به گزارش مشرق، زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه و عضو فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی به تشریح نشست صبح امروز یکشنبه (5 دی ماه 95) فراکسیون متبوعش، اظهارداشت: جلسه امروز با حضور اعضای فراکسیون و قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان برگزار شد.
وی افزود: در ابتدا وزیر بهداشت گزارشی از عملکرد حوزه خود به نمایندگان ارائه داد همچنین در خصوص طرح تحول سلامت نیز گزارشی را به سمع نمایندگان رساند.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پس از ارائه گزارش قاضیزاده هاشمی، اعضای فراکسیون سوالات خود را در حوزه بهداشت و در سطح کلان از وزیر بهداشت مطرح کردند. آنچه بیشتر در این جلسه صورت گرفت این بود که چطور به طرح تحول سلامت رسیدگی و نقاط ضعف آن برطرف شود.
سعیدی بر همین اساس اضافه کرد: با توجه به اینکه بعضاً موارد و گزارشاتی در حوزه بهداشت و درمان به اشتباه به مردم انتقال داده میشود را قاضیزاده هاشمی در این جلسه رفع سوء تفاهم کرد. به عنوان مثال در رابطه با حقوقهای پزشکان بعضاً مواردی به مردم انتقال داده شده که در مورد همه آنان صدق نمیکند.
وی ادامه داد: آقای قاضیزاده در این جلسه اشاره کرد که ما تعداد معدودی پزشک فوق تخصص داریم که برای نظام غنیمت شمرده میشوند پس باید از آنها حمایت کرد که هرچند حقوق این افراد را نباید به همه پزشکان تعمیم داد.
این عضو فراکسیون مستقلان ولایی مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: با توجه به اینکه طرح تحول سلامت در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب صورت گرفته که فرمودند درد و رنج بیماری دارد نباید غیر از آن درد دیگری داشته باشد پس این طرح در راستای محرومیت زدایی مردم صورت میگیرد که هرچند طرح مطلوبی به نظر میرسد اما قطعا نقاط ضعفی هم دارد که باید برطرف شوند. چرا که گاها در برخی مناطق محروم این گلایه وجود دارد که این طرح به خوبی اجرا نشده است. در این زمینه نیز لازم است با افرادی که در این زمینه کوتاهی کردهاند برخورد جدی صورت گیرد.
سعیدی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اهداف و ضرورتهای طرح تحول سلامت مشخص است لذا امید میرود در این زمینه و در راستای این چارچوبها گام برداشته شود.
«با توجه به اینکه در این جلسه گزارشی از خدمات وزارت بهداشت و درمان و همچنین طرح تحول سلامت از سوی قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان ارائه شد؛ جا دارد این نکته ذکر شود با توجه به اینکه نیمی از جمعیت ایران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و خدمات پرداخت بیمه انجام میدهند لذا باید در پرداختهای این حوزه باید شفافسازی صورت گیرد.»
سعیدی همچنین بر لزوم آسیبشناسی برخی مشکلات حوزه بهداشت و درمان نیز تاکید کرد و گفت: وزرات بهداشت و درمان و هم تامین اجتماعی باید در این راستا خدمات خود را شفاف کرده و گزارش آن را به اطلاع مردم برسانند؛ چرا که هیچ چیز بهتر از شفافسازی در پاسخگویی و رفتار با مردم نیست.
"رسول خضری" در گفتگو با خبرنگار خبرنگار مجلسگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به جزئیات برگزاری جلسه امروز فراکسیون مستقلان ولایی اظهار داشت: جلسه صبح امروز این فراکسیون با حضور وزیر بهداشت برگزار شد.
وی ادامه داد: موضوع طرح تحول سلامت و نقاط ضعف و قوت آن در جلسه امروز مورد بررسی قرار گرفت و قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت هم در این زمینه توضیحات لازم را ارائه کرد.
عضو فراکسیون مستقلان ولایی خاطرنشان کرد: جمعبندی جلسه این بود که باید از طرح تحول سلامت حمایت شود تا در زمینه ارائه خدمات چون عدالت در سلامت، بهداشت و درمان و رسیدگی به سلامت در مناطق محروم به مرحله انجام برسد.
«علی خدایی»، عضو کارگری شورای عالی کار در گفت و گو با ایلنا، اظهار داشت: طرح ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی منابع درمان کارگران را به صورت گستردهای حیف و میل می کند و از نظر سابقه تاریخی این طرح را تنها میتوان با طرح شکست خورده هدفمندی یارانهها مقایسه کرد.
عضو کارگری شورای عالی کار، در ادامه با بیان اینکه طرح تحول سلامت به جای رسیدگی به سلامت ، نابودی سلامت روان کارگران را هدف گرفته است، تصریح کرد: وزارت بهداشت با اقدامات عوامگرایانهای که نمونه موخر آن را تنها در دولت گذشته میتوان سراغ داشت، می خواهد لجوجانه طرح تحول سلامت به شیوه نادرست خود اجرا کند و در این مسیربه جای اینکه واقعیت را به مردم بگوید اعلام میکند که هدفش پوشش رایگان بیمهای درمان است.
وی افزود: این اظهارت عوامگرایانه را به صورت کلی میتوان موتور پیش بردن طرح تحول سلامت دانست و البته باید در خصوص آن نگران بود چرا که گویا هنوز با گذشت سه سال از رفتن دولت یازدهم، هنوز فضای مسموم عوامگرایی در جامعه وجود دارد.
وی با اشاره به رد طرح ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی در کمیسیون تلفیق مجلس، گفت: وزیر بهداشت به تاسی از رئیس دولت گذشته که با لج بازی به خواستههای خود می رسید، میخواهد با دامن زدن به همان فضا، مجلس را تحت فشار بگذارد تا ادغام صندوق درمان تامین اجتماعی صورت بگیرد.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور این رویه در حالی از سوی وزارت بهداشت دنبال میشود که منابع موجود در صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی خصوصی است.
وی تصریح کرد: منابع درمان سازمان تامین اجتماعی صاحب دارد ولی ظاهرا وزیر بهداشت آن را بی صاحب تصور کرده است و از این رو است که آقای قاضی زادههاشمی و همکارنش عادت کردهاند که هر روز در مورد آن اظهار کند و وزارتخانه تحت تصدی خود را در خصوص تملک اموال کارگران محق بدانند.
خدایی افزود: وزیر بهداشت به جای اینکه سازمان تامین اجتماعی و وزارت رفاه را با هدف مشروع جلوه دادن خواسته های ناشروع خود تخریب کند. به این سوال پاسخ دهد که چرا با وجود در اختیار گرفتن هزاران میلیارد تومان بودجه ازعمومی کشور از اداره طرح تحول سلامت ناتوان است؟
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور ادامه داد: آیا این به این خاطر نیست که منابع این طرح صرف افزایش چند صد میلیون تومانی کارانه پزشکان شده است و دست آخر که به مرز ورشکستگی رسیدهاند میخواهند به نام محرومان به اموال سازمان تامین اجتماعی هم دستدرازی کنند.
وی در پایان با بیان اینکه شاید از نظر مدیران وزارت بهداشت پیش برد طرح تحول سلامت با دست اندازی به منابع سایر صندوقها به منظور حفظ محبوبیت و اعتبار سیاسی اشخاص حامی آن ضروری است که هنوز حاضر به اصلاح سیاست نادرست خود نیستند، تصریح کرد: به وضوح روشن است که منابع درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی قرار است صرف چه چیزی شود. از این رو باید جلوی طرح دوباره این ادغام در مجلس را گرفت و بر آن مصر بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری به نقل از فارس، محمد شریفی مقدم درخصوص جلسه سخنرانی وزیر در جمع اساتید بسیجی دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی گفت: دکتر هاشمی آنچه که ندارد به خود نسبت میدهد و آنچه که متعلق به خودش است را به دیگران نسبت میدهد.
وی افزود: دکتر هاشمی خود را نقد پذیر میداند و اعلام میکند ما صبحت مخالفان را میپذیریم، در حالی که بنده در سال 93 نماینده صنفی پرستاران بودم و به دلیل نقدهایی که به وزارت بهداشت داشتم با دستور مستقیم و غیرمستقیم وزیر به اسلامشهر منتقل شدم.
دبیر کل خانه پرستار خاطر نشان شد: هاشمی، 11 هزار میلیارد معوقه بیمهها را اعلام کرد، اما لازم است اوی با صراحت بگوید که چه مقدار از این مبلغ جزو حرفهای است و چه مقدار از این مبلغ به پزشکان هیات علمی میرسد؛ همچنین لازم است توضیح دهد که چگونه تا چند ماه گذشته در وزارت بهداشت، علیرغم سر و صداهای زیاد، پرداخت چندصد میلیونی داشته اما در اینگونه جلسات مظلومنمایی میکند و میگوید ما رفتیم یک نفر را دیدیدم که محتاج 50 هزار تومان بود.
وی گفت: صحبتهای دکتر هاشمی فرافکنی است و میخواهد اینگونه افکار عمومی را جلب کند اما باید بداند، در این جلسه همه صاحب نظر و اندیشمند هستند و با صحبتهای وی قانع نمیشوند. چیزی که هم اکنون در وزارت بهداشت حاکم نیست شفافیت و نقدپذیری است. ایشان درب وزارت بهداشت را 10 قفله کرده است.
شریفی مقدم تصریح کرد: اگر دکتر هاشمی از جبهه و جنگ میگوید وظیفه همه ما بوده است که در آن زمان در جبهه شرکت کنیم اما چیزی که مهمتر است اخلاق،رفتار و منش افراد در زمان حال است که باید بسیجی باشد. مهم این است که در حال حاضر خصوصیات بسیجی را داشته باشیم. باید نگاه کرد و دید آیا اکنون زندگی بسیجی حاکم است یا نه، آیا سادهزیستی وجود دارد یا خیر؛ استفاده کردن از فرصت جهادی آن زمان و اسم برد از نظام شایسته نیست. باید به دکتر هاشمی گفت شما که زندگی یک سرایدار را تشریح میکنید از زندگی خودتان نیز بگویید که چگونه است.
وی افزود: اگر ایشان در این جلسه بودجه وزارتخانهها را اعلام کند باید گفت طبق اعلام خودتان بودجه وزارت بهداشت چند برابر مخابرات، وزارت ورزش و بازرگانی است، اما دکتر هاشمی میآید و بودجه وزارت آموزش و پرورش را مثال میزند. در جواب ایشان باید گفت وزارت آموزش و پرورش 3 میلیون عائله و کارمند دارد اما وزارت بهداشت 300 هزار نفر و به عبارتی آموزش و پرورش 10 برابر وزارت بهداشت کارمند دارد. در حالی که بودجه آموزش و پرورش تنها 30 هزار میلیارد است و بودجه مستقیم و غیرمستقیم وزارت بهداشت 90 هزار میلیارد دلار که بودجه کمی نیست.
دبیر کل خانه پرستارگفت: همیشه یکطرفه رفتن به قاضی باعث رضایت میشود. صحبتهای امروز دکتر هاشمی فرافکنی و توجیه بود و میخواست بلایی را که در 3.5 سال گذشته بر سر نظام سلامت آورده است توجیه کند و خودش را از گردابی که ایجاد شده نجات دهد اما باید بداند کاری که به این شکل خراب شده است به این راحتیها درست نمیشود.
وی اظهار داشت: من بند بند صحبتهای ایشان را جواب دارم اگر دکتر هاشمی میگوید طرح تحول یک طرح علمی و کارشناسی بود و با پشتوانه بسیار قوی بود باید گفت در حالی که اصلا چنین چیزی نبوده است. این طرح را یک جمع 8-7 نفری نوشتند و تنها منافع گروه خاصی را درنظر گرفتند و از نظرات صاحبنظران علوم پزشکی، مدیرت، اقتصاد بهداشت و پرستاری هیچ استفادهای نکردند.
شریفی مقدم گفت: مخوفترین سیستم نظام پرداخت در وزارت بهداشت قرار دارد به صورتی که سازمان بازرسی نیز به آن دسترسی ندارد هنوز مشخص نیست پزشکان هیات علمی در ماه چقدر دریافتی دارند.
وی افزود: زمانی که اعلام شد باید دانشگاههای علوم پزشکی، پزشکان بالای 70 میلیون دریافتی را اعلام کند رئیس یک دانشگاه که خود دریافتی چند صد میلیونی داشت در نامه نوشت که در دانشگاه ما چنین پرداختهایی وجود ندارد به همین دلیل میگویم سیستم نظام پرداخت در وزارت بهداشت پیچیده، مخوف و پنهان است.
وزیر بهداشت اعلام کرد: یازده هزار میلیارد تومان معوقه بیمهها است. اگر ایشان معتقد به شفافیت است اعلام کند که چه مقدار از این پول مربوط به کارانه است و از این میزان کارانه چه میزان برای پزشکان هیات علمی و چه میزان برای غیرپزشکان است.
دبیرکل خانه پرستار تصریح کرد: دکتر هاشمی هیچ گاه این عدد را اعلام نخواهد کرد اما بنده میگویم از یازده هزار میلیارد معوقه بیمهها 5 هزار میلیارد مربوط به کارانه است و از این کارانه 4 هزار میلیارد مربوط به پزشکان هیات علمی (با جمعیتی زیر 20 هزار نفر) و هزار میلیارد مربوط به غیرپزشکان (جمعیت بالای 200 هزار نفر) است.
وی افزود: جامعه صد هزار نفری پرستاران 500 میلیارد کارانه میگیرند و هر پرستار به طور متوسط در ماه کارانهای کمتر از 500 هزار تومان دریافت میکند. با وجود این اختلاف پرداختها چگونه دکتر هاشمی ادعای عدالت در پرداخت را دارد.
شریفی مقدم گفت: دکتر هاشمی دیگران را متهم میکند که از اسم رهبری استفاده میکنند در حالی که خود بیشترین بهرهبرداری را از نام ایشان کرده است. امام سیرهای داشتند اگر شما متعقد به فرمایشات امام هستید چرا در زندگی به عملکرد خود این فرمایشات را پیاده نمیکنید.
دبیرکل خانه پرستار تصریح کرد: هاشمی دیگران را متهم به لابی میکند در حالی که بیشترین لابیها در دوره ایشان اتفاق افتاد اکنون که طرح تحول شکست خورده دلیل آن را اینگونه عنوان میکند که تولیت به عهده وزارت بهداشت نبوده و مظلومنمایی میکند. باید گفت اگر شما در شورای عالی بیمه همراه نداشتید پس چگونه بود که تعرفههای پزشکی در همین شورا تا 300 درصد افزایش یافت و 200 خدمت نیز تعرفهگذاری شد. وی قدرتی فراتر از شورای عالی بیمه داشته است.
وی افزود: هاشمی به دنبال منابع تامین اجتماعی است و میخواهند دسترنج یک عمر بازنشستگان را به تصاحب درآورد و در صورتی که موفق نشود می خواهد شکست طرح تحول را توجیه کند.
شریفی مقدم گفت: هاشمی به گونهای صحبت میکند که گویی ایشان ناجی انقلاب بوده است در حالی که خانواده شهدا و جانبازان که خود را صرف انقلاب کردهاند در سختترین شرایط ادعایی نداشتهاند و با حداقلها زندگی کردند. در حالی که هاشمی با رفتار و عملکرد زندگی اشرافی ادعای بسیجی بودن را دارد.
وی افزود: هاشمی مخالفان خود را غضنفر خطاب کرد در حالی که باید گفت شما که خود را دانشمند میدانید و وزیر یک مملکت هستید این الفاظ شایسته شما نیست و چرا تنها از جایی که مدح شما را میگویم استقبال میکنید.
صدای اعتراض پزشکان از شهرها و استان های مختلف آرام آرام بلند می شود. ابتدا خبر از اعتصابپزشکان قمی رسید و بعد هم نوبت چابهار بود. دسته اول با پرداخت دو ماه از کارانه ها فعلا بر سر کار برگشتند، دسته دوم اما همچنان در حال مذاکره اند و خبرها حاکی از آن است که قول پرداخت بخش اعظم مطالبات به شکل اوراق قرضه داده شده و آنهم هنوز مورد پذیرش قرار نگرفته است. هر چه که هست اوضاع به نقطه برگشت ناپذیری نزدیک شده و اگر تا امروز پزشکان با عدم دریافت حق و حقوقشان، بار ادامه طرح تحول را به دوش می کشیدند امروز دیگر این شرایط نیز نمی تواند ادامه پیدا کند. عدم پرداخت کارانه ها در حالی در بعضی مراکز وارد یازدهمین یا حتی دوازدهمین ماه خود می شود که اختلافات گسترده میان وزارت بهداشت و وزارت رفاه بر سر نحوه پرداخت بیمه ها بیش از پیش به سطح رسانه ها کشیده شده است.
هر چه که هست اوضاع به نقطه برگشت ناپذیری نزدیک شده و اگر تا امروز پزشکان با عدم دریافت حق و حقوقشان، بار ادامه طرح تحول را به دوش می کشیدند امروز دیگر این شرایط نیز نمی تواند ادامه پیدا کند. عدم پرداخت کارانه ها در حالی در بعضی مراکز وارد یازدهمین یا حتی دوازدهمین ماه خود می شود که اختلافات گسترده میان وزارت بهداشت و وزارت رفاه بر سر نحوه پرداخت بیمه ها بیش از پیش به سطح رسانه ها کشیده شده است.
از یک سو وزارت رفاه ادعا می کند که طرح تحول سلامت، تقاضا را به شدت افزایش داده و هزینه های غیرقابل پیشبینی بر پیکره سیستم درمانی تحمیل کرده است و از سوی دیگر هم با مانوری عوام گرایانه می کوشد با دست گذاشتن بر افزایش تعرفه ها در طرح تحول و سوار شدن بر موج تبلیغاتی غیرمنصفانه این روزهای رسانه ها علیه پزشکان، از آب گل آلود ماهی گرفته و پزشکان و وزارت بهداشت را مقصران اصلی مشکلات معرفی کند. البته وزارت رفاه به این اکتفا نکرد و در روزهایی که بحث تجمیع بیمه ها بالاگرفته بود با تحریک کارگران علیه وزارت بهداشت تلاش کرد تا مانع تصویب این طرح شود. در این میان بعضی توضیحات وزارت رفاه منطقی تر به نظر می رسد و نیاز به پاسخ روشن وزارت بهداشت دارد، از جمله آنکه مدعی می شوند هزینه ها بر دوش آنها افتاده اما اعتبارات به وزارت بهداشت تخصیص یافته.
سوی دیگر ماجرا وزارت بهداشت بود که پیش از اجرای طرح های زیربنایی مانند پزشک خانواده اقدام به شروع اجرای طرح تحول سلامت کرد و شاید پیش بینی آنرا نمیکرد که با پایین آوردن هزینه های درمان در این سطح گسترده، آنهم بدون وجود سیستم ارجاع مناسب، تقاضا تا این حد افزایش یابد. پیشتر در صدای پزشکان گفته بودیم که اجرای بیمه همگانی بدون توجه به وضعیت اقتصادی افراد، گروههایی از طبقه متوسط را هم به خیل مراجعان به مراکز دولتی افزود و این خود، تقاضا را باز هم بالاتر برد. یعنی نه تنها افراد فقیر توان مراجعه را آن هم مستقیما به آخرین سطح ارائه خدمات پیدا کردند بلکه طبقات بالاتر هم که پیشتر به مراکز خصوصی مراجعه می کردند با وجود بیمه همگانی به این مراکز دولتی روی آوردند. حال وزارت بهداشت از یک سو با هزینه های بسیار بالای طرح مواجه شد و از سوی دیگر با وزارت رفاهی که گویی توان پرداخت این هزینه ها را نداشت.
سوی دیگر ماجرا وزارت بهداشت بود که پیش از اجرای طرح های زیربنایی مانند پزشک خانواده اقدام به شروع اجرای طرح تحول سلامت کرد و شاید پیش بینی آنرا نمیکرد که با پایین آوردن هزینه های درمان در این سطح گسترده، آنهم بدون وجود سیستم ارجاع مناسب، تقاضا تا این حد افزایش یابد. اجرای بیمه همگانی بدون توجه به وضعیت اقتصادی افراد، گروههایی از طبقه متوسط را هم به خیل مراجعان به مراکز دولتی افزود و این خود، تقاضا را باز هم بالاتر برد.
وزارت بهداشت یک سال گذشته کوشید تا با معرفی کردن وزارت رفاه و بیمه ها بعنوان مقصر اصلی مشکلات طرح تحول، تجمیع بیمه ها و واگذاری تولیت آنها به وزارت بهداشت را پیگیری کند که تصور می کرد می تواند راه خروجی برای بحران پیش رو باشد. طرحی که به نظر می رسد بر اساس سندهای بالادستی می بایست زودتر از اینها به مرحله اجرا می رسیده اما با مقاومت وزارت رفاه این کار انجام نشده بود. این بار هم وزارت رفاه زیر بار نرفت و با مانورهای زیرکانه و به میان کشیدن پای کارگران، نمایندگان مجلس را به سمت خود کشید و کمی بیش از یک ماه قبل بالاخره مجلس را قانع کرد تا به طرح مطلوب وزارت بهداشت رای منفی دهد. از سوی دیگر چند ماه قبل، مجلس تصویب کرد که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق قرضه از سوی دولت منتشر شود و پول جمع آوری شده در اختیار وزارت بهداش قرار گیرد تا بخشی ازمطالبات معوقه را پرداخت کند. اما این طرح نیز هنوز به مرحله اجرا نرسیده و در واقع پولی دست وزارت بهداشت را نگرفته است. حالا دیگر وزارت بهداشت حقیقتا خود را در آستانه یک بحران می دید: از یک سو کارانه های عقب افتاده امان پزشکان طرحی را بریده و از سوی دیگر، امید وزیر برای تخصیص اعتبارات در کوتاه مدت کمرنگ شده است.
حالا دیگر وزارت بهداشت حقیقتا خود را در آستانه یک بحران می دید: از یک سو کارانه های عقب افتاده امان پزشکان طرحی را بریده و از سوی دیگر، امید وزیر برای تخصیص اعتبارات در کوتاه مدت کمرنگ شده است. اینجاست که وزیر بهداشت که پیشتر تصور می کردیم در این گونه بزنگاهها، سیاست گذاری بی سیاست باشد هنر سیاست ورزی خود را به رخ کشید
اینجاست که وزیر بهداشت که پیشتر تصور می کردیم در این گونه بزنگاهها، سیاست گذاری بی سیاست باشد هنر سیاست ورزی خود را به رخ کشید. وزیر تلاش کرد تا چند خط سیاسی را برای خود و تیم وزارت بهداشت ترسیم کند:
۱: فشار رسانه ای بر وزارت رفاه همچنان ادامه یابد. در مصاحبه های اخیر وزیر بهداشت می بینیم که حمله به وزارت رفاه شکلی علنی تر به خود گرفته و حتی در یکی از سخنرانی ها خود را به مختار تشبیه کرد که در میدانی نابرابر تنها مانده است و یارانی مانند وزیر رفاه که منطقا باید کنار او باشند رهایش کرده اند. مصاحبه های مکرر وزیر و معاونانش در مورد کوتاهی های وزارت رفاه را می توان در همین راستا تحلیل کرد.
۲: در زمانی که طاقت پزشکان طرحی به نقطه پایانی خود رسیده و فشارهای مالی ناشی از عدم پرداخت کارانه ها آن هم در شهرها و روستاهای دورافتاده می رود تا مسائل پیشبینی نشده مانند اعتصابها را ایجاد کند، به نظر می رسد وزیر نیز روی ورود پزشکان به صحنه حساب کرده است. تا جایی که در یک سخنرانی در جمع معاونین وزارت خانه علنا گفت که “متاسفانه جامعه پزشکی خاموش است که گمان میکنم ترسیدهاند.” و گویی که از آنها انتظار دارد فعالانه تر در دفاع از طرح تحول و حق و حقوق خود وارد صحنه شوند. شاید پزشکان ناراضی، این پیام را دریافت کنند که باید با قدرت بیشتری وارد شده و نارضایتی خود را از وضع موجود بیان کنند. حال که وزارت رفاه از پتانسیل خود برای به صحنه آوردن کارگران به خوبی استفاده و مجلس را وادار به پذیرش نظارت خود کرد، وزیر بهداشت هم میخواهد از نیروی اجتماعی وزارت خانه خود بهترین استفاده را در صحنه شظرنج سیاسی ببرد.
در زمانی که طاقت پزشکان طرحی به نقطه پایانی خود رسیده و فشارهای مالی ناشی از عدم پرداخت کارانه ها آن هم در شهرها و روستاهای دورافتاده می رود تا مسائل پیشبینی نشده مانند اعتصابها را ایجاد کند، به نظر می رسد وزیر نیز روی ورود پزشکان به صحنه حساب کرده است. تا جایی که در یک سخنرانی در جمع معاونین وزارت خانه علنا گفت که “متاسفانه جامعه پزشکی خاموش است که گمان میکنم ترسیدهاند.”
۳: یکی از نقاط قوت وزیر بهداشت روابط نزدیک او با مراجع بوده است، در این روزهای بحرانی، وزیر تصمیم گرفته تا تمام پتانسیل خود را در این زمینه هم به کار گیرد. دیدار مکرر با مراجع و گرفتن تایید برای طرح تحول و حتی گرفتن نقل قولهایی مبنی بر لزوم پرداخت هر چه زودتر طلبهای وزارت بهداشت، را می توان تلاشهایی در این مسیر ارزیابی کرد.
۴: افزایش حضور رسانه ای شخص وزیر بخشی دیگر از این بازی سیاسی است. وزیر بهداشت البته همیشه چهره ای رسانه ای بوده اما پس از چند ماهی حضور کمتر، این روزها در تعداد زیادی از برنامه های رسانه ای و تلویزیونی حاضر شده است. در این برنامه ها دو خط را پیش گرفته: نخست دفاع محکم از پزشکان که بشدت تحت فشار جو رسانه ای هستند. فشار رسانه ای بر پزشکان دو سه سالی است که آغاز شده و بعضی معتقدند خود وزیر نیز در شروع آن ، ناخواسته دخیل بوده است. هر چه که هست این روزها اصولگرایان از یک سو و وزارت رفاه از سوی دیگر می کوشند تا با معرفی افزایش تعرفه ها بعنوان علت بی پولی طرح تحول، هر یک با هدفی، وزیر بهداشت را بعنوان مقصر اصلی تحت فشار قرار دهند. وزارت رفاه بدلیل اختلافات ذکر شده و اصول گرایان تندرو بدلیل تمایل به تخریب دولت به هر قیمت، این خط را در پیش گرفته اند. وزیر بهداشت اما بشدت در برنامه های اخیر از پزشکان دفاع و تلاش کرد تا رابطه خود را با آنها ترمیم کند. از سوی دیگر نوک پیکان حمله خود را به سمت صدا و سیما و منتقدین دولت گرفت تا توجه عموم مردم را هم به خود جلب کند. او در یک برنامه تلویزیونی چنان ماهرانه صدا و سیما را نقد کرد که کلیپ این برنامه صدها هزار بار در شبکه ها اجتماعی دیده شد و محبوبیت عمومی وزیر بهداشت را افزایش داد. دکتر هاشمی تلاش کرد نشان دهد وزیری است که در شطرنج سیاست ایران به راحتی مغلوب سربازها نخواهد شد.
او اکنون که حس می کند در آستانه بحرانی بی بازگشت قرار گرفته تمام مهره های خود را به میدان آورده تا به هر شکلی که ممکن است در کوتاه مدت، منابع کافی را برای ادامه طرح تحول سلامت بدست آورد و پس از آنکه فرصتی برای نفس کشیدن یافت، شاید در دولت بعدی منابع پایداری برای این طرح مهم ملی تثبیت کند. دکتر هاشمی که اعتبارش را با طرح تحول سلامت گره زده، خود را به آب و آتش می زند تا در محاصره مشکلات به سرنوشتی چون مختار دچار نشود…
چه طرفدار دکتر هاشمی باشیم چه منتقدش، مروری بر وقایع یک ماه اخیر و رفتارهای سیاسی وزیر بهداشت نشان می دهد که توان سیاسی او در شرایط دشوار، بیش از چیزی است که تصور می کردیم. امروز گویی که تجربه های دوران وزارت، چنان او را آبدیده کرده که در شرایط بحرانی، کنترل را از کف نداده و می کوشد از همه نیروی خود استفاده کند. او اکنون که حس می کند در آستانه بحرانی بی بازگشت قرار گرفته تمام مهره های خود را به میدان آورده تا به هر شکلی که ممکن است در کوتاه مدت، منابع کافی را برای ادامه طرح تحول سلامت بدست آورد و پس از آنکه فرصتی برای نفس کشیدن یافت، شاید در دولت بعدی، منابع پایداری برای این طرح مهم ملی تثبیت کند. دکتر هاشمی که اعتبارش را با طرح تحول سلامت گره زده، این روزها خود را به آب و آتش می زند تا در محاصره مشکلات، به سرنوشتی مانند مختار دچار نشود…
مهرداد لاهوتی؛ نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص عملکرد و ادبیات وزیر بهداشت در مقابل منتقدان خود که بر عدم توجه به انتقادهای آنها تاکید کردهاست، به خبرنگار ایلنا گفت: من از ابتدا با این چنین وضعیتی که اکنون در وزارت بهداشت وجود دارد؛ مخالف کردم. از ابتدا اعتقاد داشتم که باید قانون یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که قرار است به وزارت بهداشت تعلق بگیرد هم باید حذف شود.
وی روز کسب رای اعتماد هاشمی از مجلس و مخالفت خود با وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت را یادآوری کرد و ادامه داد: متاسفانه پس از مخالفتم؛ مشاجرهای بین من و یکی از نمایندگان رخ داد و عدهای با من برخورد کردند. ما چنین روزی را پیشبینی میکردیم. وزارت بهداشت باید کار تخصصی خودش را انجام دهد و به بحثهای حاشیهای مانند بیمه و تعرفه نپردازد، تا مورد این همه انتقاد قرارنگیرد، اما متاسفانه کسی به حرف ما گوش نداد.
وی با اشاره به عدم برنامهریزی صحیح در حوزه سلامت بیان کرد: ما اول باید پول خودمان را محاسبه میکردیم و سپس خدمات را به مردم ارئه میدادیم. من به عنوان یک بیمه شونده خودم باید تشخیص بدهم که به کدام بیمارستان بروم نه اینکه اجبارا به بیمارستان دولتی بروم.
این نماینده مجلس به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: در ابتدا آمدند با خوب جلوه دادن طرح تحول سلامت همه گوشها را پر کردند. پیش از آن ما فکر این را نکرده بودیم که وقتی بیمارستانها میخواهند خدمات اضافه بدهند؛ پرستاران و دیگر عوامل بیمارستان به کارانه اضافه احتیاج دارند. ورود این حجم مردم به بیمارستانها را باید پیشبینی میکردیم که متاسفانه این امر محقق نشد.
وی در این خصوص ادامه داد: عامل به وجود آمدن این حاشیهها خود وزیر است، زیرا باید با توجه به منابع مالی و وضعیت اقتصادی کشور برنامهریزی میکرد و حالا کاسه چه کنم دستش نمیگرفت.
لاهوتی با یادآوری اینکه اکنون بخش خصوصی در حوزه سلامت فعالیت کمتری دارد، افزود: ما بخش خصوصی را کنار گذاشتیم و متاسفانه از پتانسیلهای این بخش استفاده نمیکنیم. با طرح تحول سلامت ما همه مردم را به سمت بیمارستانهای دولتی کشاندیم و اکنون با محدودیت تخت بیمارستان روبه رو هستیم و بیماران را در گوشه کنار بیمارستان جای میدهیم. به پزشکان هم گفتیم که شما از امروز بجای پنج عمل جراحی باید بیست عمل جراحی انجام دهید. همه این مسائل برای جامعه و حوزه مهمی مانند سلامت جامعه، حاشیهساز شده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان در مورد اظهارات اخیر وزیر بهداشت و علت رفتار تند او با منتقدان گفت: من بهعنوان منتقد ایشان میگویم که در حال حاضر وزیر بهداشت تنها شده است و کسانی که حامی او بودند حالا منتقد تمام قد او شدهاند؛ به همین دلیل او اینگونه جواب منتقدان را میدهد. متاسفانه آن روزی که من مخالف رای اعتماد به وزیر بهداشت بودم، وقتی از پشت میکروفن پایین آمدم موافقان ایشان با من دعوا کردند و صفت دروغگو را به من نسبت دادند و گفتند من جعل کردهام. حالا بیایند جوابگوی مسائل پیش آمده باشند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، سید حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، با حضور دربرنامه ثریا، از حرفها و انتقادات مجری برنامه، عصبی و برافروخته شد و دست به انتقاد از صداو سیما زد و گفت: «به خدا من به خاطر خودتان می گویم، مردم حرفهای شما را اصلاً نمیپذیرند.»
آنچه میگویید صد در صد دروغ است
حسن هاشمی وزیر بهداشت در برنامه زنده تلویزیون به شدت از رویه تخریبی سازمان صداوسیما علیه دولت انتقاد میکند و میگوید: «من آمدهام اینجا نشستهام، اما شما میخواهید 4 فیش حقوقی بگذارید جلوی من. خب قبل از این، آن را به من نشان بدهید تا ببینم راست است یا دروغ. آنچه میگویید صد درصد دروغ است. امیدوارم باقی حرف هایتان دروغ نباشد.»
دروغ خواندن ادعای مجری صدا و سیما
قاضیزاده هاشمی، در برنامه زنده «ثریا» وقتی مقابل ماجرای پر تکرار فیشهای حقوقی قرار می گیرد، نمیتواند سکوت کند و ادعای مجری برنامه را «دروغ» میخواند و اضافه میکند: «اگر قصد این کار روشنگری بوده، باید این فیشها را به دستگاه قضایی تحویل میدادند نه اینکه روی آنتن زنده چنین مسألهای مطرح شود.»
مخالفت وزیر با حضور منتقدان در برنامه ثریا
مقصودی، مجری برنامه ثریا در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس گفت: چهار پنج نفر از منتقدان طرح تحول با تفکرات سیاسی مختلف پیشنهاد داده شدند هم برای برنامه ماه گذشته (که کنسل شد) و هم برای این برنامه. ما البته گفته بودیم اگر برای وزیر بهداشت به هر دلیلی مقدور نیست مقابل منتقدان بنشیند مطلوب ما این است که یکی از معاونان یا نماینده وزارت بهداشت بیاید اما حتما برنامه دو طرفه و با حضور منتقدان باشد.
حملات رسانههای حامی دولت به رسانه ملی در دفاع از وزیر بهداشت
بعد از پخش این برنامه، روزنامهها نیز به تحلیل درست و غلط بودن عملکرد صدا و سیما و حرفهای هاشمی میپردازند، تعدادی از روزنامههای حامی دولت نیز از جمله روزنامه شرق با زدن تیترهایی همانند وزیر کشی روی آنتن، از حملات صدا و سیما به دولت و تخریب وزیر محبوب شکایت میکنند.
از روزنامهها که بگذریم، اکثر رسانههای حامی دولت نیز در فضای مجازی، ضمن تقدیر از این رویکرد وزیر و انتقاد از رسانه ملی، این عمل را شجاعانه خواندند و در دفاع از هاشمی شروع به تولید و انتشار مطالب گوناگون کردند.
رسانههای ضد انقلاب هم بیکار ننشستند و خواستند تا از این آب گل آلود ماهی قسمتشان شود و شروع به تخریب رسانه ملی کردند.
وزیر بهداشت: انصافا صدا و سیما بزرگترین حامی طرح تحول سلامت است
این حمایت همه جانبه از وزیر و انتقاد از برنامه ثریا برای تخریب وزیر بر روی آنتن زنده، در حالی بود که، تنها چند روز بعد از گذشت این برنامه، وزیر بهداشت به همراه اکثر معاونان خود به دیدار رئیس سازمان صدا و سیما میرود و در این نشست ضمن ارائه گزارشی از اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم، از حمایت های رسانه ملی از این طرح قدردانی کرده و اعلام میدارد: انصافا صدا و سیما تنها رسانه ای بوده که بیشترین حمایت را در طرح تحول سلامت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کرده است .
برنامه ثریا، سناریویی برای تخریب طرح تحول سلامت
عباس زارع نژاد، مسئول روابط عمومی این وزراتخانه، با انتقاد از حواشی برنامه ثریا و گره زدن طرح تحول سلامت با موضوع تعرفههای پزشکی و فیشهای نجومی از سوی عوامل این برنامه اعلام میدارند: سناریو سازی برای تخریب طرح تحول سلامت جواب نمی دهد.
یک بام و دو هوای وزیر بهداشت
عصبانیت وزیر بهداشت روی آنتن زنده و در برنامه ثریا و به کار بردن کلماتی همچون دروغ گو بودن مجری صدا و سیما، چیدن سناریو برای تخریب وزیر و طرح تحول، عدهای از مردم را نیز به واکنش وا میدارد اما اکنون وزیر با دیدار رئیس سازمان صدا و سیما و یاد کردن از این رسانه به عنوان بزرگترین حامی طرح تحول، همه را دچار ابهام میکند و جای سوال بزرگی را باقی میگذارد.
دلجویی از صدا و سیما
به نوشته آفتاب یزد، مردم ایران در جایگاه قاضی قرار گرفته بودند. متهم، سازمان صدا و سیما و شاکی، حسن هاشمی، وزیر بهداشت بود. وکلای شاکی را بخشی از سران نظام، آحاد اصلاح طلبان و جمعی از اصولگرایان تشکیل می دادند. بر اساس رای قضات، متهم محکوم و حق به شاکی داده شد. اما به ناگاه جای شاکی و متشاکی تغییر یافت و حسن هاشمی، در نقش متشاکی به دلجویی و تقدیر از سازمان صدا و سیما پرداخت.
دوربین واجبتر از نان شب
درست زمانی که صدایی واحد به انتقاد از رویکرد صدا و سیما در قبال دولت یازدهم میپرداخت و دولت توانسته بود ادعای خود مبنی بر عملکرد تخریبی صدا و سیما در قبال دولت را نه تنها به اثبات برساند، آقای وزیر زیر میز زد و دوربین و میکروفن را به همراهی با دولت و مردم ترجیح داد.
حضور مجدد و متفاوت هاشمی در رسانه ملی
ظاهرا قرار داد همکاری منعقد شده و اکنون، وزیر برای بار دیگر به رسانه ملی آمد، جلو دوربین نشست و از خوبیهای طرح تحول گفت اما نه تنها مانند برنامه ثریا برافروخته نمیشود بلکه با رویکردی جدید و روی گشاده سخن میگوید. از تمام خاطراتش گفت و البته اشارهای هم به دورههای بازیگری که گذرانده زد!
و حالا رسانههامیمانند و تغییر موضع وزیر؛ آنهایی که به حمایت از هاشمی، رویکرد رسانه ملی را محکوم کردند اما اکنون اوضاع را تغییر یافته میبینند و وزیری که تنها بعد از گذشت چند روز از عصبانیتش، دوباره در رسانه ملی حضور دارد، این بار با اخلاقی متفاوت، انگار همه حرفهایش را فراموش کرده است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت به نقل از جمهوریت؛ غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در خصوص شاخص نسبت هزینه های سلامت به GDP – تولید ناخالص داخلی – گفت: وزیر بهداشت در گزارش های خود در خصوص این شاخص توضیح داده است که در دنیا این رقم 9 و نود و چهار صدم است و کل هزینه های سلامت در دنیا در سال 2014 حدود 7 تریلیون بوده است و از سال 84 تا 93 جایگاه GDP در ایران7 و 44 صدم بهترین وضعیتی بوده است که داشته ایم.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: در مورد این اتهام که می گفتند سلامت در حال خوردن بودجه عمومی کشور است این سنمد را ارائه کردند در سال 84 حدود 60 در صد و تا سال 95 ما 37 درصد منابع عمومی دولتی به سلامت داده می شود و مابقی از منابع اختصاصی خودشان داده می شود.
کاهش تدریجی سهم سلامت از بودجه عمومی
وی ادامه داد: وزیر همچنین تاکید داشت که سهم سلامت از بودجه عمومی کشور در سال های 92، 93، 94 و 95 به ترتیب 12 و 11و 10و و 9 درصد بوده و کاهش پیدا کرده است.
جعفرزاده همچنین تاکید کرد:درصد رشد اعتبارات از 94 به 95 فقط 16 درصد بوده است که به شرح در دانشگاه ها 13درصد، ستادی 4درصد و دستگاه های وابسته 24 درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: به گفته وزیر درآمد اختصاصی 5 درصد و تملک دارایی های سرمایه ای 33 درصد رشد داشته است .
51 درصد هزینه های بهداشت و درمان را حقوق و مزایا می دهند/ سهم کارانه تنها 11 درصد است
این نماینده مجلس همچنین گفت: وزیر عنوان دارد که 51 درصد هزینه های بهداشت و درمان را حقوق و مزایا می دهند و 11 درصد کارانه است و 38 درصد استفاده از کالا و خدمات و کارانه از سال 93 تا شش ماه دوم 94 برای پزشک عمومی 25 درصد، متخصصص 64 درصد و فوق تخقق 66 درصد رشد داشته است.
جعفرزاده ایمن آبادی تاکید کرد: بیمه درمان کارکنان دولت تنها 12 درصد و بیمه های درمان تامین اجتماعی 13 درصد رشد داشته است و خدمات درمانی ایثارگران 74 درصد داشته . وزیر تاکید می کرد برخلاف بسیاری از حوسازی ها رشدخاصی به بیمه ها داده نشده است.
طلب وزارت بهداشت از سازمان های بیمه گر پایه
جعفرزاده ایمن آبادی همچنین تصریح کرد: وزیر بهداشت در گزارش های خود تاکید دارند که وزارت بهداشت از بیمه سلامت ایران 67 هزار میلیارد ریال طلب دارد و 42 هزار میلیارد ریال از بیمه تامین اجتماعی ،بالغ بر 4 هزار میلیارد ریال از بیمه نیروهای مسلح هزار و 600 میلیارد ریال از بیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) طلبکار است.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده 38 قانون الحاق دو وزارت بهداشت حق دارد در خصوص طلب خود خسارت تاخیر بگیرد که بر این اساس در مجموع 10 هزار میلیارد ریال خسارت تاخیر در این خصوص در نطر گرفته می شود.
پیش بینی 18 هزار میلیارد تومانی هزینه های درمانی سازمان تامین اجتماعی در سال 95
این نماینده مجلس با بیان روایت وزیر بهداشت مبنی بر پیش بینی 18 هزار میلیارد تومانی هزینه های درمانی برای سازمان تامین اجتماعی در سال 95، گفت: وزیر معتقد بود که خود تامین اجتماعی مقدار کمی در این رده پیش بینی کرده است.
جعفرزاده ایمن آبادی همچنین در ادامه این بحث گفت: وزیر در جلسات خود تاکید دارد که تامین اجتماعی از درآمدی که کسب می کند باید یک سوم را به درمان اختصاص دهد در حالیکه از سال 92 تا امروز 11 هزار میلیارد تومان از منابعی که باید در بخش درمان صرف می شده به بخش سلامت تخصیص داده نشده است.
اعتبارات طرح تحول در سال 95 هیچ سهمی از هدفمندی یارانه ها نداشته است
نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس در خصوص تخصیص اعتبار هدفمندی یارانه ها به اعتبارات طرح تحول و یک درصد ارزش افزوده گفت:در هدفمندی در سال های 93 از 6 هزار میلیارد تومان ،5 هزار میلیارد تومان و در سال 94 از 4 هزار میلیارد تومان 800 میلیارد و در سال 95 از 4 هزار میلیارد تومان تا این لحظه هیچ رقمی پرداخت نشده است . چالش های وزارت بهداشت در مباحث اعتباری؛ از عدم دریافت کامل منابع طرح تحول سلامت تا وابستگی بیش از حد پرداخت های پرسنلی به منابع اختصاصی
جعفرزاده ایمن آبادی همچنین تصریح کرد: عدم دریافت کامل منابع طرح تحول سلامت، کسری قابل توجه منابع سازمان های بیمه گر، عدم دریافت تخصیص هدمفندی –صفر درصد - ، وابستگی بیش از حد پرداخت های پرسنلی به منابع اختصاصی با توجه به تاخیر در تخصیص های پرداختی توسط سازمان برنامه و بودجه و عدم دریافت تخصیص پروژه های عمرانی مهم ترین چالش هایی بود که از جانب وزیر در مقابل وزارت بهداشت عنوان شد.
نایب رییس فراکسیون مستقلین مجلس و عضو کمیسیون برنتامه و بودجه و محاسبات مجلس در خصوص چالش های جدی و حواشی ایجاد شده برای وزارت بهداشت نیز تاکید کرد: وزیر تاکید دارد که تناسب رشد کارانه با رشد حقوق متفاوت است و نباید این دو مقوله با هم قیاس شود و در شرایط فعلی حقوق پزشکان نسبت به پرسنل رشد کمتری داشته است، علاوه بر این وزیر گلایه هایی دارد مبنی بر اینکه منابع بیمه ها تامین نشده است و در شورای عالی بیمه ها وزیر بهداشت یک رای دارد./
کامران باقری لنکرانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: شنیده میشود که در برنامه توسعه ششم، با توجه به رویکرد نگاه به خارج از کشور، تجربه تلخ اقتصادی پس از دفاع مقدس در حال تکرار است.
*ترجیح منفعت شخصی بر منافع ملی
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ابتدا با اشاره به اولویت دادن به منافع ملی در هر شرایطی گفت: یکی از مشکلات ما در فضای سیاسی کشور، نگاه انتخاباتی و مقطعی کنشگران و فعالان این عرصه بوده که منافع ملی در این نگاه، قربانی منافع شخصی افراد شده است.
وی افزود: برتری نگاه منفعتطلبانه به منافع ملی، این توهم را در بیگانگان به وجود خواهد آورد که میتوانند از همین رخنه استفاده کرده و به کیان مملکت ما آسیب وارد کنند.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در شرایطی هستیم که نظام استکباری به سرکردگی آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال نابودی نظام جمهوری اسلامی هستند.
لنکرانی ادامه داد: به دلیل اینکه نابودی نظام را هدفی در دسترس نمیبینند که در کوتاهمدت به آن برسند، به دنبال روزنههایی در داخل کشور هستند که برای نفوذ بیشترین سوءاستفاده را از آن بکنند.
وی گفت: در چنین شرایطی مسؤولان نظام و کنشگران سیاسی در احزاب و دستههای گوناگون باید در وهله نخست نگاهشان به منافع ملی کشور باشد و برای عبور از این شرایط پرتنش، وحدت ملی خود را حفظ کنند.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: شوربختانه با شروع انتخابات، افراد بهجای توجه به مسائل مهم مملکت یا به دنبال تمدید دوران مسؤولیت خود هستند یا به دنبال انتخاب شدن میگردند.
لنکرانی افزود: در این فضا که هر کس به دنبال منافع شخصی خود میرود، منافع ملی نادیده گرفته شده و خدشهدار میشود، در حالیکه ما در حال حاضر بیشازپیش نیاز به وحدت، حول محور بیانات رهبر معظم انقلاب داریم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما در شرایط فعلی باید به درونزا بودن اقتصاد کشور فکر کنیم و برنامههای اقتصادی را مبتنی بر تواناییهای داخلی پیش برده و از مقروض کردن کشور به خیال سرمایهگذاری خارجیها بهشدت خودداری کنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری سلامت فارس با اشاره به برنامه توسعه ششم کشور گفت: شنیده میشود که در این برنامه بخش مهمی از بودجه به بحث استقراض خارجی اختصاصیافته و این یک تجربه ناموفق تکراری است که پس از پایان دفاع مقدس نیز به آن پرداخته شد.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: نتیجه تجربه اول استقراض خارجی، بزرگ شدن صنایع وابسته و عدم درونزایی اقتصاد کشور بود که با کمال تعجب در برنامه توسعه ششم نیز تکرار آن مشاهده میشود.
*ترویج اشرافیت نتیجه وابستگی اقتصادی به خارج
لنکرانی ادامه داد: نتیجه آن سیاست اشتباه، ترویج اشرافیت در کشور بود و هیچ تحول اقتصادی در کشور به وجود نیامد، درحالیکه کشورهای دنیا به طور پیوسته در حال نقد فضای توسعه هستند.
وی همچنین گفت: برخی سیاستگذاران و تصمیمگیرندگان سیاسی هنوز با ادبیات سه دهه پیش در مورد توسعه کشور حرف میزنند و این برای کشور چالش بزرگی را ایجاد خواهد کرد.
*افتخار به بستن قرارداد با خارجیها، تخریب بنیان مملکت است
رئیس شورای سیاستگذاری سلامت استان فارس افزود: افرادی که برای توسعه اقتصادی کشور دل به غرب بستهاند و به فلان قرارداد نفتی با یک کشور خارجی افتخار میکنند، نمیدانند که بنای تخریب کشور را پایهگذاری کردهاند.
لنکرانی ادامه داد: دنبال کردن توسعه اقتصادی با نگاه برونزایی کار عاقلانهای نیست و باید در این زمینه به توان داخلی توجه داشت.
وی با اشاره به انتخابات پنج ماه آینده ریاست جمهوری اظهار داشت: بهرحال مردم شخصی را انتخاب میکنند اما مهم این است که بدانیم تهدیدات نسبت به ما بهشدت در حال افزایش است و دشمن تحمیل ناامنی اقتصادی را بر علیه کشور دنبال میکند.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: کار عاقلانه برای مسؤولان دولت و منتقدان این است که بدون ایجاد تنشهای بیهوده فضای کشور را به سمت کار و تولید و درونزایی اقتصادی ببریم تا بتوانیم از چالشهای موجود عبور کنیم.
لنکرانی همچنین گفت: اگر به اختلافها دامن بزنیم دشمن را برای تلاش در عقب نگه داشتن کشور، امیدوارتر کرده و همان طور که در صنایع نظامی بهعنوان یک قدرت فرامنطقهای پیشرفت کردهایم، در اقتصاد و فرهنگ نیز قدرتنمایی کنیم.
*بی اعتمادی به ظرفیت داخلی یک باور اشتباه است
وی با اشاره به اینکه شوربختانه ما به ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی درونی بیاعتماد شده و اینکه توانایی حل مشکلات داخلی را نداریم را باور کردهایم، افزود: این بیاعتمادی به ظرفیت درونی کشور، یک باور اشتباه است، در حالی که ما در جلوگیری از آسیبهای فضای مجازی و تمام مقولههای دیگر فرهنگی، حرف برای گفتن داریم.
لنکرانی ادامه داد: امروز بیشتر شاهد حرفهای شعاری و روبنایی هستیم و کمتر کارهای ژرف فرهنگی را میبینیم و دلیل آن نیز داشتن نگاه صرف انتخاباتی به مسائل مهم مملکت است.
وی با اشاره به صحبت رهبری درباره کارکردن روی آسیبهای اجتماعی، گفت: بیشتر مسؤولان به دنبال کارهای کوتاهمدتی هستند که در دوران مسؤولیت خودشان به نتیجه برسد و این با حرف رهبری که باید در مقولات فرهنگی نگاه بلندمدت داشت، سنخیت ندارد.
وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: مسؤولان اگر مردم را مانند خانواده خود ببینند و به دنبال کار کردن جدی روی آسیبهای اجتماعی و فرهنگی باشند، مردم نیز این تلاش را درک کرده و به آنها اعتماد خواهند کرد.
لنکرانی با اشاره مجدد به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری آینده، اظهار داشت: در پنج ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، اتفاقات خوبی میتواند در کشور بیفتد و باید به جای اینکه به دنبال انتخاب افراد بگردیم، به دنبال تفکری باشیم که بتواند مشکلات کشور را حلوفصل کند.
*اقبال مردم به دولت کم شده است
وی درباره پیشبینی انتخابات آینده با توجه به عملکرد دولت گفت: رصد دیدگاه مردم در فضای مجازی با ارزیابی انجامشده توسط سازمانهای دولتی هشداردهنده است و به نظر میرسد دولت فعلی با اقبالی که در چهار سال پیش روبهرو شد، مواجه نشود.
لنکرانی افزود: در حال حاضر دیدگاههای منفی نسبت به دولت بیشتر شده و حدود 30 درصد نسبت به چهار سال پیش با کاهش استقبال مردم به دولت مواجه هستیم.
*کاهش محبوبیت دولت نتیجه عملکرد اشتباه بود
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اتفاقات اخیر در برجام را در کاهش محبوبیت عمومی دولت مؤثر دانست و گفت: گره زدن تمام مسائل مردم با سیاست خارجی، یک اشتباه بزرگ از سوی دولت بود.
وی ادامه داد: انتظاری بیجا در کشور به وجود آمد که با رویکرد سیاست خارجی تمام مشکلات حل خواهد شد و زمانی که این اتفاق نیفتاد، مردم اعتماد خود را به دولت از دست دادند.
لنکرانی اظهار داشت: مجموع این اتفاقات شاید باعث کم شدن مشارکت عمومی اقشار فرودست در انتخابات شود و زمانی که مردم از مسؤولان دولت ناامید شوند، اقبالی نیز برای شرکت در انتخابات نخواهند داشت.
* نابرابریهای اقتصادی مردم را به دولت بدبین میکند
وزیر اسبق بهداشت افزود: مردم در انتخابات به دنبال کسی هستند که بنا به فرمایش امام و رهبری به دنبال خدمت به آنها باشد که شوربختانه در سالهای اخیر آمار نابرابریهای اقتصادی، چیز دیگری را نشان میدهد.
وی با اشاره به بیشتر شدن فاصله توانگران و افراد فرودست در چند سال اخیر اظهار داشت: بر اساس آمار خود دولت نابرابریها بر اساس ضریب جینی افزایش پیدا کرده و در حال حاضر به 36 صدم درصد رسیده است.
لنکرانی گفت: با توجه به آمارهای جهانی 10 درصد ثروتمند کشور 17 برابر 10 درصد دهک پایین جامعه خرج میکنند و اگر به آمار خود دولت نیز که می گوید 12 برابر است توجه کنیم، هر دو برای جامعه ما سنگین است.
وی خاطرنشان کرد: این وضعیت شکاف طبقاتی را بیشتر کرده است و باید بدانیم که زمانی از تورم حرف میزنیم، فشارش بر قشر فرودست جامعه بیشتر است و حل نکردن این مسائل، موجب بیاعتمادی مردم به دولت خواهد شد.
----------------------(منبع : پایگاه خبری اجتماعی فارس عرب )--------------------------
به گزارش ایرنا سعید نمکی، در حاشیه بازدید از مرکز جامع خدمات سلامت احمدبنموسی(ع) در شیراز بیان کرد: «هماینک 70درصد از جمعیت کشور میتوانند از نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده بهرهمند شوند و 30 درصد مابقی هم با تامین زیرساختها در نیمه دوم سال 96 زیرپوشش کامل این طرح قرار خواهند گرفت.»
وی افزود: «استانهایی که هنوز زیرساختهای اجرای طرح پزشک خانواده را مهیا نکردهاند باید از تجربه فارس بهره ببرند و تا پایان سال 95 زیرپوشش این طرح قرار گیرند.» معاون امور توسعه اجتماعی و عمومی سازمان برنامهوبودجه بابیان اینکه 600 کلینیک ویژه در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در حال آمادهسازی برای اجرای طرح ارجاع است، گفت: «این کلینیکها مهیا میشوند تا موارد ارجاع شده از سطح یک را پذیرش کنند. در برنامههای پنجم و ششم، موضوع پزشک خانواده و نظام ارجاع و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای شهروندان، بهعنوان موارد مهم مورد توجه قرار گرفت و طرح تحول سلامت بهعنوان یک اقدام موفق در دولت تدبیر و امید توانسته به حذف قابلتوجهی از هزینههای کمرشکن در نظام سلامت بینجامد.»
نمکی یکی از گزینههای پیش رو برای تداوم خدمات در نظام سلامت را اجرای طرح پزشک خانواده عنوان کرد و اظهار کرد: «اجرای این طرح کاستیهایی هم داشته است اما همه مسئولان ذیربط درصدد رفع این کاستیها هستند و مصمم هستیم تا مواردی که روند اجرای این طرح را کُند میکند از سر راه برداریم و هزینههای اجرای آن را به شکل قانونی، منطقیتر و کارآمدتر سازیم.»
نمکی بابیان اینکه در این طرح مردم رفتار اجتماعی نوینی در استفاده از تسهیلات درمانی و پزشکی مشاهده خواهند کرد، افزود: ممکن است در اجرای این طرح نارضایتیهایی هم وجود داشته باشد زیرساختهای لازم برای اجرای طرح پزشک خانواده بهطور کامل تامین نباشد یا شرایط متناسب با تقاضا نباشد، اما باید این کاستیها برطرف شود. معاون امور توسعه اجتماعی و عمومی سازمان برنامه و بودجه افزود: «این سازمان کمک میکند تا منابع لازم برای تکمیل زیرساختهای طرح پزشک خانواده ازجمله هزینه احداث پایگاههای سلامت تامین شود.» نمکی، آسان شدن روند نظام ارجاع به پزشک متخصص را از دیگر ضرورتهای اجرای این طرح بیان و اظهار کرد: «مصمم هستیم که این طرح با قوت و با رفع کاستیهای آن ادامه یابد و شرایطی فراهم شود که مردم بیشترین رضایتمندی را از اجرای آن داشته باشند.»
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .