آمار مطالب

کل مطالب : 476
کل نظرات : 9

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 46

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 92
باردید دیروز : 681
بازدید هفته : 1188
بازدید ماه : 1192
بازدید سال : 5916
بازدید کلی : 31352

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 92
بازدید دیروز : 681
بازدید هفته : 1188
بازدید ماه : 1192
بازدید کل : 31352
تعداد مطالب : 476
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1

تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : یک شنبه 28 آذر 1396
نظرات

عضو هیئت رئیسه مجلس، با اشاره به نقد طرح تحول سلامت در برنامه تلویزیونی، گفت: ساخت برنامه‌هایی با رویکرد سیاه‌نمایی، خسارت بیشتری از فیش‌های حقوقی غیرمتعارف دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، محمدعلی وکیلی در واکنش به برنامه تلویزیونی «ثریا» که با موضوع نقد طرح تحول سلامت از آنتن شبکه یک سیما پخش شد، با اشاره به اینکه شک و شبهه‌ای در انتظار مردم به‌ منظور برخورد بدون تسامح با فیش‌های حقوقی غیرمتعارف نیست، رویکرد این برنامه‌ تلویزیونی را غیرمتعارف دانست.

وی گفت: شک و شبهه‌ای در انتظار مردم به‌ منظور برخورد بدون تسامح با فیش‌های حقوقی غیرمتعارف نیست لذا دولت، دستگاه‌های انتظامی و قضائی باید فارغ از اینکه این فیش‌ها در کدام دستگاه‌ها دیده شده با آنها برخورد کنند اما تبدیل این موضوع به بهانه سیاسی یا تسویه حساب سیاسی سازندگان یک برنامه تلویزیونی به منظور تخریب قوه مجریه، نمی‌تواند رفتار جوانمردانه‌ای باشد.

وکیلی ادامه داد: معتقدم این مدل برنامه‌سازی‌ها صورت مسئله را به نفع مردم حل نمی‌کند بلکه آن را به نفع جریان‌های سیاسی شکل داده و جلو می‌برد، در واقع باید آن را مصادره کردن اراده مردمی به نفع گروه‌هایی خاص دانست، هرچند رسانه ملی باید در مسیر اطلاع‌رسانی برای کشف حقیقت، متناسب با رسالت رسانه‌ای خود عمل کند.

وی تصریح کرد: مجموعه برنامه‌هایی که سیاه‌نمایی و بدبینی مردم به بدنه اجرایی و مدیریتی کشور را باعث می‌شوند، به مراتب خسارتی بیش از فیش‌های حقوقی غیرمتعارف به جامعه تزریق شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید براینکه باید با فیش‌های حقوقی غیرمتعارف برخورد قاطع و بدون تسامح داشت، تصریح کرد: در شرایط فعلی گویا بهره کاسبان سیاسی فیش‌های حقوقی غیرمتعارف از این آب گل‌آلود، بیش از مطالبات مردم شده است؛ لذا باید جلوی این کاسبان را نیز گرفت و اجازه نداد فیش‌های غیرمتعارف تبدیل به آب گل‌آلود برای صید ماهی سیاسی شود.

تعداد بازدید از این مطلب: 51
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : یک شنبه 28 آذر 1396
نظرات

به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح بیمارستان عرفان نیایش، افزود: من به عنوان مسئول اجرایی، فکر می‌کنم یکی از شریف‌ترین و خادم‌ترین اقشار جامعه پزشکان هستند و هیچ بخشی از نخبگان کشور به آن میزان که پزشک خدمت می‌کند تا این اندازه بین مردم مورد اعتماد و دلسوز نیست و نباید به مسائل حاشیه‌ای فکر کرد.

وی با اشاره به طرح تحول سلامت، گفت: این طرح با هدف کاستن از مشکلات مردم در حوزه سلامت اجرا شد و در این مسیر، وزیر کاردان، دلسوز و پرتلاشی همچون دکتر هاشمی این کار را بر عهده گرفت که چند شب گذشته در صدا و سیما ایشان را عصبانی کردند و من تعجب کردم چون این هنر آنها بود که توانستند ایشان را عصبانی کنند.

جهانگیری با بیان اینکه دولت در تنگنای بودجه توانست طرح تحول سلامت را اجرا کند، ادامه داد: در زمان تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت و بدهی های دولتی این طرح را انجام دادیم و همچنان در ادامه آن مصمم هستیم اما نیاز است که به طور مرتب بازخورد اجرای آن از جامعه گرفته شود و در صورت نیاز اصلاحات انجام گیرد.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید میدان‌دار اقتصاد کشور باشد، افزود: یکی از زمینه‌هایی که نیاز است بخش خصوصی به آن ورود کند حوزه درمان است و ما از این ورود به طور جدی حمایت می‌کنیم چرا که بخش خصوصی می‌تواند معجزه کند.

جهانگیری یادآور شد: یکی از دلایلی که بخش خصوصی غیرپزشک کمتر در حوزه درمان ورود پیدا کرده مسئله کسب مجوزها است و این کسب مجوزها در فضای کسب و کار باید اصلاح شود.

وی افزود: از طرف دیگر در سیستم اجرایی کشور باید افراد متناسب با کار فعالیت کنند و در کنار تیم مدیریتی پزشکان باید تیم مدیریتی با تخصص‌های دیگر نیز وجود داشته باشد.

تعداد بازدید از این مطلب: 46
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : جمعه 26 آذر 1396
نظرات

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، علیرضا زالی در همایش اخلاق و حقوق حرفه‌ای، قوانین و حقوق پزشکی اظهار داشت: اخلاق حرفه‌ای پزشکان وضعیت مناسبی در جایگاه اجتماعی دارد و در آخرین بررسی‌های میدانی مشخص شده که در کنار معلمین و اساتید، پزشکان مرجع اجتماعی خوبی هستند و این موضوع در سایه ایثارگری پزشکان حاصل شده است. 

وی با اشاره به اینکه ایران طراز بالا و استاندارد خوب ارائه خدمات توسط پزشکان را دارد، گفت: در سایه سنگین تحریم‌ها، جایگاه پزشکی ما وضعیت خوبی داشت و حتی میزبان بسیاری از بیماران خارجی بودیم، هر چند که سازوکارهای لازم توریسم‌درمانی در کشور باید بیشتر فراهم شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه جایگاه جامعه پزشکی گاهی مورد برخورد غیرمنصفانه قرار می‌گیرد، تصریح کرد: البته نگاه سران سه قوه و رهبر معظم انقلاب نسبت به پزشکان نگاه مترقی است. 

وی گفت: حوزه سلامت بسیار پیچیده است و حوزه سلامت با مشکلاتی همچون سالمند شدن جامعه، عدم ثبات بودجه‌ها و... مواجه است. 

زالی از واقعیت‌گشایی وزیر بهداشت در برنامه شب گذشته رسانه ملی تشکر کرد و گفت: اقدام ایشان دفاع از کیان جامعه پزشکی بود و کسانی که برنامه شب گذشته را دیدند، به طور ویژه گفتند که اقدام ایشان دفاع از کیان جامعه پزشکی بوده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی با تأکید بر اینکه پزشک‌ستیزی در مصلحت نیست، گفت: مردم ارتباط خوبی با جامعه پزشکی دارند و این مسئله بسیار حائز اهمیت است. برخی از گروه‌های پزشکی ما در ماه رمضان رایگان به مردم خدمات ارائه کردند، بنابراین همه باید تلاش کنیم که کیان این فرهیختگان را مورد صیانت قرار دهیم، چرا که صیانت از پزشکان کیفیت خدمات درمانی را افزایش می‌دهد. 

زالی با بیان اینکه با فرایند خودپالایشی باید تلاش کنیم مشکلات را حل سازیم، افزود: برخی مواقع اخباری علیه جامعه پزشکی منتشر می‌شود که سندیت ندارد، بودجه سلامت هر چند که افزایش یافته ولی 20 سال دچار عقب‌ماندگی مزمن بوده است، چرا که منابع سلامت پایدار نبوده و این مسئله توجه به آن حائز اهمیت است. 

رئیس سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه حوزه سلامت با قلت بودجه‌ای سالها رنج برده است، گفت: اینکه می‌گویند طرح تحول سبب شده که پول‌ها به جیب پزشکان ریخته شود، واقعیت ندارد و براساس آمار، این مسئله به هیچ عنوان صحت نداشته است.

تعداد بازدید از این مطلب: 60
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : جمعه 26 آذر 1396
نظرات

به‌گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ حسن قاضی زاده هاشمی مهمان برنامه ثریا با موضوع طرح تحول سلامت شد، البته برنامه‌ای که هیچ منتقدی در آن حضور نداشت و تنها مقصودی به عنوان مجری مطالبات و خواسته های مردمی را از نماینده دولت پیگیری می‌کرد. هرچند که هاشمی با پیش زمینه‌ای تند در برنامه حاضر شده بود مشاوران وی از چند روز قبل خط و نشان کشیده بودند که اجازه دعوت از هیچ کارشناس و منتقدی را ندارید، کسانی مثل پزشکیان و طریقت و شریفی مقدم و البته احمد توکلی از بزرگترین منتقدین به طرح تحول سلامت هستند که اجازه حضور در این برنامه و شفاف سازی برای مردم را پیدا نکردند.

بالاخره هاشمی با این شرایط قبول کرد تا در مقابل مقصودی مجری جوان برنامه ثریا وارد این گفت‌وگو بشود. البته مقصودی مجری برنامه بود و به دلیل حفظ شرایط و ادب نمی‌توانست صحبت‌های وزیر را قطع و یا در مقابل آن مقاومت کند، برای همین بیشتر برنامه به دیالوگ‌های یک طرفه هاشمی گذشت.

از طرفی نبود کسانی مثل پزشکیان و طریقت در مقابل وزیر بهداشت باعث شد تا وی بسیاری از موارد را به راحتی تکذیب یا به نفع دولت تمام کند. حضور یک نماینده مجلس به عنوان مطالبه‌گر و نماینده مردم در این برنامه می‌توانست بسیاری از نقاط تاریک طرح تحول سلامت و بودجه چند ده هزار میلیاردی آن را روشن کند که با زیرکی مشاوران وزیر بهداشت این فرصت دست نداد.

امروز هم سایت رسمی وزارت بهداشت از برنامه ثریا به عنوان تقابل با سیاست‌های حمایتی رسانه ملی یاد کرده است! حال باید دید این سیاست در رسانه ملی چطور ایجاد شده که اجازه نقد از یک طرح دولتی را نمی‌دهد.

به هر حال با تمام این پیچیدگی‌ها و برنامه‌های تدوین شده از سوی مسئولان وزارت بهداشت و حتی باوجود نبود یک منتقد، هاشمی بسیاری از سوالات مقصودی را نیز بی‌پاسخ گذاشت و با طفره رفتن بحث را به مسیر دیگری هدایت کرد.

 

 پرداخت زیرمیزی‌ مستقیم از جیب مردم/ پرداخت رومیزی غیر مستقیم از جیب مردم

وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم مخالفت با کلمه فساد حقوق‌های نجومی پزشکان را نجومی نمی‌دانید گفت: هفت تا ده هزار میلیارد تومان زیرمیزی در تعرفه‌ها توزیع شده است؛ بی‌توجهی دولت و مجلس‌های گذشته نسبت به این موضوع بوده است، اگر درآمد پزشکی بالاست باید مالیات بیشتری برای او در نظر گرفت.

وی افزود: یکی از افتخارات این دولت از بین بردن دریافتی‌های غیر متعارف یا به اصطلاح زیر میزی است که مبلغی حدود هفت تا ده هزار میلیارد تومان را در بر می‌گرفت، به طوری که دولت با اصلاح تعرفه‌ها کارانه‌ها نابرابری بین رشته‌ها که نسبت 1 به یازده داشته را به 1 به 5/5 کاهش داده و زیر میزی را به رو میزی تبدیل کرده است.

وزیر بهداشت با واکنش شدید نسبت به ابن سوال مجری برنامه که چرا که در یک لایه کوچک پزشکان متخصص حقوق‌های زیادی دارند گفت: کارانه پزشکان حقوق نجومی نیست بلکه پزشکان به ازای خدمتی که ارائه می‌دهند حقوقی را دریافت می‌کنند، به طوری که اگر یک پزشک آن خدمت را ارائه ندهد نه تنها کارانه ای به او تعلق نمی‌گیرد بلکه درآمدی هم برای دولت ایجاد نمی‌کند، تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت هیچ پزشکی حاضر نبود در بیمارستان های دولتی مشغول به فعالیت شود اما اکنون حتی یک پزشک طرح در بیمارستان خصوصی نداریم.

عصبانیت هاشمی از سوالات پیامکی مردم

هاشمی با عصبانیت از مجری برنامه ثریا انتقاد کرد و گفت: شما هر جا حضور دارید علیه پزشکان صحبت می‌کنید چه در ثریا چه در برنامه های دیگری مثل مناظره، باید به جای سرکوب کردن بخش خصوصی باید به شعارها عمل کرد.

باید توزیع پزشک و تخت بیمارستانی را در کشور اصلاح کنیم، ما از ابتدای شروع دولت 12000 تخت بیمارستانی ایجاد کرده‌ایم که تا پایان دولت به 21000 تخت خواهد رسید.

وی در ادامه با تشریح برنامه های طرح تحول سلامت افزود: 2200 پزشک عمومی و متخصص در مناطق محروم در قبل از طرح تحول سلامت به 5749 نفر افزایش یافت که در 338 بیمارستان و 331 شهر محروم حضور دارند. قبل از طرح تحول فقط 5 درصد از پزشکان طرحی در بیمارستان ها می ماندند و بقیه مطب می زدند زیرا پول مناسبی به آنها پرداخت نمی شد و آنها از مردم می گرفتند.

مشکلات طرح تحول سلامت مربوط به اجرای آن است

وزیر بهداشت با پرداختن به خدمات ارائه شده در دولت افزود: در حال حاضر 843 پزشک مقیم در 412 بیمارستان حضور دارند البته در بیمارستان های کمتر از 100 تخت بیمارستانی ممکن است پزشک مقیم نباشد.

هاشمی تصریح کرد: اقبال پزشکان از حضور در بخش دولتی از 18 به 47 درصد افزایش یافته و تعداد زیادی از آنها مطب خود را تعطیل کردند و به بخش دولتی آمدند اما بیمه ها در پرداخت مطالبات آنها تاخیر دارند.

وزیر بهداشت افزود: 5080 پایگاه سلامت، 1902 مرکز جامع خدمات سلامت و 2500 خانه بهداشت جدید در قالب طرح تحول سلامت در کشور ساخته شد. همچنین، به ازای هر 3 هزار نفر یک مراقب سلامت بکار گرفته شد. پایگاه های سلامت به ازای هر 6 تا 12 هزار و 500 نفر ایجاد شدند که در آنها پزشک حضور ندارد و 4 مراقب سلامت به مردم خدمات ارائه می دهند البته در برخی از انها پزشکان خانواده حضور دارند.

وی گفت: در روستاها به ازای هر 1000 نفر یک خانه بهداشت با دو بهورز خانم و آقا وجود دارد و هیچ شهری نیست که خانه بهداشت نداشته باشد. برای اولین بار برای 11 میلیون نفر حاشیه نشین خدمات بهداشتی ارائه شد. 2 میلیون متر مربع از فضاهای بیمارستانی نوسازی و بازسازی شدند و 12907 تخت جدید بیمارستانی جدید در سه سال گذشته ساخته شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: در حوزه ساخت تخت های ویژه به اندازه 50 درصد از تخت های ویژه کل کشور در این سه سال تخت جدید ساخته شد.

وزیر بهداشت با ابراز تاسف از خدمات نامطلوب مناطق محروم گفت: رسیدگی نکردن به مناطق محروم مانند جیرفت که جمعیتی بالغ بر 800 هزار نفر در آنجا زندگی می کنند و برخی از مردم آنجا نه تنها با مشکل کم آبی مواجه هستند بلکه شناسنامه هم ندارند مصداق رعایت نشدن عدالت در کشور است.طرح تحول سلامت مشکل برنامه ریزی و طراحی ندارد و اگر مشکلی در آن وجود دارد مربوط به اجرای آن است.

تعداد بازدید از این مطلب: 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : جمعه 26 آذر 1396
نظرات

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، سید حسن قاضی زاده هاشمی در برنامه ثریا در شبکه یک سیما که با موضوع عدالت در نظام سلامت بر روی آنتن رفت گفت: یکی از وظایف دولت این که است که هر سال تعرفه ها را بازنگری کند که متاسفانه در طول 23 سال گذشته این موضوع در خصوص بخش سلامت رعایت نشده بود، به طوری که در مدت 4 سال ضریب k جراحی ثابت مانده بود، و این دولت با بازنگری تعرفه ها، برای دو هزار خدمت جدید تعرفه ایجاد کرد.

افزایش 300 درصدی تعرفه ها در طرح تحول سلامت

وی در پاسخ به این سوال که چرا در طرح تحول سلامت هزینه های سلامت بالا رفته است گفت:570 بیمارستان دولتی در معرض ورشکستگی بودند که ناشی از طرح خودگردانی بیمارستان ها بود. هزینه یک شب تخت در بیمارستان دولتی قبل از اجرای طرح تحول سلامت 45 هزار تومان بود،کجا می توان در تهران با 45 هزار تومان یک تخت پیدا کرد که در کنار آن خدمات ارائه بدهد.

وی با بیان این مطلب که نرخ جراحی لوزه المعده 18 هزار تومان بود افزود: این رقم پول آژانس هم نمی شود. بنابراین، 300 درصد افزایش تعرفه دادیم که به 666 هزار تومان برسد.

هاشمی علت افزایش350 درصدی تعرفه زایمان طبیعی را زیاد بودن آمار سزارین دانست و گفت: متوسط رشد تعرفه های جراحی 120 درصد بوده است.

تفاوت حق فنی در بیمارستان های بخش خصوصی و دولتی

هاشمی در پاسخ به این پرسش که چرا بر خلاف سیاست های ابلاغی رهبری، تعرفه های بخش خصوصی ۲.۵ برابر افزایش پیدا کرد، تصریح کرد : اگر سیاست های کلی را می خواهیم مبنا قرار دهیم آن هم یک بسته است نمی شود یک بند را بگیریم و بندهای دیگر را رها کنیم. اولین نکته ای که سیاست های ابلاغی از سوی رهبری بر آن تاکید دارد تامین منابع مالی پایدار است.  در سیاست های کلی گفته می شود که باید قیمت برآورد شود و چه کسی حاضر به سرمایه گذاری است وقتی که برگشتی نداشته باشد. در عین حال نرخ تورمی که دولت یا مجلس برای خدمات سلامت در نظر گرفته است، ۴/۱ برابر میزان تورم عادی است. بخش خصوصی مورد اقبال مردم است و هزینه چندین برابری نسبت به بخش دولتی دارد. اگر بخواهیم سیاست درستی داشته باشیم بخش خصوصی باید ۳۰ تا ۴۰ درصد گرانتر از بخش دولتی باشد.

به گزارش فارس؛ این صحبت‌های وزیر بهداشت در حالی است که طبق بند ۶-۹- سیاست‌های کلی سلامت که توسط مقام معظم رهبری به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شده باید تعرفه خدمات و مراقبت‌های سلامت مبتنی بر شواهد و بر اساس ارزش افزوده با حق فنی واقعی یکسان برای بخش دولتی و غیردولتی که این با عملکرد و اظهارات وزیر بهداشت کاملا در تضاد است.

تعداد بازدید از این مطلب: 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : جمعه 26 آذر 1396
نظرات

به‌گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ قاضی زاده هاشمی در ادامه برنامه ثریا  در پاسخ به سوال مجری برنامه در خصوص تعطیلی بیمارستان تازه تاسیس در یکی از مناطق سیستان و بلوچستان گفت: اختلافات امام جمعه منطقه با یکی از مسئولان باعث تعطیلی این بیمارستان شده است و بنده در جریان این موضوع هستم اما بهتر است از بیان جزییات صرف نظر کنیم.

این در حالی است که بنا به گفته مجری برنامه در تماسی که در خصوص تعطیلی این بیمارستان از مسئولان دریافت شده است، این بیمارستان حدود یک هفته قبل توسط وزیر بهداشت افتتاح شده است.

نمودارها و آمارهای برنامه ثریا اشتباه است / حساب ملی سلامت را از آقای نوبخت پیگیری کنید

در ادامه هاشمی با اشتباه خواندن نمودارها و آمارهای اعلام شده توسط مجری برنامه گفت: تردید ندارم این نمودارها اشتباه رسم شده است، نرخ تورم در حوزه سلامت نسبت به سایر بخش ها بیشتر است و این که حق یک پزشک را به او بدهیم اسمش فساد نیست.

وی در خصوص حساب های ملی سلامت گفت: حساب های ملی سلامت را باید از آقای نوبخت پیگیری کنید، ما سه هفته قبل مبنای پرداخت کارانه و حقوق پزشکان را به شورای حقوق و دستمزد اعلام کرده ایم که طبق نظرات کارشناسان سقف کارانه و مالیات برای پزشکان در نظر گرفته شده است.

وی افزود: افراد زیاده طلب در هر قشری هستند و پزشکی نیز از این امر مستثنی نیست، ما ادعا نداریم که زیر میزی را از بین برده ایم اما تا حد قابل توجهی آن را کاهش داده ایم.

هاشمی انتقادهای مطرح شده به طرح تحول سلامت را بهانه گیری دانست و گفت: با بهانه گیری مشکلات حل نمی شود و تعداد ما کم، اما مشکلات و دشمنان ما زیاد است، در حال حاضر هفته وحدت است و باید منافع ملی را در نظر گرفت و مشکلات مردم را با تدبیر حل کرد. زیرا، پیشرفت کشور با گفتن نقطه ضعف ها میسر نیست و باید نقاط قوت دولت ها را بنا به فرموده های مقام معظم رهبری و امام راحل بگوییم.

وزیر بهداشت در پایان با انتقاد مجدد از ارائه فیش های نجومی در برنامه عنوان کرد: عینک بدبینی را بردارید، چون مردم این حرف ها را قبول نمی کنند، زیرا آنها از اجرای طرح تحول سلامت رضایتمندی دارند.

وزیربهداشت، در خصوص چندین فیش حقوقی میلیونی که در این برنامه نشان داده شد، اظهار کرد: یکی از این فیشها که اعلام شد متعلق به یکی ازافراد ستاد وزارت بهداشت و از معاونان من است. ایشان ماهی 340 میلیون تومان کار کرده و 68 میلیون تومان دربافت داشته است . اگر کار نمی کرد که این رقم حاصل نمی شد .

در انتهای این برنامه آمار نظر سنجی انجام شده از سوی مخاطبان رسانه ملی در برنامه ثریا اعلام شد که بیش از نیمی از مخاطبان نمره قبولی به این طرح ندادند.  

البته این نتایج نیز با واکنش وزیر بهداشت رو‌به رو شد و آنها را دروغ خواند.

تعداد بازدید از این مطلب: 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : جمعه 26 آذر 1396
نظرات

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس؛ حسن قاضی زاده هاشمی مهمان این هفته برنامه ثریا با موضوع نقد طرح تحول سلامت بود، برنامه‌ای که البته هیچ منتقدی در آن حضور نداشت و تنها مجری برنامه مطالبات و خواسته های مردمی را از نماینده دولت پیگیری می‌کرد. 

محسن مقصودی مجری جوان برنامه «ثریا» بود و از ابتدای برنامه با واکنش های تند وزیر بهداشت رو به رو شد؛ در همین ارتباط گفت و گویی با وی انجام داده ایم تا از جزئیات بیشتر و زوایای دیگر این برنامه مطلع شویم که در ادامه مشروح آن را می خوانید. 

برنامه اخیر ثریا در نقد طرح تحول سلامت خیلی بازتاب داشته است؟ در خصوص این برنامه و اثراتش توضیح می دهید؟

مقصودی: البته به نظرم باید فراتر از این برنامه خاص صحبت کنیم. به نظرم هر طرح بزرگی که ده ها هزار میلیارد تومان از پول بیت المال صرف آن می شود در در هر دولتی که باشد، در همان ابتدای طراحی، نیاز به نقد و بررسی جدی دارد تا جلوی انحراف آن گرفته شود. تجربه برخی اشکالات مهم در هدفمندی یارانه ها در دولت قبل و خسارت های ناشی از خوش بینی و اعتماد به آمریکا در برجام در این دولت و جلوگیری از نقد به موقع این مسائل نشان می دهد که مسوولان باید نقدپذیری و تحمل منتقدین را در خود بالا ببرند.

مسوولان ما در دولت های مختلف، عادت کرده اند که فقط در برنامه های یک طرفه و «گزارش کاری» روند بدون حضور هیچ منقدی. حتی بعضا دوست دارند مجری هم دائم مجیز آنها را بگوید و دایم از ایشان تعریف و تایید کند. به نظرم این سبک در رسانه اساسا باید تغییر کند. البته برنامه های «گزارش کاری» هم کارکرد خود را دارند و در جای خود لازم است که دولت گزارش کارهای خود را بدون لکنت به مردم بگوید.

اما باید آن مسوول به ازای حضور در هر یک برنامه یک طرفه، حاضر به حضور در حداقل یک برنامه دو طرفه هم باشد تا حرف مردم را هم بشنود. این تابوها که وزرا نباید در مقابل منتقدان بنشیند و شان وزیر بالاتر از بقیه است، هیچ ریشه دینی و منطقی ندارد.

اتفاقا وزیر و مسوول در جمهوری اسلامی باید به مردم و رسانه ها و منتقدان بدون واسطه پاسخگو باشد. مسوول یعنی کسی که از او «سوال» می شود. اهمیت این موضوع تا آنجاست که رهبر معظم انقلاب یک سال را به نام «سال پاسخگویی» نام گذاری کردند.

این به اهمیت نقش مردم در نگاه انقلاب اسلامی برمیگردد. برخی نقش مردم را فقط برای پای صندوق های رای می خواهند بعد از انتخاب شدن دیگر مردم باید بروند ساکت بنشینند و تماشا کنند نباید کسی مطالبه و سوال کند! از نظر ما مسوولان در دولتهای مختلف، نه تنها باید در برنامه چالشی و صریح حضور یابند بلکه باید با حضور منتقدان حاضر شوند و پله بالاتر اینکه حتی باید در حضور مردم پاسخگو باشند. یعنی باید برنامه هایی داشته باشیم که مثلا صد نفر از مردم سراسر کشور بتوانند بدون واسطه مسایل منطقه شان را از یک وزیر بپرسند و پاسخ های او را بشنوند.

به نظر شما چرا مسوولان عمدتا از حضور در این گونه برنامه ها هراسان اند؟

مقصودی: برخی وزرا و مسوولان، در دولت های مختلف فکر می کنند حضور در برنامه های چالشی شأن آنها را زیر سوال می برد یا عملکردشان را منفی جلوه می دهد، در حالی که به نظرم مسوولی که عملکرد خوبی داشته باشد و به عملکردش مطمئن باشد اتفاقا از برنامه های صریح و انتقادی و گفت و گوی صریح با منتقدان، استقبال می کند.

چراکه این برنامه ها بهترین فرصت برای تشخیص مسوولان ضعیف و کم کار از مسوولان فعال و موفق است و مردم سره از ناسره را در این برنامه ها تشخیص می دهند نه برنامه های یک طرفه. البته آن برنامه ها هم باید جانب انصاف و عدالت را رعایت کنند و هدفشان اصلاح باشد.

از اتفاقات مثبت صدا و سیماست که پس از سه سال بالاخره یک مسوول حاضر می شود در یک برنامه در خصوص بزرگترین طرح اقتصادی اجتماعی دولت (طرح تحول سلامت) حاضر شود و پاسخگو باشد.

عده ای با برخی فضاسازی ها در فضای مجازی به دنبال این هست با فشار بر صدا و سیما کاری کنند که این فضای پاسخویی در رسانه ملی ادامه نداشته باشد تا نوبت به وزارتخانه ها و نهادهای دیگر نرسد.

اما بر عکس هوچی گری و عصبانیت برخی رسانه های ضدانقلاب در فضای مجازی و از آن طرف استقبال مردم از این برنامه ها و موج مثبتی که این برنامه ایجاد کرده است نشان می دهد رسانه ملی باید همین خط را ادامه دهد و البته این بار با حضور منتقدان اینگونه برنامه ها را توسعه دهد.

مشخصا در خصوص برنامه اخیر ثریا کمی توضیح می دهید؟

مقصودی: در حوزه نظام سلامت، ثریا در دوره های مختلف علمدار نقد بی عدالتی ها در این حوزه در رسانه ملی بوده است. چهار برنامه به شدت انتقادی از ثریا در مدت یک سال و نیمی که ثریا در زمان دولت قبل به روی آنتن می رفت در حوزه نظام سلامت پخش شده است.

انتقادها به حدی بود که وزارت بهداشت سال 91 علیه ثریا بیانیه داد با این عنوان «با ثریا می رود دیوار کج...» هم فیلم آن برنامه ها در سایت و کانال تلگرام ثریا موجود است و هم آن بیانیه الان در فضای مجازی قابل دسترسی است.

ثریا در طول 18 ماه، 4 برنامه انتقادی در دولت قبل رفت و در طول بیش از سه سال دولت یازدهم با احتساب این برنامه تنها سه برنامه در نقد و بررسی سیاست های حوزه بهداشت و درمان توانستیم برویم. سه چهار برنامه را هم قبل از پخش کنسل کردند!

من البته از وزیر محترم بهداشت برای حضور در برنامه اخیر ثریا تشکر می کنم. این ورود به یک فضای جدید رسانه ای است و مبارک است. ممکن است این تغییر فضا در ابتدا برای مسوولان سخت و نتیجه اش کمی برای مسوولان ناخوشانید باشد اما حتما در آینده برکات زیادی خواهد داشت و اگر همین روش را ادامه دهند حتما به نفع مردم و وزرات بهداشت و در جهت اصلاح نواقص طرح تحول موثر خواهد بود.

برایم جالب است، برخی رسانه ها طوری دارند اخبار و فیلم های برنامه اخیر ثریا را منتشر می کنند که انگار اتفاق خارق العاده ای در رسانه ملی افتاده که یک مسوول در یک برنامه انتقادی مورد سوال و نقد قرار گرفته، در حالیکه این جور برنامه ها در رسانه های دنیا طبیعی و عادی است.

حالا ما که به برکت انقلاب اسلامی باید پرچم دار فضای آزاداندیشی و آزادی بیان باشیم؛ باید در این زمینه ها حتی جلوتر از رسانه های خارجی باشیم و نوآوری هم داشته باشیم. باید هم مسوولان و هم اهالی رسانه در این فضا تمرین کنند تا نواقص اینگونه برنامه ها و برخی بداخلاقی ها کمتر شود و برآیندش به نفع مردم باشد. اینها همه اتفاق مبارکی است.

برای این برنامه از کدام یک از منتقدان دعوت کرده بودید؟ و چرا با حضورشان موافقت نشد؟

مقصودی: نمی دانم الان بیان این حرفها به مصلحت هست یا نه. مهم این است که بالاخره این خط شکسته شد.

بالاخره برای مردم مهم است که بدانند چه کسانی قرار بوده بیاند و وزارت بهداشت مخالفت کرده است؟

مقصودی: چهار پنج نفر از منتقدان طرح تحول با تفکرات سیاسی مختلف پیشنهاد داده شدند هم برای برنامه ماه گذشته (که کنسل شد) و هم برای این برنامه. ما البته گفته بودیم اگر برای وزیر بهداشت به هر دلیلی مقدور نیست مقابل منتقدان بنشیند مطلوب ما این است که یکی از معاونان یا نماینده وزارت بهداشت بیاید اما حتما برنامه دو طرفه و با حضور منتقدان باشد.

نام منتقدان که با حضورشان در ثریا از طرف وزرات بهداشت مخالفت شد، را نگفتید؟

مقصودی: برای مثال دکتر مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس، اولین پیشنهاد ما بود. ما دو سال قبل هم با حضور ایشان در ثریا دو برنامه رفته بودیم و ایشان همان موقع پیش بینی کرده بودند این طرح به شکست می انجامد و باعث افزایش بی عدالتی می شود و برای دولت یازدهم علیرغم نیت خیری که دارند، باعث زحمت و مشکلات فراوان می شود. با این پیشنهاد به شدت از طرف وزارت بهداشت مخالفت شد، حتی برای حضور تلفنی ایشان.

پیشنهادهای دیگری که داده بودیم، انتخاب یک نفر از بین دکتر طریقت منفرد، احمد توکلی و عبدالرضا مصری بودند که با حضور تلفنی آنها هم مخالفت شد.

با همه این مسائل به نظرم این برنامه تجربه بسیار خوبی بود و امیدوارم هیمن فضا ادامه یابد و فضای نقد آزادتر و سعه صدر مسوولان در تحمل نقد بیشتر از پیش شود.

تعداد بازدید از این مطلب: 49
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : جمعه 26 آذر 1396
نظرات

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحسن هاشمی صبح پنجشنبه در همایش اخلاق و حقوق پزشکی که در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد، اظهار داشت: باید در زندگی شخصی و اجتماعی اخلاق مدار بود.

وی با بان این مطلب که اخلاق اگر در جامعه ای سقوط کرد همه ارکان آن سقوط خواهد کرد اظهار داشت: مردم در مسیر رفتار مسئولین خودشان تغییر رفتار می دهند.

وزیر بهداشت با بیان این مطلب که امروز یکی از غصه های ما عدم توجه به مبنای اخلاقی است تاکید کرد: به رغم اینکه بسیار در این باب حرف می زنیم اما در عمل اینگونه نیستیم.

هاشمی با اشاره به این مطلب که در جامعه پزشکی بیش از هر چیزی به نقد از درون نیاز داریم، افزود: سرمایه جامعه پزشکی اعتماد مردم است.

وزیر بهداشت با اشاره به رفتارهایی که در مسیر تخریب سرمایه های اجتماعی مملکت مشاهده می شود افزود: اگر سرمایه های اجتماعی کشور از بین برود تنها منحصر به جامعه پزشکی نیست.

وی با انتقاد از اینکه برخی به اسم اطلاع رسانی، افشاگری می کنند تاکید کرد: این قبیل افشاگری ها در جهت آرمان های نظام نیست و آنها برخلاف مسیر نظام و مردم حرکت می کنند.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تخلف در همه دستگاه ها و همه صنوف وجود دارد، اظهار داشت: با حاشیه سازی  هایی که برای جامعه پزشکی ایجاد می کنند سعی دارند که پزشکان را در نگاه مردم بد جلوه دهند.

به گفته هاشمی، انجمن های پزشکی و سازمان نظام پزشکی باید در مسیر مراقبت از ارزش های جامعه پزشکی و پیراپزشکی گام بردارند.

هاشمی با اشاره به ظرفیت های قانونی که در اختیار سازمان نظام پزشکی قرار دارد، گفت: آرزوی من این بود که صنف پزشکی در این دوره بیش از این از اختیارات قانونی خودش استفاده می کرد.

وی با انتقاد از برخی افراد که وقتی با شخصی بد هستند، می خواهند کل مجموعه را تخریب کنند، اظهار داشت: قبول کنیم که همه ما اشتباه و نقص داریم و افرادی هستند که لباس پزشکی را اشتباهی پوشیده اند.

وزیر بهداشت با بیان این مطلب که حرمت امامزاده را متولی آن باید نگه دارد تاکید کرد: قوه قضاییه در موضوع رعایت حقوق شهروندی از جمله جامعه پزشکی مسئول است.

تعداد بازدید از این مطلب: 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 24 آذر 1396
نظرات
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری به نقل از ایلنا، حسین راغفر در همایش ارزیابی برنامه ششم توسعه که در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد با اشاره به موارد مطرح شده در برنامه ششم اظهار داشت: ما نیازمند تغییر دیدگاه نسبت به برنامه در ایران هستیم چرا که تصور می‌شود یکی از اصلی ترین عوامل عقب ماندگی در ایران نظام تصمیم گیری است.
 
وی افزود: برنامه ریزی‌ها اشکالات فراوانی دارد که با تغییر نگاه می‌توان آنها را مجددا درست کرد. بخش قابل توجهی از منابع کشور از درآمدهای نفت و گاز است که تنها به گروه‌های خاصی که منافع توسعه کشور را تامین می‌کنند، تعلق می‌گیرد.
 
راغفر با اشاره به کتاب ریچارد بندیک در خصوص سفرش به ایران گفت: ایشان در این کتاب به بیماری مزمن اقتصادی ایران اشاره کرده و گفته است الگوهای مصرفی را که از محل واردات و مستغلات انباشته شده باید تغییر داد. ایرانیان به کالاهای تجملی و ساخت ویلا و سفرهای اروپایی علاقه زیادی دارند .
 
راغفر گفت: این کتاب بسیار قدیمی است اما در حال حاضر با واقعیت اقتصادی کشور همخوانی دارد.
 
وی گفت: در برنامه ششم در بخش فقرزدایی به ایجاد ۲۲۰ هزار واحد مسکونی و ارتقاء آن و نیز ایجاد ۴۰۰ هزار بخش خدماتی برای فقرا در سطح محلات و کاهش ریسک سرمایه گذاری و هزینه سالیانه ۱۰ هزار میلیارد ریال برای منابع بخش عمومی در نظر گرفته شده که رسیدن به این اهداف کمی دور از ذهن است.
 
این اقتصاددان با اشاره به فقیرتر شدن جوامع و شاخص‌های بین المللی در این خصوص گفت: هم اکنون ضریب جینی در افغانستان از تمام کشورهای منطقه پایین تر است و از سال ۸۶ روند شاخص ضریب جینی در ایران رو به کاهش بوده و به این سادگی تفسیر آن امکان پذیر نیست.
 
 
 
راغفر با بیان اینکه یکی از دلایل نابرابری‌های اجتماعی دسترسی راحت به فرصت‌های شغلی گفت: چالش‌های مرتبط با اشتغال به نظام تصمیم‌گیری بر می‌گردد و این نابرابری محکوم به سیاست‌های موجود است .
 
وی گفت: هم اکنون ما شاهد بحران در صندوق‌های بازنشستگی و فرار مغزها و نیز اشتغال بی‌کیفیت هستیم.تنها ۲۲ درصد از افراد بین ۱۵ تا ۲۴ سال در ایران شاغلند این درحالی است که نرخ جهانی بیش از ۴۱ درصد است و ما نصف شاخص جهانی را داراییم.
 
وی افزود: هیچ رابطه‌ای بین سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در جامعه وجود ندارد چرا که نظام تصمیم گیری برنامه‌ای را تدوین می‌کند که تنها صاحبان سرمایه مرتفع شوند.
 
این استاد دانشگاه گفت: زمانی که شوکی به خانواده فقیر وارد می‌شود، آن خانواده قادر به بازسازی خود نیست زیرا دسترسی به منابع بانک‌ها برایشان مقدور نیست و از گروه‌های دیگر آسیب پذیرترند. 
 
این اقتصاددان با اشاره به معیوب بودن اقتصاد در ایران گفت: نابرابری پدیده ناگزیر نیست بلکه محصول سیاست و برنامه‌هایی است که انعکاس منابع صاحبان سرمایه‌های تجاری و مالی در ایران است و نشانه ای از اقتصاد معیوب به شمار می‌آید که به فعالیت‌های نامولود سود بیشتری از سخت کوشی و سرمایه‌گذاری صنعتی می‌دهد .
 
راغفر در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه سهم نیروی انسانی در تولید ناخالص داخلی در ایران ۱۵ درصد است گفت: این رقم در کشورهای صنعتی ۶۰ درصد بوده که هم اکنون به ۵۰ درصد رسیده است.
 
وی افزود: اقتصادهایی که سطوح بالای نابرابری و ثروت را تجربه می کنند سطوح پایین نابرابری فرصت ها را نیز دارا هستند که عمق این کج کارکردی را باید در قدرت بنگاه‌ها با اعمال نفوذ منابع دید.
 
این داستاد دانشگاه یادآور شد:‌ اثرات رشد نابرابری که در سه دهه گذشته در کشور اتفاق افتاده، یک شبه مرتفع نمیشود .
 
راغفر تصریح کرد: ما نیازمند تغییر نگاه در بخش درمان آموزش و پرورش هستیم و به جای اتخاذ رویکرد حداقل گرا باید به قواعد و ماهیت پویا و قدرتمند در زندگی روزمره بپردازیم .
 
وی گفت: سیاست‌های بعد از جنگ نابرابری را افزایش داد و امروز به جایی رسیدیم که این نابرابری‌ها به سادگی قابل رفع نیست.
 
وی افزود: در برنامه ششم مشارکت مردم غایب است و کلا برنامه در ایران ظرفیت توسعه‌ایی ندارد و عمده بودجه به حقوق و دستمزد تعلق می‌گیرد. منابع محدود بوده و برنامه‌ها زیادند در نتیجه بسیاری از برنامه اجرا نمی‌شود و تنها افرادی که نفوذ دارند منابع را به برنامه‌های خود اختصاص می‌دهند.
 
این استاد دانشگاه در پایان گفت: متاسفانه طرح تحول سلامت و واگذاری بیمارستان دولتی به بخش خصوصی هزینه‌های درمان را بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش می‌دهد که این موضوع آثار جدی و گسترش نابرابری در جامعه را خواهد داشت.
 
تعداد بازدید از این مطلب: 61
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


نویسنده : مهدی امیرجانی مروی
تاریخ : چهار شنبه 24 آذر 1396
نظرات

محمدحسین قربانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درتشریح دستور کار سه شنبه، 23 آذرماه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از بررسی بندهای  مربوط به حوزه بهداشت و درمان در لایحه بودجه 96 با حضور سخنگوی وزارت بهداشت در کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: در نشست امروز علاوه بر سخنگوی وزیر بهداشت، معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس، معاونین توسعه و مدیریت منابع  و همچنین پارلمانی وزیر بهداشت حضور داشتند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه درمجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در نشست امروز با حضور مسئولان مربوطه در رابطه با بندهای مربوط به حوزه بهداشت و درمان در لایحه بودجه سال 96 بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه بسیاری از بندهای مربوط به حوزه بهداشت و درمان در لایحه بودجه سال 96 تحقق نمی یابد، تصریح کرد: در بندی از لایحه بودجه 96 وزارت بهداشت مکلف شده که از طریق منابع داخلی خود نسبت به جذب نیرو اقدام کند که این موضوع به هیچ عنوان قابل تصور و پذیرفتنی نیست و به طور قطع سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور باید این بودجه را تامین کند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در بندی دیگر از لایحه بودجه 96  مربوط به حوزه بهداشت و درمان ذکر شده  پاداش بازنشستگان حوزه وزارت بهداشت باید از طریق فروش املاک وزارت بهداشت پرداخته شود که این موضوع در سال آتی فاجعه بار خواهد شد و معتقد هستم بر اساس این بند در آینده شاهد خواهیم بود بازنشستگان مقابل درب وزارت بهداشت تجمع و از وزیر بهداشت درخواست خواهند کرد املاک وزارت بهداشت را فروخته و نسبت به پرداخت معوقات آنها اقدام کند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، افزود: در این نشست همچنین بندهایی از لایحه بودجه سال 96 مانند موضوع آموزش، صندوق رفاه دانشجویی، دریافت از صندوق توسعه ملی برای گسترش مراکز تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفت که با این روند امیدواریم در طی نشست های بعدی بررسی پیشنهادات مربوط به حوزه بهداشت و درمان در لایحه بودجه 96 را به اتمام برسانیم.

تعداد بازدید از این مطلب: 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


http://khp.ir
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود