادی و تلاش طی کند. همه تلاش‌ها باید در جهت این باشد که بتوانیم با شرایط بهتری در کنار هم زندگی کنیم. ربیعی از ویژگی‌های مهم دولت یازدهم را «فروتنی» عنوان و اظهار کرد: «دولت در هر جایی که نمی‌تواند کاری انجام دهد، مشکل را با مردم در میان می‌گذارد و دست خود را برای همیاری به سوی مردم دراز می‌کند، زیرا معتقد است باید مشکلات را حل کرد و اگر من نتوانستم، از مردم کمک می‌گیرم و این ویژگی فروتنی است.» در ادامه همایش توسط رئیس‌جمهور از خانواده «امید عباسی» آتش‌نشان فداکار، همسر «حمیدرضا گنگوزهی» معلم فداکار سیستان‌وبلوچستانی، همسر «شهید فیاض‌بخش» بنیان‌گذار بهزیستی و همچنین «دکتر محمد فرهادی» وزیر علوم و بنیان‌گذار کاشت حلزون در ایران تقدیر و نشان مسئولیت اجتماعی به آنان اعطا شد. 

موفق نبوده‌ایم
       آخرین سخنران مراسم، رییس سازمان بهزیستی بود که گفت: «کلید نمادین دولت یازدهم پرداختن به گفتمان مسئولیت اجتماعی و اخلاق‌مداری است و امروز شاهد افزایش نشاط، امیدواری و حفظ تعلق خاطر اجتماعی هستیم.» انوشیروان محسنی‌بندپی افزود: اگر بخواهیم وجوه مسئولیت اجتماعی اعم از رعایت حقوق شهروندی، کمک به هم نوع و احترام به قانون را در نظر بگیریم و واقعیت‌های موجود را مدنظر داشته باشیم، باید بگوییم در زمینه مسئولیت اجتماعی موفق نبوده‌ایم و تک‌گرایی و تک‌روی و عدم نگاه علمی به جامعه شرایطی را فراهم کرده که باعث شده امروز نیازمند یک بازنگری علمی در این زمینه باشیم.»

       رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این سازمان به برکت اندیشه‌های امام راحل و همت شهید فیاض‌بخش با ادغام 16 موسسه خیریه تشکیل شد، گفت: «این سازمان تا امروز براساس اصول 21 و 29 قانون اساسی اقدامات اثربخشی انجام داده است و دولت یازدهم علی‌رغم تنگناهای موجود از طریق سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای طرح‌های متفاوت با نگاه توانمندسازی جامعه هدف، این ویژگی را به وجود آورده است که بهزیستی بیش از هر نهاد و سازمان دیگری با مسوولیت اجتماعی عجین شده و سر کار داشته باشد.»

تقدیر از سپید
       همچنین امیرعباس فتاح‌زاده مدیرمسئول و سردبیر روزنامه سپید و هفته‌نامه سلامت به‌خاطر انتشار بیش از 100هزار صفحه محتوا برای اطلاع‌رسانی در حوزه سلامت اجتماعی تندیس مسئولیت اجتماعی ایران در سال 1395 را از دست علی ربیعی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی دریافت کرد. در متن لوح تقدیر آمده است:«این تندیس به واسطه پیشگامی و فعالیت‌های انسان‌دوستانه و خیرخواهانه انجام پذیرفته به شما اهدا می‌گردد.»

 

تعداد بازدید از این مطلب: 101
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باقر لاریجانی صبح امروز در نشست مدیران آموزشی ۱۰ کلان منطقه آمایشی در محل وزارت بهداشت افزود: ما در معاونت آموزشی وزارت بهداشت کار وسیعی را در زمینه پایان نامه ها آغاز کرده ایم و طی دو هفته آینده گزارشی از این موضوع تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می شود.
 
وی افزود: گزارش وضعیت پایان نامه های دانشجویی در تهران تکمیل شده و گزارش وضعیت شهرستانها با همکاری کلان منطقه های آمایشی پیش می رود. در این گزارشها، اطلاعات به صورت غیرمستقیم از دانشجویان و اساتید اخذ خواهد شد تا گزارش نهایی تهیه شود.
 
معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: پس از تهیه گزارش متناسب با شرایط تصمیم می گیریم تا این مشکل کشوری در زمینه پایان نامه ها و سرقت های علمی حل شود.
 
ارائه گزارش به شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره پایان نامه ها
 
وی با اشاره به موضوعات مختلفی که در حیطه های آموزشی و پژوهشی در روزهای اخیر ساحت علمی کشور را تهدید کرده است، گفت: واقعیت این است که ما در بسیاری از زمینه های پزشکی در دنیا سرآمد هستیم.
 
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: ما در پیوند کلیه، سلول درمانی و پیوند مغز و استخوان جزو کشورهای برجسته هستیم و یا حتی در برخی رشته های تحقیقاتی از جمله نانو جزو چند کشور اول دنیا قرار داریم.
 
لاریجانی گفت: ما در زمینه تحقیقات علمی پیشرو هستیم و مقاله تنها یکی از اجزاء تولیدات علمی محسوب می شود. ما اکنون در حوزه پزشکی آنقدر سرآمد هستیم که هیچ بیماری برای تشخیص و درمان نیازی به خروج از کشور ندارد.
 
وی یادآور شد: ۳۰ هزار مقاله سالانه در کشور تولید می شود و ما باید این سیر را به همین شکل ادامه دهیم و همانطور که مقام معظم رهبری فرموده اند رشد علمی ایران نباید کاهش یابد.
 
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره میزان تولیدات علمی ایران گفت: خوشبختانه علاوه بر تعداد تولیدات علمی، تعداد ارجاعات نیز افزایش داشته است و با توجه به اینکه ۳۰ درصد تولیدات علمی منطقه را، ایران تولید می کند بسیاری از این مقالات نیز مورد ارجاع قرار می گیرند.
 
لاریجانی با اشاره به اتفاقات اخیر در حوزه علمی و پژوهشی یادآور شد: دو اتفاق در این زمینه رخ داده است. یکی گزارش مجله ساینس و یکی هم گزارش مجله اشپرینگر نیچر.
 
وجود ۳۰۰ موسسه فعال در زمینه پایان نامه های دانشجویی
 
وی افزود: در گزارش مجله ساینس فردی که محقق نبوده و ژورنالیست حوزه های جنبی علمی محسوب می شود حدس و گمان زده و ادعا کرده است که ۱۰ درصد تولیدات پایان نامه های کشور ساختگی است و همچنین ۳۳۰ هزار پیوند کاری در این زمینه وجود دارد.
 
معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: ما تحقیق کردیم این عدد درست نبوده و ۳۰۰ موسسه در کشور در زمینه پایان نامه فعالیت می کنند. ما نمی خواهیم بگوییم مشکل وجود ندارد اما می گوییم که ساینس آن را بزرگنمایی کرده است.
 
وی با اشاره به گزارش مجله اشپرینگر نیچر نیز افزود: در همین حین گزارشی از یکی از مجلات نیچر منتشر شده که تعدادی از مقالات ایرانی را به دلیل سرقت علمی رده کرده اند. این در حالی است که رد کردن مقالات یک کار معمول از سوی ناشرین بین المللی است و سالانه از سوی تمام نشریات بخشی از مقالات از تمام نقاط دنیا ممکن است به دلایلی رد شوند.
 
جزئیات تخلف عمده ۳ نفر در ۵۸ مقاله ایرانی
 
لاریجانی با اشاره به جزئیات تخلف علمی صورت گرفته در ۵۸ مقاله ایرانی گفت: ۴۲۰ نفر در این ۵۸ مقاله نامشان آمده است که از این تعداد ۱۰۰ نفر به طور جدی درگیر موضوع بودند و سه نفر تخلفات خیلی بارز داشته اند. یک نفر ۲۱ تخلف، یک نفر ۱۵ تخلف و یک نفر ۱۲ تخلف را در این مجموعه انجام داده است. عمدتا این افراد دانشجو بوده اند.
 
وی افزود: باید به گونه ای منطقی با این بازار تخلفات علمی برخورد کنیم تا چشمه تقاضا را بخشکانیم. در گزارش نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی خیلی دقیق در مورد اینکه کدام گروه ها و کدام رشته ها بیشترین تقاضا و تخلف را در حوزه پایان نامه ها دارند، ارائه می کنیم.
 
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به سوءاستفاده ای که از فضای ایجاد شده، رخ داده است، گفت: واقعه دیگری که در اینجا رخ داده این است که تعدادی سایت ها نام افرادی را که در حوزه های علمی و پزشکی معروف و صاحب نظر بودند و تولیدات علمی بیشتری در سال داشته اند را به این تخلفات ربط داده اند.
 
وی افزود: این در حالی است که دانشمندان برتر کشور یک نفره تحقیق نمی کنند بلکه همه آنها در مراکز تحقیقاتی با همکاری تیم های تحقیقاتی و زمینه های بالینی متعدد فعالیت می کنند و در نهایت از این فعالیت ها مقاله استخراج می کنند.
 
هیچ کدام از دانشمندان مشهور ایرانی نامشان در میان آن ۵۸ مقاله نبوده است
 
لاریجانی تاکید کرد: هیچ کدام از دانشمندان مشهور نامشان در میان آن ۵۸ مقاله نبوده است. توجه داشته باشید که ۱۴۰ نفر اساتید ایرانی اچ ایندکس بالای ۲۰ دارند و ۳۵ درصد از مقالات با ارجاع بالا متعلق به این افراد است.
 
وی تاکید کرد: اگر مقالات علمی ارزشی نداشته باشند به آنها ارجاع هم داده نمی شود و باید بدانیم که در حوزه پزشکی حتی در دنیا هم کار فردی بسیار کم انجام می شود و بهترین و مهمترین مقالات دنیا نتیجه کارهای تیمی و تحقیقاتی چند مرکز است.
 
معاون وزیر بهداشت با اشاره به مشکلاتی که در زمینه تولیدات علمی وجود دارد گفت: به هر حال مجموعه انتشارات علمی یکی از مولفه های محصولات پژوهشی هستند و طبعا هر جایی که بخواهد توسعه پیدا کند ممکن است چالش هایی نیز داشته باشد اما باید دقت کنیم که حتی یک پایان نامه یا مقاله مشکل دار هم موضوع بدی است اما این اتفاقات هیچ ربطی به محققینی که تعداد تولیدات علمی بالایی دارند، ندارد.
 
وی خاطرنشان کرد: نباید در دامی که دیگران برای ما می گسترانند بیافتیم و پژوهش کشور را زیر سئوال نبریم. در عین حال که با تخلفات علمی برخورد جدی خواهیم داشت باید از تولیدات علمی و محققان کشور صیانت کنیم.
 
لاریجانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی هیاتی را برای رسیدگی به موضوع تخلفات علمی در پایان نامه ها تعیین کرده است و در دو هفته آینده گزارش آن در صحن شورا قرائت می شود.
 
سرآمدی آموزشی و پژوهشی برای ارتقاء اعضای هیات علمی
 
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: وزارت بهداشت در بحث پایان نامه ها در حوزه آموزشی به صورت جدی پیگیری هایی انجام می دهد و در حوزه پژوهشی نیز به مقالات توجه خواهد کرد.
 
وی با اشاره به بحث آئین نامه ارتقا هیات علمی و انتقاد به تعداد مقالات در این آیین نامه گفت: ما آیین نامه را به طور کامل تغییر داده ایم و با مطرح کردن بحث سرآمدی آموزشی و پژوهشی، دیگر یک استاد سرآمد نیازی به تعداد مقاله و پایان نامه برای ارتقا ندارد.

 

تعداد بازدید از این مطلب: 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات
به گزارش روزنامه شرق: سیدابوتراب فاضل-پژوهشگر اجتماعی

١. در روزهای اخیر کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه با بررسی لایحه دولت و پیشنهادات کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در اقدامی منطقی به «یکپارچگی»، حوزه رفاه اجتماعی رأی داد. در اصل ٢٩ قانون اساسی و بند ٤٢ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه- ابلاغی مقام معظم رهبری -که یک سال بعد از سیاست‌های کلی بخش سلامت ابلاغ شده است، به‌صراحت‌ تأمين اجتماعی، شامل خدمات «بازنشستگی» و «درمان» تعریف شده است. قوانین اصلی و مادر کشور نظیر قوانین تأمين اجتماعی (١٣٥٤)، الزام (١٣٦٩)، کار (١٣٦٨) و ساختار نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعی (١٣٨٣) نیز بر یکپارچگی بیمه‌های درمان و بازنشستگی تأکید دارند.

اساسا در این قوانین، به این نکته کلیدی توجه شده که تعادل منابع و مصارف، تنظیم ورودی‌ها و خروجی‌ها و نظام تأمين مالی خاص، بنیان نگارش باشد. با این وصف، قطعا تغییر مقطعی، موردی و جزئی احکام آنها نه به مصلحت است و نه شدنی. شاید به همین دلیل دولت تصمیم گرفت درباره صندوق‌های بیمه درمان و بازنشستگی در قانون برنامه حکمی آورده نشود تا در موعد مقتضی و براساس مطالعات کارشناسی، لایحه جداگانه‌ای را تقدیم مجلس کند. اما اگر به هر علتی اصل بر تغییر این ساختار باشد، باید پس از بررسی همه‌جانبه، ژرف‌اندیشی در تجربیات پیشین کشور و تأمل در ساختارهای پذیرفته‌شده جهانی دراین‌باره تصمیم‌گیری شود. شواهد متعدد نشان می‌دهند انتقال بیمه‌های درمان به وزارت بهداشت خطاست و منجر به کاهش کیفیت خدمات درمانی می‌شود. بیمه‌های درمان در چند دهه گذشته همواره شاهد جابه‌جایی‌های گسترده سازمانی بوده است. هر جابه‌جایی سازمانی، همچون زلزله‌ای سهمگین ارکان نظام درمانی کشور را درهم می‌ریزد. به جای تغییرات شگرف سازمانی، باید توجه خود را معطوف به اصلاح فرايندهای كاری كنيم که رئوس آنها در قوانين بالادستي نظير قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي و قانون برنامه پنجم آمده است.
٢. به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه رفاه و بازنشستگان تحت پوشش تأمين اجتماعی، تنها دوران باثبات و بی‌چالش بخش درمان کشور از سال ١٣٣٢ تا ١٣٥٤ بوده که آن زمان بیمه‌ها در اختیار وزارت کار بودند. در آن سال، بیمه‌های درمان به وزارت بهداشت منتقل شد که به دلیل سوءمدیریت و بروز مسائل عدیده مالی و ضعف کیفیت خدمات، مجددا در سال ١٣٨٣ مجلس و دولت وقت در اقدامی هماهنگ با تأسیس وزارت رفاه، بیمه‌های درمان را از وزارت بهداشت منتزع و به آن وزارتخانه ملحق كردند؛ هرچند با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و تأکید بر تفکیک بیمه‌های درمان از «تولیت»، این اختلافات فروکش کرد. از سوی دیگر توجه به رفتار مردم در این زمينه نیز عبرت‌آموز است. بی‌رونقی صندوق بیمه روستاییان و عشایر و شوق فزاینده خویش‌فرمایان در پیوستن به سازمان تأمين اجتماعی گواه آن است که مردم زمانی از بیمه بازنشستگی استقبال می‌کنند که با بیمه درمان همراه باشد. متولیان سایر صندوق‌ها، از جمله کارکنان بانک‌ها، صداوسیما، کارکنان نفت و کارکنان شهرداری و... نیز خدمات درمان و بازنشستگی را هر زمان ارائه می‌دهند.
٣. واضح است که نظارت و اجرا و تأمين مالی نمی‌تواند در اختیار یک نهاد باشد. علت پذیرش اصل «تفکیک خریدار از فروشنده» که در کلیه کشورها رعایت می‌شود، تنها به ‌منظور جلوگیری از اتلاف منابع نیست، بلکه تفکیک این دو، ضامن «حفظ حقوق بیماران» است؛ چراکه اولا بیمه‌ها و بیماران هزینه خدمات درمانی را می‌پردازند و بنابراین منافع مشترک دارند؛ پس سپردن امور بیمه‌ها به وزارت بهداشت و درمان و اختیار قیمت‌گذاری خدمات درمان به این وزارت که مسئول عرضه خدمات درمان است از نظر عقلی و حقوقی ناشدنی است. این اقدام مانند حذف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و اعطای اختیار بودجه‌ریزی به سازمان‌های مجری است که تبعات آن را در دولت قبل مشاهده کردیم. ثانیا بیمه‌ها با اتکا به تخصص و تجربه نهادینه، به نمایندگی از بیماران از تقاضای القایی و درمان‌های غیرضروری و به عبارت شفاف‌تر از رفتارهای غیراخلاقی ارائه‌دهندگان خدمت جلوگیری می‌کنند؛ درحالی‌که الزامات پایداری مالی در بخش درمان با روش «آزمون وسع» ساختار و تجربیاتی می‌خواهد که توقع آن از وزارت بهداشتی که حتی تجربه اخذ حق بیمه را نیز ندارد، مضحک است. ٤. واقعیت این است که درحال‌حاضر تأمين اجتماعی و بیمه سلامت هر دو کسری منابع دارند؛ بنابراين طراحان تجمیع بیمه‌ها از تجمیع دو بدهکار به دنبال کدام روزنه هستند؟ هنگامی که محرز است تجمیع و ادغام بیمه‌ها مشکل کمبود منابع را حل نمی‌کند و هزینه‌های اداری و تشکیلاتی صندوق‌ها نیز در حدود سه تا پنج درصد است و حتی بیم آن می‌رود که با این تجمیع، افرادی که درحال‌حاضر خودشان حق بیمه درمان می‌پردازند به بخش‌های حمایتی متمایل شوند، آیا کارگران و تشکلات آنها حق ندارند به نیت طراحان، این‌گونه به دیده تردید بنگرند؟ آیا نباید به سیاست‌گذاری پزشکان شک کرد؟ آیا نمی‌توان حکم کرد که گروهی پزشک در وزارت بهداشت جمع شده‌اند تا با ارائه طرح‌های كارشناسي‌نشده و بسته‌های سیاستی، موضوع درمان و قشر بزرگی از جامعه را با مسئله روبه‌رو كنند؟

 

 

شماره ۲۷۳۰ - ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۵ آبان

 

تعداد بازدید از این مطلب: 93
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات

محمدحسین قربانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس،‌ در ارتباط با موضوع تحقیق و تفحص از وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو در کمیسیون بهداشت مجلس اظهار داشت: در این جلسه وزیر بهداشت، معاون غذا و دارو و تعدادی از دوستان موافق و مخالف با موضوع تحقیق و تفحص از وزارت بهداشت که در کمیسیون بهداشت برگزار شد حضور داشتند و بحث‌های مختلفی مورد گفت‌‌وگو قرار گرفت.

وی افزود: 2 مورد در ارتباط با منابع مالی وزارت بهداشت و دو مورد در ارتباط با مسائل مختلف غذا و دارو مورد بحث قرار گرفت و از آنجایی که سازمان و غذا و دارو زیرمجموعه وزارت بهداشت است از هیات رئیسه درخواست کردیم تا هر 4 مورد را به یک مورد تبدیل کنند.

نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس اضافه کرد: شرک‌های وارد کننده دارو و دخل و تصرف مدیران وزارتخانه بهداشت در این شرکت‌ها محور سوالات در حوزه غذا و دارو که وزیر بهداشت و معاونش صحبت‌هایی جهت قانع کردن دوستان انجام داده‌اند.

قربانی خاطرنشان کرد: کمیسیون بهداشت 10 روز کاری فرصت دارد تا نظر نهایی را اعلام کند و در این جلسه قرار بر آن شد نشستی با حضور اعضای کمیسیون بهداشت، مجمع غذا و دارو، انجمن داروسازان و ... برگزار شود تا شفاف‌سازی لازم صورت گیرد و پس از آن قرارداد نهایی اعلام شود.

تعداد بازدید از این مطلب: 94
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات

حیدرعلی عابدی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر مهاجرت 300 درصدی پرستاران، گفت: هر چند پدیده مهاجرت در هر صنف و قشر موضوعی است که در تمامی کشورها اتفاق می افتد و امری طبیعی است ولی آمارها در کشور بیانگر کاهش مهاجرت پرستاران است به گونه ای که در سال 90، 500 و در سال 93، 350 پرستار به مهاجرت اقدام کردند؛ در فروردین و اردیبهشت ماه امسال نیز 30 نفر از نظام پرستاری فرم اعزام گرفتند که این به منزله خروج تمامی این افراد از کشور نیست بنابراین نباید به این دست شایعات دامن زد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: از افراد و دستگاه هایی که چنین آمارهایی را اعلام و منتشر می کنند تقاضا داریم به جای درصد مهاجرت، تعداد پرستاران را مدنظر قرار دهند زیرا این موضوع موجب برهم خوردن آرامش روحی و روانی پرستاران می شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه علت مهاجرت پرستاران تنها مشکلات اقتصادی و عدم تمایل آنها برای خدمت در کشور نیست، تصریح کرد: ممکن است عوامل دیگری در این مهاجرت ها دخیل باشد که این نیاز به بررسی و تحلیل بیشتر دارد.

وی با انتقاد از اینکه برخی از هیات مدیره و شعب هیات مدیره‌های نظام پرستاری با انجام اقداماتی پرستاران را تشویق به مهاجرت می‌کنند، تصریح کرد: متاسفانه برخی از شعب هیات مدیره‌های نظام پرستاری با روش های مدرن تبلیغات مانند ارائه آزمون های مختلف و آموزش زبان، پرستاران را نسبت به مهاجرت ترغیب و به نوعی در این مهاجرت ها سهیم هستند بنابراین مهمترین موضوعی که هیات مدیره های نظام پرستاری سراسر کشور برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان و نیروی کار باید مد نظر داشته باشند این است که هیچ گونه تبلیغی در راستای تشویق و ترغیب پرستاران برای مهاجرت نداشته باشند.

عابدی ادامه داد: هیات مدیره های نظام پرستاری باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند و نباید فراموش کنند که کشور در حال حاضر با مشکلات اقتصادی بیشماری درگیر است.

 

انتقاد از تعلل در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم، از تعلل در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری انتقاد کرد و افزود: اگر بحث تعرفه گذاری پزشکی قرار است پابرجا بماند باید نگاه جدی نیز به اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری داشته باشیم.

 

پرستاران نباید حقوق خود را با حقوق پزشکان مقایسه کنند

نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه پرستاران نباید حقوق خود را با حقوق پزشکان مقایسه کنند، تصریح کرد: درست است حقوق برخی پرستاران کفاف هزینه های زندگی آنها را نمی دهد اما نیاز است پرستاران  مشکلات اقتصادی کشور را درک کرده و به درآمد و حقوق صنف های دیگر از جمله آموزش و پرورش، ارتش و نیروی هوایی نیز نگاهی داشته باشند؛ در این رابطه پزشکان نیز باید در بحث حقوق و تعرفه های خود تجدیدنظر کنند.

 

افزایش کارانه پرستاران در دولت یازدهم

وی با یادآوری افزایش کارانه پرستاران در دولت یازدهم، گفت: خوشبختانه کارانه پرستاران نسبت به سال های قبل چندین برابر افزایش یافت به نحوی که در برخی بیمارستان‌ها میزان پرداختی کارانه ها بین 3 الی 4 میلیون تومان است البته در برخی بیمارستان ها پرداختی‌ها نیز بیشتر است.

 

از لحاظ آموزش و تربیت نیروی پرستاری در وضعیت خوبی قرار داریم

عابدی با تاکید بر اینکه از لحاظ آموزش و تربیت نیروی پرستاری در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم، گفت: خوشبختانه دانشکده‌های بسیار مجهز با اساتید و مربیان ورزیده و بسیار کارآمدی در کشور داریم که تمامی تلاش خود را در راستای تربیت نیروی پرستار به کار می‌گیرند بنابراین می توان گفت خروجی تربیت پرستار در کشور بسیار ایده آل است که البته این مهم باید افزایش یابد.

 

جامعه به صورت جدی به خدمات پرستاری نیاز دارد

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم با بیان اینکه جامعه به صورت جدی به خدمات پرستاری نیاز دارد، گفت: از آنجایی که افراد بیمار زیادی در جامعه به خدمات پرستاری و مراقبت در منزل نیاز دارند در صورت روی آوردن پرستاران به چنین مشاغلی مبنایی برای چگونگی تعیین میزان حقوق این افراد نداریم بنابراین می طلبد برای رفع این مشکل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هر چه سریعتر تعیین تکیلف شود و در کنار آن بیمه ها نیز این خدمات را به رسمیت بشناسند زیرا اگر از ظرفیت پرستاران در راستای بهبود خدمات مراقبت در منزل استفاده نماییم صرفه جویی در منابع حوزه سلامت و ارتقای سطح سلامت عمومی را به همراه خواهد داشت.

 

لزوم گسترش خدمات پرستاری درمنزل

این نماینده مردم در مجلس دهم، بر لزوم گسترش خدمات پرستاری درمنزل تاکید کرد و افزود: با پیرشدن جمعیت و افزایش بیماری ها، تعداد افراد نیازمند به مراقبت در منزل نیز افزایش یافته که مستلزم گسترش خدمات پرستاری درمنزل است به نحوی که اگر پرستاران در سطح جامعه افرادی که دارای فشارخون بالا و دیابت هستند را قبل از آنکه این بیماری ها آثار سوئی را بر کلیه، عروق و چشم آنها به جا بگذارد به موقع شناسایی کنند به میزان قابل توجهی در منابع حوزه سلامت صرفه جویی خواهد شد.

 

وجود سیستم مراقبت منظم درمنازل موجب خالی شدن تخت های بیمارستانی می شود

وی افزود: بنابراین وجود سیستم مراقبت منظم در منازل موجب خالی شدن تخت های آی سی یو و همچنین رفع کمبود تخت می شود زیرا با توجه به این موضوع پزشک دیگر نسبت به ترخیص بیمار تردیدی ندارد بنابراین استفاده از ظرفیت پرستاران در منازل و  وجود سیستم مراقبت منظم و قوی امری بسیار ضروری است که برای خالی شدن تخت ها باید به آن توجه داشته باشیم.

 

مساله همراه بیمار از مشکلات جدی حوزه سلامت

عابدی مساله همراه بیمار را از مشکلات جدی حوزه سلامت دانست و تصریح کرد: چنین سیستمی در دنیا منسوخ شده و در هیچ جایی از دنیا باب نیست که اگر شخصی مریض شد حتما باید همراه داشته باشد.

 

طرح کمک پرستاری یک ساله به طور حتم از شهریورماه امسال عملیاتی می شود

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه طرح کمک پرستاری یک ساله به طور حتم از شهریورماه امسال عملیاتی می شود، یادآور شد: خوشبختانه معاونت پرستاری با همکاری برخی از همکاران حوزه پرستاری طرح مناسبی را به نام کمک پرستار با آموزش یک ساله تدوین کردند امیدواریم با همت وزیر بهداشت در آینده ای نزدیک در طرح تحول سلامت شاهد عملیاتی شدن آن باشیم البته به طور حتم از شهریور 95 به بعد کمک پرستاران در سیستم جایگزین همراهان بیمار می شوند.

 

تاکید بر افزایش سطح جذب پرستار

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم، با تاکید بر افزایش سطح جذب پرستار تصریح کرد: اگرچه دولت تاکید زیادی بر کوچک کردن بدنه دارد ولی این کوچک کردن نباید به معنای عدم به کارگیری و استخدام پرستاران باشد بنابراین برای جذب پرستاران باید روش جذب مناسبی را انتخاب کرده و در کنار این موضوع حقوق قابل ملاحظه ای را برای آنها در نظر گرفت البته در صورت نیاز نیز می توان نسبت به گسترش دانشکده های پرستاری اقدام کرد به نحوی که بتوان از بخش غیردولتی نیز استفاده کرد؛ همانطور که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده دانشکده های غیرانتفاعی و پرستاری اگر تقویت شوند در بحث سرعت بخشیدن به افزایش نیروها کمک می کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم، افزود: برای رفع مشکل کمبود پرستار وزیر بهداشت اخیرا پیشنهادی ارائه دادند مبنی بر اینکه موسسه آوای سلامت تمامی مزایای استخدامی پرستاران را تقبل کند زیرا بیمارستان ها هیات امنایی هستند و هیات امنا نیز به بیمارستان ها اختیار تام داده اند که برای رفع مشکلات خود می توانند اقدام به بکارگیری نیرو کنند البته به شرطی که این نیروها را به صورت رسمی استخدام نکنند زیرا برای استخدام رسمی باید از سازمان مدیریت مجوز گرفت.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: از این رو وزارت بهداشت در صدد است برای اینکه درحق این پرستاران اجحافی صورت نگیرد به جای شرکت هایی که در گذشته حقوق و حقوق پرستاران را تضییع می کردند از ظرفیت موسسه آوای سلامت تحت نظارت خود برای بکارگیری نیروی پرستاری استفاده کند./

تعداد بازدید از این مطلب: 98
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات

عباس اورنگ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با طرح تجمیع بیمه‌ها اظهار کرد: مخالفت کمیسیون تلفیق با این طرح ناشی از کار کارشناسی و اظهارنظرهای منطقی است و به نظر نمی‌آید که دیگر دلیلی برای مطرح شدن مجدد آن در مجلس وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه هر گونه تجمیع انحصار را در پی دارد و هر انحصاری پاسخگویی را تضعیف می‌کند، افزود: برخی اظهار می‌کنند که فلسفه ما از طرح تجمیع بیمه‌ها بهینه‌سازی منابعی است که در حوزه سلامت در کشور صرف می‌شود، در حالی که این حرف تنها با نگاهی شعاری زیباست، اما واقعیت این است که ما تنها چیزهایی را می‌توانیم با هم ادغام کنیم که ذاتا از یک سنخ باشند، در حالی که منابع بیمه‌ها از یک جنس و سنخ نیست.

این کارشناس تامین اجتماعی توضیح داد: منابع برخی بیمه‌ها از بودجه عمومی کشور است، اما منابع برخی دیگر متعلق به یک قشر خاص است، بنابراین اگر بخواهیم منابع یک قشر خاص را برای دیگران هزینه کنیم، این کار اخلاقا، شرعا و عرفا درست نیست.

اورنگ ادامه داد: حق بیمه‌ای که منبع برخی از این بیمه‌هاست، حق بیمه جامعه کارگری است و  از حقوق کارگران تامین می‌شود، یعنی کارگرانی که از ضعیف‌ترین اقشار جامعه هستند و در سخت‌ترین شرایط با امنیت شغلی کم کار می‌کنند، درصدی از حقوقشان را در جایی انباشته می‌کنند که سلامت‌شان تضمین شود، در این شرایط آیا درست است که برخی قصد دست‌اندازی به این منابع که کارگران به امانت به تامین اجتماعی می‌دهند را داشته‌ باشند؟

مدیرعامل انجمن رفاه و تامین اجتماعی اظهار کرد: در وزارت بهداشت طی سال‌های گذشته طرح‌هایی اجرا شده، که در آنها بدون توجه به منابع مالی هزینه‌ شده است و اکنون به پول نیاز پیدا کرده‌اند، در واقع هدف تجمیع بیمه‌ها افزایش کیفیت خدمات درمانی نیست، بلکه هدف تامین هزینه‌های درمانی برای صورتحساب‌هایی است که برخی بدون برنامه ایجاد کرده‌اند و همچنین تامین هزینه‌هایی است که به جیب پزشکان رفته است.

وی تصریح کرد: هدف از تجمیع بیمه‌ها امروز تامین منابع مالی برای وزارت بهداشت است، اگر هدف افزایش کیفیت بود؛ مساله قابل بحث بود، اما حتی در بهترین شرایط هدف افزایش کیفیت نیست، بلکه در واقع قصد این است که با یک ظاهر زیبا برای یک قشر خاص تامین درآمد کنیم.

این کارشناس تامین اجتماعی افزود: قطعا پشت این طرح خیری نیست و برای قشر ضعیف جامعه هزینه دارد. کمیسیون تلفیق نظر بسیار منطقی در این زمینه دارد به همین دلیل باید به نظر کمیسیون احترام بگذاریم، زیرا این طرح دیگر موضوعیتی ندارد که در صحن مجلس مطرح شود.

طرح تجمیع بیمه‌ها

تعداد بازدید از این مطلب: 97
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : سه شنبه 25 آبان 1396
نظرات

صدف علی پور در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، درباره شکوائیه بیماران از معاینه آنان توسط دانشجویان پزشکی در اورژانس‌ها اظهار داشت: یک اشکالی در این مسئله وجود دارد که باید ببینیم تعریف دانشجو چیست. اتفاقاً ما اجبار کردیم که کادری‌ها باید کارت شناسایی داشته باشند ولی باز بنده خودم چون بازرسی‌ها را می‌روم زیرا یکی از کارهای معاونت درمان این است که برود ببیند آیا مریض کادر درمانگر را می‌شناسد یا خیر؟ که متاسفانه در بسیاری از مواقع مریض کادر درمان را نمی‌شناسد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بنابراین پزشک می‌آید بیمار را می‌بیند و می‌رود ولی بیمار می‌گوید هیچ کس او را ندیده و وقتی پرونده را نگاه می‌کنی می‌بینی 5 نفر او را معاینه کردند ولی نمی‌داند این پزشک بوده است.

علی پور در ادامه تصریح کرد: بنابراین اینطور نیست که دانشجوی پزشکی -  بیمار را معاینه کند چون اصلاً نصف شب در بیمارستان دانشجو نیست؛ ولی بعضی‌ها می‌گویند شب رفتند بیمارستان و یک عالمه دانشجو ریخته سرشان.

رزیدنت یعنی پزشکی که دارد تخصص می‌گیرد

وی همچنین درباره رزیدنت توضیح داد: دانشجویی که در اورژانس حضور دارد رزیدنت است. رزیدنت هم یعنی پزشکی که دارد تخصص می‌گیرد و الان رزیدنت سال بالا باید حتماً وارد کار مریض شود و اینطور نیست که رزیدنت سال یک به تنهایی تصمیم بگیرد برای مریض و حتماً سال بالاتر وارد می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: همچنین در رشته ای که متخصص مقیمی داریم آن متخصص به بیمار رسیدگی می‌کند. البته ممکن است متخصص مقیم نیاید همه مریض‌ها را ببیند ولی همه بیمارها به او گزارش می‌شوند این را مطمئنم.

تعداد بازدید از این مطلب: 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


http://khp.ir
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود