به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری اظهارداشت: رتبه ایران از بودجه حکومتی بابت سلامت قبل از اجرای طرح تحول سلامت در بین ۱۹۵ کشور دنیا، ۱۵۳ بوده است.
وی در خصوص اظهارات مسئولان وزارت رفاه در موضوع پرداخت سهم درمان، گفت: ضرورتی نمی بینیم که بیش از این صحبت کنیم و توضیح دهیم اما آنچه مسلم است هنوز دو بیمه اصلی نزدیک به یک سال بدهی به وزارت بهداشت دارند.
حریرچی با اشاره به پرداخت ۱۲۵۰ میلیارد تومان از بدهی سازمان بیمه سلامت به صورت نقد و ۱۶۴۰ میلیارد تومان در قالب اوراق قرضه به وزارت بهداشت، افزود: به رغم تاخیر در پرداخت ها، اما از همین پرداخت ها هم خوشحال هستیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به دستور کتبی رئیس جمهوری برای ایجاد حساب مستقل بابت هزینه های بیمه درمان کارگران تامین اجتماعی، گفت: این دستور شب گذشته ابلاغ شد، قرار است ۹ بیست و هفتم حق بیمه کارگران تامین اجتماعی به صورت مستقل توسط نهاد ریاست جمهوری نظارت و در بخش درمان هزینه شود.
وی تاکید کرد: دستور رئیس جمهوری شامل دو جنبه هزینه کامل بیمه بابت درمان و انجام به موقع این هزینه ها است.
حریرچی با تاکید بر تداوم اجرای طرح تحول سلامت، تصریح کرد: به رغم تمامی مشکلاتی که در مسیر اجرای طرح وجود دارد، اما به اندازه سر سوزنی از خدمات خودمان به مردم را کم نکرده ایم.
وی ادامه داد: بر عهد خودمان با مردم در اجرای طرح تحول سلامت پایبند هستیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به سهم طرح تحول سلامت از هدفمندی یارانه ها در سال جاری که ۴۸۰۰ میلیارد تومان است، افزود: سهم طرح از یک درصد ارزش افزوده نیز در حدود ۳ هزار میلیارد تومان است که از این دو محل، هنوز رقم قابل توجهی پرداخت نشده است.
حریرچی با اعلام اینکه روزانه چند ده هزار پرونده الکترونیک سلامت برای مردم تشکیل می شود، گفت: پس از تشکیل این پرونده، افراد بر اساس سامانه«سیب»، از خدمات بهداشتی و درمانی برخوردار می شوند.
وی در ارتباط با وضعیت نظارت سازمان نظام پرشکی بر مراکز درمانی بخش خصوصی، افزود: این نظارت منحصر به سازمان نظام پزشکی نیست و دستگاه های دیگری هم هستند که نظارت می کنند.
حریرچی با عنوان این مطلب که نظارت بر مطب ها در سطح مطلوب نیست، ادامه داد: وزارت بهداشت سعی دارد این نظارت ها را تقویت کند.
سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با توزیع شیر در مدارس، گفت: متاسفانه هنوز شیر در مدارس توزیع نشده است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان کرده اند طرح تحول سلامت قرار بود پایلوت اجرا شود، افزود: اگر منظور از پایلوت، اصلاح اشتباهات و نقاط ضعف طرح بوده است، می پذیریم مثل هر کار دیگری ممکن است اشتباهاتی باشد.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به آغاز خودارزیابی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از ۱۵ دی ماه امسال، گفت: اعتباربخشی بیمارستان های نیز طبق روال ادامه خواهد یافت.
حریرچی با اشاره به برگزاری ۱۰ کارگاه آموزشی در ۱۰ قطب آموزشی کشور، افزود: موضوع ایمنی بیمار، در راستای اجرای طرح تحول سلامت دنبال می شود.
وی در ارتباط با ادعای مسئولان نظام پرستاری مبنی بر اینکه اعتبار مورد نیاز برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را به وزارت بهداشت پیشنهاد داده بودند، افزود: دوستان مدارک ارسالی را ارائه بدهند. اما نکته ای که لازم است بگویم، اینکه وزارت بهداشت سال گذشته پیشنهاد خود را به شورای عالی بیمه داده بود.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: وظیفه شورای عالی بیمه است که برای تعرفه های پرستاری اعتبار پیش بینی کند.
به گزارش همشهري، در روزهاي اخير وزير بهداشت بارها عليه وزارت رفاه، تأمين اجتماعي و بيمهها سخنراني كرده و آنها را به بنگاهي اقتصادي تشبيه كرده كه سلامت مردم به آن حواله داده شده است. حريرچي، قائممقام وزير بهداشت نيز با طرح سوال درباره نحوه هزينهكرد حق بيمه كارگران در حوزه درمان، خواستار تحقيق و تفحص قوه قضاييه از وزارت رفاه شده و گفته كه اگر بررسيها و گزارشهاي سازمان بازرسي و ديوان محاسبات نشان دهد تمامي ۹ بيستو هفتم حق بيمه كارگران بابت درمان هزينه شده است، ما عذرخواهي ميكنيم. از سوي ديگر علي ربيعي در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران گفت: «بنده ميتوانم تمام حسابرسيهاي تأمين اجتماعي را شفاف نشان دهم. تمام هزينههاي درمان در بخش درمان هزينه ميشود.» احمد ميدري، معاون وزير رفاه نيز ادعاي جديدي را مطرح كرد و از اختصاص نيافتن 9هزارو 500ميليارد تومان از منابع در اختيار وزارت بهداشت كه بايد به سازمان بيمه سلامت داده ميشده خبر داد. علي حيدري نايبرئيس سازمان تأمين اجتماعي نيز روز گذشته يادداشتي انتقادي نسبت به تحركات وزارت بهداشت نوشت و يادآور شد كه مسائل مطرح شده توسط مقامات وزارت بهداشت بحثهاي قانوني، حقوقي و تخصصي است كه طرح آن در رسانهها كار صحيحي نيست.
همهچيز از بيمه شروع شد
اختلافات 2وزارتخانه رفاه و بهداشت از تجميع بيمهها آغاز شد. اگرچه قوانين بالادستي تكليف قانوني تجميع بيمههاي پايه درماني را بر عهده وزارت رفاه گذاشته بودند، اين اتفاق رخ نداد. در سوي مقابل وزارت بهداشت هم بهدنبال انتقال بيمهها به زيرمجموعه خود رفت؛ چنانكه قاضيزاده هاشمي نيز اخيرا گفته: «روز اول قرارمان اين بود كه بيمهها را خودمان اداره كنيم و تا بيمه درست نشود سلامت مردم هم درست نميشود.» با اين حال قراري كه وزير بهداشت از آن دم ميزند با نص صريح سياستهاي كلي حوزه سلامت كه از سوي مجمع تشخيص تدوينشده و توسط رهبرمعظم انقلاب ابلاغشده، تناقض دارد. در بند7 اين سياستها با اشاره به تفكيك وظايف توليت، تأمين مالي و تدارك خدمات در حوزه سلامت با هدف پاسخگويي، تحقق عدالت و ارائه خدمات درماني توليت به وزارت بهداشت واگذار شده و مديريت منابع سلامت از طريق نظام بيمهاي مورد توجه قرار گرفته است.
اختلافات بيشتر ميشود
هر چه به بررسي لايحه برنامه ششم در مجلس نزديكتر شديم، اختلافات 2وزارتخانه جديتر شده و تنها به بحث تحميع بيمهها ختم نشده است. مشكل بر سر بدهي بيمهها به وزارت بهداشت و نحوه تحصيص اعتبارات افزايش يافته است. اختلافات حتي به كميسيون بهداشت و كميسيون تلفيق مجلس نيز كشيده شده و بهنظر ميرسد در هفته جاري كه قرار است بندهاي مربوط به حوزه سلامت در برنامه ششم بررسي شود، اين اختلافات جديتر شود.
درگيريها به مصلحت نيست
در همين رابطه محمدنعيم امينيفرد، سخنگوي كميسيون بهداشت با اشاره به اتفاقات تلخي كه در روزهاي اخير بين 2وزارتخانه افتاده است، به همشهري گفت: اين درگيريها و بحثها و همچنين به رسانهها كشاندن موضوعات مختلف كه اغلب درونسازماني و حلشدني است سبب شده وزارت بهداشت از اصل كار دور بماند. وي افزود: اگر اين شرايط ادامه پيدا كند متأسفانه ما يك روند تقابلي را شاهد هستيم كه به نفع حوزه سلامت و بهخصوص مردم نيست. سخنگوي كميسيون بهداشت افزود:آيا تابهحال انتقادهايي كه وزارت بهداشت و وزارت رفاه نسبت به يكديگر داشتهاند، كارساز بوده است؟ اين تقابلها و كشمكشها آسيبرسان است و خيلي از همين رفتارها هم سبب شد طرح تحول آسيب ببيند.
دود اختلاف به چشم مردم ميرود
يك عضو ديگر كميسيون بهداشت نيز با انتقاد از رفتارهاي 2وزارتخانه گفت كه اگر هردو سازمان بهداشت و رفاه ميخواهند به مردم خدمت كنند، به فكر تفاهم باشند.
منوچهر جمالي يوسفي به همشهري گفت: ما به تقابل اعتقادي نداريم؛ چرا كه هرجايي كه تقابل مطرح شود به ضرر مردم كار پيش ميرود. وي افزود: انتقاد بايد سازنده باشد و از آنجاييكه همه در هر سازمان و مسندي يك اولويت و وظيفه دارند كه آن هم خدمت به مردم است، بايد بدانند كه تفاهم و همدلي و همراهي را بايد پيشه كنند تا دود اختلافاتشان به چشم مردم نرود. اين عضو كميسيون بهداشت همچنين گفت: اتفاقات اخير سبب شده در كميسيون بهداشت صحبتهايي شود و برنامهريزيهايي هم شده تا هر چه زودتر به چنين موضوعاتي كه به نفع جامعه نيست، پايان داده شود.
يوسفي افزود: هر برنامه و طرحي ازجمله طرح تحول سلامت در ابتداي كار اشكالاتي دارد و اين را رد نميكنيم اما اينكه در مقابل يكديگر بايستيم كاري حسنه نيست و بايد وزارت بهداشت و رفاه در رفع نقايصي كه وجود دارد، تلاش كنند.
ميانجيگري بينتيجه
اختلافات وزراي بهداشت و رفاه و پاسخهاي تلويحي و گاه صريح ربيعي و قاضيزاده هاشمي به يكديگر در تريبونهاي رسمي كه نمونه آن را درماه گذشته شاهد بوديم، به اختلاف ديدگاهي در كابينه منجر شده كه از سال گذشته قرار بود توسط نوبخت و جهانگيري، 2معاون رئيسجمهور حل شود اما هيچ نتيجهاي از روند آن اعلام نشد. اگرچه علي ربيعي همواره از كنار اين اختلافات با هوشمندي گذشته، اما بينتيجه ماندن ميانجيگري بين 2وزارتخانه، كار را به جايي رساند كه قاضيزاده هاشمي اواخر تابستان امسال لب به انتقاد گشود و گفت: در دولت در مورد تجميع بيمهها رودربايستي وجود دارد و من اين موضوع را بهخاطر خودم و يا تيم وزارت بهداشت عرض نميكنم.
به گزارش خبرگزاري آريا، موضوع اختلاف وزارت بهداشت و تامين اجتماعي و اظهارات مسئولان ذيربط کم کم حالت ديگري به خود مي گيرد و نگراني ها را بيشتر مي کند ، مسئولان سازمان تامين اجتماعي با تجميع بيمه ها مخالف اند و معتقدند که اين امر امکان اجرا شدن ندارد و نيز در قانون برنامه توسعه پنجم، سازمان تامين اجتماعي از تجميع بيمهها مستثني شده بود و در تدوين برنامه ششم نيز نمايندگان مجلس با تجميع بيمهها مخالفت کردند. اما افراد بسياري نيز با تجميع بيمه ها موافق هستند و با نايب رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس هم نظر که با توجه به تداوم طرح تحول سلامت، تجميع بيمه ها ضرورت دارد. محمد حسين قرباني مي گويد: تجمبع بيمه ها در ابلاغ سياست هاي کلي سلامت ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري و نيز قانون برنامه پنجم توسعه کشور مورد تاکيد قرار گرفته اما تا کنون اجرا نشده است. از سوي ديگر با توجه به اينکه طرح تحول سلامت در اين دولت طراحي و اجرا شده است بايد موضوع تجميع بيمهها هم بررسي شود تا اين طرح به متوقف نشود.قرباني گفته که اعضاي کميسيون با اجراي طرح تحول سلامت موافق هستند و امکان توقف آن وجود ندارد از اين رو تجميع بيمه ها بايد پيگيري شود تا مشکلات آن حل شود و به طور کلي تجمع بيمه ها از اتلاف هزينه و نيروي انساني در کشور جلوگيري مي کند و اين به نفع نظام سلامت است.
قانون حرف آخر را ميزند
نوبخت، رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس در خصوص اختلاف وزارت بهداشت با تأمين اجتماعي و اينکه تا چه زماني اين موضوع ادامه دارد و برنامه کميسيون بهداشت و درمان براي حل آن چيست؟ مي گويد: هرجا مشکلي باشد حرف آخر را قانون ميزند ما هم به هر دو طرف اعلام کردهايم که قانون تکليف را روشن کرده است از طرفي سخناني که اين روزها در بين مسئولين حوزه سلامت مطرح ميشود باعث نگراني مردم شده است که ما آن را تأييد نميکنيم و از رسانهها نيز تقاضا داريم به اين جريانات دامن نزنند.
وزير بهداشت با جديت به دنبال تجميع بيمه ها از طرفي دکتر سيدحسن هاشمي وزير بهداشت که با جديت به دنبال تجميع بيمه هاست با اشاره به اينکه توليت نظام سلامت برعهده وزارت بهداشت است، مي گويد: تنها نکته مهم در اين زمينه تاثيرگذاري توليت وزارت بهداشت در نظام سلامت است و اينکه ديگر دستگاه ها در پروژه هاي ملي خود به سلامت مردم و توليت وزارت بهداشت بر نظام سلامت توجه داشته باشند.وي با بيان اينکه تجميع بيمه ها درکميسيون تلفيق مجلس درحال پيگيري است، مي افزايد:اميدواريم که مجلس در اين خصوص تصميمي به نفع سلامت مردم اتخاذ کند، وزارت بهداشت درخصوص انتقال سازمان بيمه سلامت به زيرمجموعه اين وزارتخانه نظرات خود را اعلام کرده و نظرات براساس سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري است. هرچند که دراين دوره بحث تجميع بيمه ها صورت نميگيرد و اگر هم تصويب شود در دولت بعد اجرايي ميشود اما بر اين باورم که با همکاري مي توانستيم خيلي بيشتر از اين فعاليت کنيم؛ به عنوان فردي که بيشتر از 30 سال دراين حرفه فعاليت کردم تاکيد مي کنم تا مسئله حفاظت مالي از مردم درست نشود اين شعار که مردم غير از رنج بيماري رنج ديگري نداشته باشند محقق نخواهد شد، بنابراين حفاظت مالي هم در داشتن بيمه خوب است.
مخالفت با تجميع بيمه ها اما مديرعامل سازمان تامين اجتماعي مخالف تجميع بوده و معتقد است که در برنامه پنجم توسعه و همچنين لايحه پيشنهادي برنامه ششم صحبتي از ادغام به ميان نيامده است. سيدتقي نوربخش افزود: در برنامه ششم توسعه که بررسي و تصويب آن به مجلس دهم موکول شد، صحبت و پيشنهادي از ادغام بيمههاي درمانگر به ميان نيامده است و دولت هم پيش بيني در اين خصوص نداشته است. مديرعامل سازمان تامين اجتماعي با اشاره به اينکه تنها در اواخر مجلس نهم پيشنهادي القايي از سوي نمايندگان پيرامون انتقال بيمه سلامت به وزارت بهداشت مطرح شد که آنهم راي نياورد گفته است: در برنامه پنجم توسعه نيز هيچ کجا به ادغام بخش درمان تامين اجتماعي اشارهاي نشده است. نوربخش در خصوص اينکه در نظام پزشکي موافق ادغام بيمهها بوده است و حالا مخالف ، مي گويد: بيست سال قبل از آنکه وارد نظام پزشکي شوم کارمند تامين اجتماعي بودم و به عنوان يک کارشناس فني و پزشکي تامين اجتماعي هيچگاه موافق ادغام بيمهها نبودم و مطلبي درباره ادغام در دوره حضورم در نظام پزشکي مطرح نکردم که بعدا خلاف آن را گفته باشم. او مي گويد: جدا کردن درمان از سازمان تأمين اجتماعي با توجه به اينکه سرمايههاي اين سازمان حقالناس است، پيامدهاي بسياري خواهد داشت و نميتوان با جابهجايي يک بيمه يا بهم خوردن تماميت نظام بيمه اي امور نظام سلامت را پيش برد. نوربخش با تاکيد بر اينکه بيمه درمان را نميتوان جدا از نظام بيمه در نظر گرفت، مي گويد: چالشهاي جدي در حوزه بيمه سلامت وجود دارد و سخنگوي دولت نيز چالش صندوقها را يکي از چالشهاي اصلي کشور عنوان کرده است. باتوجه به اينکه نظام بيمهاي متشکل از بيمه از کار افتادگي، غرامت دستمزد، بازنشستگي، درمان و اقدامات اقتصادي است نبايد ريسکهاي کوتاهمدت در سازمان بيمهاي اتفاق بيفتد زيرا پيامدهاي بسياري در پي دارد.
نميتوان بخشهاي مختلف بيمه را از هم جدا کرد به گفته وي هر فرد طي زندگي با ريسکهاي مختلفي روبهرو است که از ريسکهاي بلندمدت مانند پيري و کهنسالي تا ريسکهاي ميان مدت چون از کارافتادگي و ساير حوادث و ريسکهاي کوتاه مدت مانند بيماري را در بر ميگيرد. بنابراين نميتوان بخشهاي مختلف بيمه را از هم جدا کرد زيرا نميتوان با جابهجايي يک بيمه مادر يا به هم خوردن تماميت نظام بيمهاي امور نظام سلامت را پيش برد البته در اين پيشنهادات جابهجايي شوراي عالي بيمه هم ديده شده و نسخهاي هم براي تامين اجتماعي پيچيدهاند. سازمان تأمين اجتماعي از سال 1332 تشکيل شده و عمر آن به 63 سال ميرسد و در طول اين سالها هيچوقت بودجهبگير دولت نبوده است و عليرغم تمام فراز و نشيبها و تحريمها توانسته است بدون اتکا به منابع دولتي خدمات بيمهاي و درماني خود را به بيش از 42 ميليون نفر از مردم ارائه دهد. خدمات بيمه اجتماعي ايران در سال 1309، با خدمات بيمهاي سلامت آغاز شده است، در تامين اجتماعي ارائه خدمات درماني جزئي از اين سازمان محسوب ميشود و درمان بيمهشدگان جزئي از کارکرد تامين اجتماعي است و در همين راستا نيز نُه بيستوهفتم هزينه درمان توسط بيمهشدگان به سازمان پرداخت ميشود.هم اکنون در سازمان سه صندوق داريم که بيمه بيکاري، بيمه درمان و بيمه مستمري از اين جملهاند که تحت يک نظام اداره ميشوند و حذف بيمه درمان به لحاظ تقنيني و کارشناسي عوارض بسياري به همراه خواهد داشت. به گفته نوربخش بر اساس ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه ، اين ماده قانوني مراکز ملکي را مجزا از ادغام کرده است. طبق نظر مراجع و علما، اموال و تامين اجتماعي حق الناس و صندوق تامين اجتماعي نيز صندوقي بينالنسلي است. از لحاظ شرعي و حقوقي بايد توجه شود که اموال تامين اجتماعي بيت المال نيست و حق الناس است. او در خصوص امکان تجميع بيمه ها معتقد است که به لحاظ کارشناسي و مباني بيمهاي اين امر امکان پذير نيست، زيرا در بيمهها فرد به ميزاني از مزايا استفاده ميکند که حق بيمه پرداخت کرده باشد و اين تصميم مغاير با عدالت است.
نظام اصلي بيمهاي کشور دچار چالش نشود اين مقام مسئول مي گويد: چالش صندوقها فقط منحصر به کشور ايران نيست و در تمام دنيا مطرح است اما چالش صندوقها در حال حاضر در کشور ما چالش پيچيدهاي است و در مقاطع مختلفي که امکان برنامهريزي براي سياستهاي کشور وجود دارد بر اساس سياستهايي که مقام معظم رهبري ابلاغ کردهاند تصميماتي اتخاذ ميشود و بحثهاي کارشناسي اوج ميگيرد بنابراين شاهد آن هستيم که هر چند وقت يکبار در مورد تجميع بيمهها صحبتهايي ميشود و نظرات دولت نيز در اين مورد کاملاً مشخص است و حقالناس بودن سازمان را در اين مورد مطرح کرده است. در حالي که علي رغم موافقان تجميع بيمه ها اين موضوع مخالفاني پروپاقرص از جنس کارشناس و مديران در سطح بالا نيز دارد، مديرعامل سازمان تامين اجتماعي اميدوار است که تصميم گرفته شود که نظام بيمهاي اصلي کشور که قدمت 40 ساله دارد دچار چالش نشود. هم اکنون تامين اجتماعي با 900 بيمارستان طرف قرارداد است ولي خود 80 بيمارستان دارد، با 45 هزار مرکز طرف قرارداد است ولي 320 مرکز درماني دارد که از 320 ميليون مراجعه شده بيمهشدگان تامين اجتماعي در مراکز خود به 150 ميليون بيمهشده ارائه خدمت ميکند.
تعيين تکليف اختلاف وزارت بهداشت و تأمين اجتماعي تا 3 ماه آينده اما رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با اينکه اختلاف وزارت بهداشت با تأمين اجتماعي تا چه زماني ادامه دارد و کميسيون بهداشت و درمان چه خواهد کرد؛گفته که هرجا مشکلي باشد حرف آخر را قانون ميزند ما هم به هر دو طرف اعلام کردهايم که قانون تکليف را روشن کرده است از طرفي سخناني که اين روزها در بين مسئولين حوزه سلامت مطرح ميشود باعث نگراني مردم شده است که ما آن را تأييد نميکنيم و از رسانهها نيز تقاضا داريم به اين جريانات دامن نزنند. او معتقد است که در حال حاضر بين وزارت بهداشت و تأمين اجتماعي اختلافي نيست، هدف مشترک اما راهها کمي متفاوت است ولي هدف آن موفقيت نظام جمهوري اسلامي براي خدمت به مردمي است که همه چيز اين نظام هستند به خصوص اقشار آسيبپذير، تا آنان اطمينان داشته باشند دولت پدرشان است و پول آنها که در جيب دولت قرار دارد در روز مبادا براي آنها خرج ميشود. رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به اين سؤال که از نظر شما حق با وزارت بهداشت است يا تأمين اجتماعي؟ ادامه داد: بستگي دارد چرا که موارد با يکديگر متفاوتند، واقعيتها را شايد حدود سه ماه ديگر از ما خواهيد شنيد.
کامبیز لعل؛ کارشناس تامین اجتماعی در مورد آخرین انتقادات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منتقدان طرح تحول سلامت، به خبرنگار ایلنا گفت: وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جای اینکه یک بار از خودشان سوال کنند که آیا برای طرح تحول سلامت به منابع مالی فکر کردهاند یا خیر از دیگران انتقاد میکنند. حالا این طرح به جایی رسیده که هزینهبر شده است و وزارت بهداشت از تامین منابع مالی از محل منابع دولتی بازمانده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اظهارات وزیر بهداشت به نظر میرسد؛ طرح تحول سلامت از ابتدا طرحی کارشناسی شده نبوده است. بر اساس تحلیل همهجانبه، آثار و پیامدهای آن و تخمین هزینههای مالی آن انجام نشده است و بدون تحقیق و پژوهش در خصوص آینده این طرح، مصوبه گرفتند و آن را اجرا کردند. این طرح مسئولان وزارت بهداشت به بنبست خورده است و نمیتوانند منابع مالی آن را تامین کنند. وزیر بهداشت باید بابت این طرح که بدون کارشناسی اجرایی شده است؛ عذرخواهی کند و متاسفانه به جای این کار مرتب دیگران را مقصر قلمداد میکند.
وی با اشاره به دیگر انتقادات وزیر بهداشت از منتقدان خاطرنشان کرد: آقای وزیر به عنوان بخشی از بدنه دولت نگران بدهی سازمان تامین اجتماعی یا سایر بیمهها به بیمارستانها است. بهتر است؛ بروند و رایزنی کنند تا دولت بدهیهای خود را به بیمهها پرداخت کند. مگر در کل، سازمان تامین اجتماعی و بیمهها چه مقدار به بیمارستانها بدهی دارند؟ این سخنان آقای وزیر بیشتر فرار از بار مسئولیتی است که بر دوششان قرار دارد، زیرا طرح تحول سلامت طرحی شکست خورده قلمداد میشود. در قانون اساسی هم آمده است که طرحی بدون برنامهریزی مالی نباید اجرایی شود و وزیر محترم بهداشت باید در این خصوص پاسخگو باشد که چرا خلاف قانون عمل کرده است؟
لعل در مورد همپوشانی بیمهها خاطرنشان کرد: اگر همپوشانی هم بین بیمهشدگان وجود دارد؛ راهکارش تجمیع بیمهها نیست و با تاسیس یک پایگاه اطلاعاتی جامع میتوان بیمهشدگان را شناسایی کرد و این موضوع کار سختی نیست. بهتر است به تجارب جهانی که سایر کشورها داشتهاند بازگردیم و از عملکرد مثبت و منفی آنها استفاده کنیم. آنها توانستند با تشکیل یک پایگاه اطلاعاتی، اطلاعات کامل همه بیمهشوندگان را در اختیار داشته باشند. با این عملکرد میتوان آینده بهتری برای بیمهشوندگان تعریف کرد. متاسفانه بدون دقت به این موضوع جار و جنجال راهاندازی میکنند و نمیگذارند که اصل موضوع ریشهیابی و مشکلات حل شود.
کارشناس تامین اجتماعی با اشاره به گفته وزیر بهداشت در برنامه صدا و سیما مبنی بر اینکه "این آخرین تریبونی است که از آن با شما صحبت میکنم" گفت: آقای وزیر در آخرین اظهارات خود در برنامه تلویزیونی اعلام کردند، این آخرین تریبونی خواهد بود که در خصوص موضوع بیمهها صحبت خواهند کرد، زیرا تقریبا همه استدلالهای وزارت بهداشت در خصوص تجمیع بیمهها نخنما شده است.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که در دولت، مجلس و نه در بحثهای کارشناسی این نوع استدلالها جایگاهی ندارد و وزارت بهداشت باید به نقطه اول طرح خود بازگردد تا چالشهای پیش رو را یک به یک بررسی کند و بدون چشمداشت به جیب دیگران از خود بپرسد که آیا میتوان به این طرح ادامه داد یا خیر؟ نمیتوان یک طرحی را آغاز کرد و پس از آن در صورتی که طرح با مشکل روبهرو شد به دیگران بگویند که به ما پول بدهید.
لعل در مورد درآمد سازمان تامین اجتماعی و چشمداشت وزارت بهداشت به این درآمد بیان کرد: اشتباهی که آقای وزیر در خصوص درآمدهای سازمان تامین اجتماعی میکنند؛ این است که ایشان فکر میکند، هر چه سازمان تامین اجتماعی درآمد دارد یک سومش را باید خرج هزینههای درمان کند. در صورتی که این طور نیست، آقای وزیر خودشان این موضوع را بهتر از هر کس دیگری میداند، ولی به این دلیل که تریبونهای بسیاری در اختیارشان وجود دارد به طرح چنین مسائلی میپردازند.
اکبر ترکی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به چالشهای طرح تحول سلامت اظهار داشت: شاید وزارت بهداشت و درمان مبنای این طرح را طبق فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی براینکه مردم نباید غیر از درد بیماری درد دیگری داشته باشند قرار داده بود که البته اقدامات خوبی نیز در این زمینه صورت گرفت.
وی افزود: پرداختیهای مردم در حال بستری در بیمارستانها به ویژه بیمارستانهای دولتی کاهش پیدا کرده که این امر مطلوبی است و ما نیز از آن حمایت میکنیم اما در هر صورت طرح تحول سلامت با اشکالات و چالشهایی روبه روست که باید شناسایی و رفع شود.
ترکی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در این طرح ارجاع پزشک خانواده بود که هنوز عملی نشده است. از سوی دیگر شاهدیم پول کلانی که در سیستم بهداشت و درمان وارد شد در جاهای دیگری هزینه شد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان یادآور شد: قرار است این کمیسیون به همراه کارشناسان وزارت بهداشت و درمان طی هفتههای آینده جلساتی را در جیرفت و دیگر مناطق تشکیل دهند و اشکالات و چالشهای طرح تحول سلامت را در آنجا موردبررسی قرار دهند.
وی با بیان اینکه مشکلات و چالش های طرح تحول سلامت غیرقابل انکار است تاکید کرد: وزیر محترم باید مشکلات را بشنود و در جهت رفع آن تلاش کند چرا که برخورد تند از هر کسی که سر بزند امری مذبوح است به ویژه اینکه این برخورد از سوی وزیر بهداشت و درمان باشد.
ترکی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق در لایحه برنامه ششم پیرامون راه اندازی سامانه ثبت حقوق مدیران و مسئولان کشور، گفت: اگر ما معتقد به ولایی بودن هستیم همانگونه که مقام معظم رهبری صراحتا اعلام کردند که باید پرداخت های نجومی و حقوق های غیرمتعارف مورد بررسی قرار گیرد، باید طبق فرمایشات ایشان عمل کنیم. اکنون باید از آقایان پرسید که چرا در برابر مسئله فیش های نجومی مقاومت می کنند؟
وی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور اعلام کرد که در تلاش برای احیای حقوق شهروندی است. یکی از مصادیق حقوق شهروندی این است که از فیش های نجومی و افراد متخلف و نااهلی که در بعضی مناصب بر سر کار هستند، کار مردم را انجام نمی دهند و چوب لای چرخشان می گذارند جلوگیری شود و گرنه با شعار نمی توان حقوق شهروندی را احیا کرد.
دکتر سیدحسن هاشمی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا میتوان از ظرفیت بیمارستانهای وابسته به سایر نهادها و سازمانهای دولتی برای جبران کمبود تخت در بیمارستانهای وزارت بهداشت استفاده کرد، گفت: این حرف کاملا درست است و صحبتی است که ما سالها آن را مطرح میکنیم، اما کسی گوش نمیکند.
وی با بیان اینکه متاسفانه دولت و مجلس نمیتوانند در این زمینه تصمیمگیری کنند، ادامه داد: به عنوان مثال در زمینه بیمههای تکمیلی شاهدیم که بیمهها شش الی هفت هزار میلیارد تومان پول از خزانه دولت برمیدارند، آن هم برای عدهای خاص. این درحالیست که خزانه به عنوان بیتالمال بوده و متعلق به همه مردم است. یعنی نمیشود فقط برای عدهای خاص اعم از وزیر و وکیل و... و. استفاده شود اما برای سایر مردم استفاده نشود. بر این اساس میبینیم که کشور هنوز نتوانسته مشکل بیمههای تکمیلی را حل کند.
ظرفیت خالی بیمارستانهای دستگاههای دولتی و شلوغی بیمارستانهای وزارت بهداشت
وی افزود: حال ما در کشورمان میبینیم که بیمارستانهای نیروهای مسلح، تامین اجتماعی و دستگاههای مختلف اغلب ۵۰ تا ۶۰ درصد ظرفیتشان خالی است، درحالیکه در بیمارستانی مانند شریعتی مشکل کمبود ظرفیت داریم. از طرفی به راحتی میتوان اورژانس را در این بیمارستان گسترش داد و ما هم در حال ساخت اورژانسی در پشت بیمارستان شریعتی هستیم، اما باید توجه کرد که بیمار در اورژانس باید زیر شش ساعت توقف داشته باشد و بعد به بخش منتقل شود و این درحالیست که بخشهایمان پُر است.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه زمان استاندارد ماندگاری بیمار در اورژانس شش ساعت است، افزود: به عنوان مثال در بیمارستان امام خمینی(ره) یک ماه پشت سر هم آمار میگرفتیم و دیدیم که از ۱۰۰۰ تخت موجود حداکثر ۱۰ تخت در شب خالی بود. بیماری وجود داشت که ۹۶ ساعت در اورژانس بستری بود، درحالیکه این بیمار باید بلافاصله به بخش منتقل شود، اما بخش پُر بود. بنابراین ما هرچه در بیمارستانهایمان اورژانسها را گسترش دهیم، به دلیل اشغال تختها در بخشها، بیفایده است.
بیمه تکمیلی خلاف عدالت است
هاشمی تصریح کرد: این تریبون، همه را بیچاره میکند؛ چرا که همه میخواهند پشت تریبون محبوب باشند و کسی پشت سرشان صحبتی نکند، اما نمیتوان اینطور حکومت کرد و در برخی موارد دولتها باید مانند همان پدر و مادر خانواده افراد را تنبیه کرده، نه بگویند و تصمیم بگیرند. به عنوان مثال در حال حاضر همه گروهها اعم از چپ، راست و معتدل معتقدند که پرداخت یارانه به این شکل کنونی اشتباه است، اما وقتی میخواهند تصمیم بگیرند، نمیتوانند. یک نمونه دیگر هم این است که همه میگویند بیمه تکمیلی خلاف عدالت است، اما کسی تصمیمی در این باره نمیگیرد.
وزیر بهداشت گفت: بر این اساس باید بدانیم که وقتی قرار است سیاسی تصمیم بگیریم، دیگر انقلابی نیستیم.
مرگ مرحوم کیارستمی میتوانست اتفاق نیفتد
هاشمی در ادامه صحبتهایش در پاسخ به سوال ایسنا درباره ناگفتههایش از فوت مرحوم کیارستمی، گفت: درباره آقای کیارستمی نکته جدیدی وجود ندارد و هرچه که بوده، گفته شده است. البته ترجیح میدهم در این زمینه خانوادهشان صحبت کنند. در عین حال همه ما به قانون تمکین میکنیم.
هاشمی ادامه داد: ما از اولین روزهایی که مشکل برای مرحوم کیارستمی پیش آمد تا کنون، در کنار خانواده آقای کیارستمی بودیم و فکر میکنم این کار وظیفهمان بوده است. البته متاسفیم که شخصیت ارزشمندی چون "کیارستمی" را از دست دادیم و میتوانست این اتفاق نیفتد.
وی درباره خطای پزشکی نیز گفت: البته نمیتوان گفت که در حوزه سلامت تخلف یا خطایی صورت نمیگیرد، بلکه خطا یا تخلف از هر کسی و در هر لباسی به هر دلیلی ممکن است اتفاق افتد؛ چرا که هیچکس معصوم نیست و هرکسی در هر حرفهای اعم از مهندس، پزشک و مدیر ممکن است خطا کند، اما مهم این است که از تخلف حمایت نکنیم و اگر کسی واقعا تخلفی انجام داد، او را به دست قانون بسپاریم.
وزیر بهداشت افزود: درباره پرونده آقای کیارستمی هم اینکه آیا واقعلا تخلف انجام شده یا خیر را قانون باید تعیین کند و این موضوع هم که آیا نسبت جرم با مجازاتی که در نظر گرفته شده، متناسب است یا خیر را هم قانون باید در موردش اظهار نظر کند.
همایون هاشمی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به هشدار مسئولان درخصوص ورشکستگی صندوقهای بیمهای و بازنشستگی، گفت: بیمهها و مشکلات صندوق بازنشستگی کشوری یکی از مهمترین معضلات امروز جامعه است به طوریکه بیمه تامین اجتماعی با بیش از 40 میلیون نفر افراد تحت پوشش و صندوقهای دیگر بیمهای مانند صندوق بازنشستگی کشوری با مشکلات بسیاری روبرو هستند.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، افزود: با توجه به وظایف صندوقهای بازنشستگی یکی از مشکلات و دغدغههای مسئولان باید رفع سوء مدیریت ها در صندوق های بازنشستگی باشد.
وی تاکید کرد: قسمتی از مشکلات مربوط به صندوق های بازنشستگی به صورت پایه ای وسنواتی و مربوط به ادوار گذشته است، ضمن اینکه بخشی از مشکلات با سوء مدیریت ها درارتباط بوده و بخشی نیز ناشی ازکمبود منابع است؛ ازاین رو اگر به صورت تخصصی به رفع مشکلات صندوق های بازنشستگی نظر نشود و از مدیران متخصص و کارآمد استفاده نشود، به طور حتم مشکلی حل نخواهد شد.
هاشمی با تاکید بر توجه به ارتقاء صنعت بیمه در کشور، گفت: در حال حاضر دولت باید هوشمندانه بیمهها و عملکرد صندوقهای بازنشستگی را مدیریت کند، هرچند که اتفاقات غیرقابل قبول و تصمیمات نادرستی در صندوق های بازنشستگی درحال اتخاذ است، ضمن اینکه طرح تحول سلامت هم بارمضاعفی را به لحاظ هزینه ای بر بیمه ها تحمیل کرده اما باید به این نکته نیز توجه کرد که میزان پرداختی پول توسط افراد برای استفاده از بیمه باید متناسب با خدمات ارایه شده توسط سازمان های بیمه گر باشد.
این نماینده مردم درمجلس دهم با اشاره به اینکه ترازوی میزان پول با خدمات ارایه شده همخوانی ندارد، افزود: این مشکل در همه صندوقهای بیمهای وجود دارد، به عنوان مثال گفته می شود که پول درمان کارگران به طور کامل در تامین اجتماعی صرف هزینه های درمانی افراد نمی شود، البته دراین خصوص مقرر شده که کمیسیون بهداشت و درمان به این موضوع ورود کرده و نتایج را پس از بررسی ها اعلام کنند اما باید تاکید کرد که پول درمان کارگران امانتی است که مردم به تامین اجتماعی سپردند.
وی با بیان اینکه صنعت بیمه در اکثر کشورهای موفق دارای فرم و الگوی مشخصی است، تصریح کرد: باید مسئولان از این الگوها استفاده کنند هر چند که متاسفانه مسئولان از تجربیات کشورهای موفق هیچگونه استفاده ای نمیکنند و نمی توان با ابداع برخی روش های جدید در کشورهزینه سازی کرد.
عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، گفت: بیمهها قسمتی از پول دریافتی از بیمه شده را باید در چرخهای برای استفاده در سالیان آینده سرمایهگذاری کرده و افزایش دهند اما در سیکل سرمایهگذاری و ارزش افزوده پول، صندوق ها به درستی عمل نمیکنند و سرمایه گذاری های نادرست انجام می دهند، بنابراین با توجه به رشد درمان در حوزه سلامت بیمه ها از رشد لازم برای ارایه خدمات بهتر برخوردار نیستند./
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، وزارت بهداشت تمام تلاش خود را برای اجرای طرح تحول سلامت به کار گرفت، طرحی که وزارت بهداشت از آن به عنوان مهمترین پروژه سلامت یاد کرد و تا کنون هرجا انتقادی نسبت به این طرح از سوی هر کسی مطرح شد وزیر بهداشت تمام قد از آن دفاع کرد.
اما اکنون پس از سه سال و نیم از آغاز به کار این طرح مشکلات فراوان آن و بدهی های سنگین بیمه ها باعث بروز اختلافات شدید بین وزیر رفاه و بهداشت شده است تا آنجا که هاشمی اسم رفاه را برای وزارت رفاه مناسب نمیداند و ربیعی معتقد است تمام بار این طرح بر دوش وزارت رفاه قرار گرفته است. حال معلوم نیست چرا با وجود اختلافات و درگیریهایی که هر روز به نوعی در رسانهها مطرح میشود، رئیس جمهور سکوت کرده و ناظر بر دعوای شاگردان کابینه است.
تیر ماه 95/ تمام بار طرح تحول سلامت را به بیمه ها تحمیل کردند
علی ربیعی وزیر رفاه تیرماه امسال در توجیه تنگناهای اعتباری این وزارت خانه گفته بود: درباره علت بروز تنگناهای اعتباری برای سازمان بیمه سلامت و زمان تسویه مطالبات مراکز درمانی و داروخانههای طرف قرارداد با این سازمان، اجازه بدهید از خود انتقادی شروع کنم. معتقد به این نیستم که نمیتوان هیچ اشکالی به طرح بیمه سلامت همگانی گرفت، امثال آقای پزشکیان (نایبرئیس مجلس) از ابتدا به این طرح نقد داشتند اما مهم این است که در مسیر، یک تصمیم درست در مورد زندگی مردم گرفتیم.
ربیعی با بیان اینکه وزارت رفاه بار طرح تحول سلامت را به صورت گمنام بر دوش کشید، اظهار کرد: 75 درصدبار مالی طرح تحول را بیمهها تقبل کردند و نیمی از جمعیت را نیز تأمین اجتماعی پوشش میدهد. وزارت رفاه یکی از 2بال طرح تحول بود اما خدمات بیمهها کمتر دیده شد.ربیعی در پایان از پیگیری برای اجرای بیمه فراگیر خبر داد و گفت: طرح تحول سلامت متوقف نمیشود اما اصلاح و کنترل هزینه میکنیم و نظام ارجاع را حتما راه میاندازیم.
آبان95/ روز طوفانی کمیسیون تلفیق
22 آبان ماه جلسه کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد، آنطور که به نظر میرسید، «تجمیع بیمهها» محل اختلاف دو وزیر است، آنها از حدود یکسال پیش، بهطور رسمی بر سر پرداخت بدهیها و ماجرای تجمیع بیمهها، اختلاف پیدا کردهاند. خردادماه سال گذشته بود که درست مثل همین روزها، نظام سلامت به بیپولی بدی خورده بود، میزان بدهی سازمانهای بیمهگر به ٧,٥ هزار میلیارد تومان رسید، تا جایی که زبان وزیر بهداشت به گلایه باز شد اما وزارت رفاه تا مدتها بعد از آن هم بدهیاش را تسویه نکرد و بخشی را پرداخت کرد و باقیماندهاش را برای سال ٩٥ گذاشت. همین اختلاف های فراوان باعث شد که بحث تجمیع بیمه ها توسط هاشمی مطرح شود اما این بار بخت با هاشمی یار نبود و این قانون با ١٩ رأی مخالف در برابر ١٨ رأی موافق، رد شد.
آذر 95/ لبریز شدن صبر وزارت بهداشت از دیرکرد بدهی بیمه ها
محمد آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت در برنامه گفتگوی ویژه خبری ضمن انتقاد شدید از دیرکرد بدهی بیمه ها گفته بود: کاسه صبر همکاران از فشار مضاعف به خاطر بدهیها لبریز شده است، یک سال تاخیر بیمه، چرخه اداره بیمارستانها را کند کرده است. اینکه چرا کسری ایجاد شد باید دید آیا علت بیمه شده جدید بود یا افزایش تقاضا. در مورد بیمهشدگان جدید، دولت اقدام مهم و تاثیرگذاری در مورد افراد فاقد بیمه انجام داد و در 27 اردیبهشت 93 به بیمه سلامت تکلیف کرد که افراد فاقد بیمه درمانی و تحت حمایت که بالغ بر 5 میلیون نفر بودند، بیمه شوند.
وی مطرح کرده بود: این در حالی بود که افرادی از سایر صندوقهای بیمه سلامت وارد این صندوق شدند و از هیچ نهاد حمایتی استعلام نشد، در نتیجه 5 میلیون تبدیل به 11 میلیون نفر شد. الان 2 سال و نیم است که این طرح اجرا میشود. اگر بیمه سلامت قانون را درست اجرا میکرد، بار مالی کمتری ایجاد میشد.
دی ماه 95/ وزیر بهداشت: حیف اسم رفاه برای برای وزارت رفاه
حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت در تاریخ دوم دی ماه با انتقاد شدید از وزارت رفاه گفت: ظلم بزرگی دیگری که کردهایم این است که 12 سال پیش سلامت مردم را دست بنگاه اقتصادی دادیم، ادامه داد: بنابراین سلامت مردم به وزارت رفاه رفت. اسم آن را گذاشتند رفاه و بنده معتقدم حیف این اسم است. این وزارت چه چیز برایش مهم است؟ برای او حقوق و سرمایهگذاری مهم است و بعد هم میگوید حقوق باید به دست کارگران و بازنشستگان برسد زیرا پزشکان وضعیت مالی خوبی دارند و این بدبختی ما شده است.
هاشمی تاکید کرد: بنده میگویم تا بیمه درست نشود از طرح تحول که هیچ، از سلامت مردم هم چیزی نمیماند. بیمه کارش ریسکپذیری است، کارش حمایت از مردم است، حکومت وظیفهاش تأمین امنیت، رفاه و دانش مردم است.
دی ماه 95/ وزیر رفاه: پس پول درمان کجا میرود؟
علی ربیعی وزیر رفاه، در رد انتقادات شدید هاشمی گفت: « این حرف درست نیست روزی که من به وزارتخانه کار آمدم بودجه تامین اجتماعی 8 هزار میلیارد تومان بود و امروز به 18 هزار میلیارد رسیده که این رقم بسیار قابلتوجه است. بنده میتوانم تمام حسابرسیهای تامین اجتماعی را شفاف نشان دهم، تمام هزینههای درمان در بخش درمان هزینه میشود، حتی بیشتر از آن. در حقیقت ما 7 از 27 درآمدی که به دست میآوریم را باید در بخش درمان، از کارافتادگی و غرامت هزینه کنیم و 2 از 27 صرف پرداخت مستمری به بازنشستگان میشود.»
ربیعی افزود: « پول درمان کجا میرود؟ برخی میگویند پول درمان را سرمایهگذاری کردیم، که باید بگویم حتی ما پول سرمایهگذاری را به بخش درمان پرداخت کردیم. بنده وام گرفتم و شرکتها را گرو گذاشتم و به درمان پرداخت کردم. پس تاکید میکنم که تمام پول درمان برای درمان خرج میشود و حتی بهجای 27 هفتم ما 27 نهم پرداخت کردهایم.»
دی ماه 95/ حریر چی: درخواست برای تحقیق و تفحص
ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت در تاریخ چهارم دی ماه در واکنش به این ادعا که گفته شده، تمامی پول های دریافتی از حق بیمه کارگران تامین اجتماعی وارد حوزه درمان می شود، عنوان کرد: ما از سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات می خواهیم که در این رابطه ورود کنند و گزارش آن را به مردم ارائه دهند.
قائم مقام وزیر بهداشت توضیح داد: در سال جاری تنها 400 میلیارد تومان از 4300 میلیارد تومان طلب بیمارستان های وزارت بهداشت از تامین اجتماعی پرداخت شده است و اگر بررسی ها و گزارش های سازمان بازرسی و دیوان محاسبات نشان دهد تمامی 9 بیست و هفتم حق بیمه کارگران بابت درمان هزینه شده است، ما عذرخواهی می کنیم.
دی ماه 95، معاون وزیر رفاه: وزارت بهداشت تکلیف 9500 میلیارد بدهی اش را به بیمه سلامت روشن کند
معاون رفاه وزارت کار در گفتگو با روزنامه سپید با اشاره اینکه بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که در طول سه سال گذشته 9 هزار و 500 میلیارد تومان از منابع در اختیار وزارت بهداشت که باید به سازمان بیمه سلامت داده میشد ولی به این سازمان داده نشده است، اظهار کرد: «این منابع عبارتند از بودجه پزشک خانواده که در طول سه سال معادل 6 هزار میلیارد تومان بوده است و همچنین یک درصد مالیات بر ارزش افزوده که طبق محاسبات انجام شده تا پایان سال 95 معادل سه هزار و 500 میلیارد تومان میشود.»
بازی باخت باخت دولت
این روزها دعواهای هاشمی و ربیعی به شدت بالا گرفته و بروز آن در رسانه ها کاملا مشهود است. از طرفی مدعی اصلی این میدان وزیر بهداشت است که خود و معاونانش از هر تریبون و رسانهای که دستشان میرسد و با ادبیاتهای متفاوت شروع به نقد عملکرد و حمله به وزارت رفاه میکنند؛ از طرف دیگر نیز وزیر رفاه است که عناوین و روشهای مختلف سعی دارد میدان را از دست ندهد و تمام قد در مقابل خواستههای وزارت بهداشت ایستاده است و مقاومت میکند. اما باز در تمام این دعواها روحانی ساکت نشسته است و فقط دعوای شاگردان کابینه را نظاره میکند. آیا وقت آن نرسیده که رئیس هیات دولت آرامش را به کابینه برگرداند و از بحثهایی که هر روز در رسانهها باعث نگرانی اذهان عمومی میشود جلوگیری کند؟
محمد حسن طریقت منفرد، وزیر سابق بهداشت، در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که آیا استثنا شدن پزشکان مناطق محروم از قانون تمام وقتی، می تواند مشکلی را ایجاد کند یا خیر؟، گفت: امکانات مناطق محروم معمولا دولتی است و اصولا بخش خصوصی زیاد فعالیت ندارد،بههمین دلیل منطقی این است که وقتی فقط سیستم دولتی وجود دارد آن پزشک هم فقط در سیستم دولتی کار کند اما در بعضی شهرستانها امکانات دولتی محدود است و نیاز مردم بیشتر است.
وی افزود: در زمانی که بنده نیز در وزارتخانه بودم ،این بحث مطرح شد که در شهرستان هایی که امکانات دولتی کم است ولی پزشک آنجا حضور دارد( یا وزارتخانه اعزام کرده یا اهالی پزشک را آورده اند)، نباید دست پزشک را بست که فقط در این امکانات کم فعالیت داشته باشد.
طریقت منفرد اضافه کرد: بنابراین در جاهای خاص به دلیل این واقعیت اجازه می دادند پزشک در خارج از سیستم دولتی کار کند و نیاز مردم را برطرف نماید اما این بسیار محدود است.
وزیر سابق بهداشت در ادامه گفت: مناطقی هستند که در آنها امکانات دولتی به صورت محدود وجود دارد اما با کمک خیرین، درمانگاهی درست شده است که نیاز شهر را برآورده میکند، در اینجا اگر به پزشک بگوییم که در درمانگاه فعالیت نداشته باشد، ممکن است به نفع مردم نباشد، اما اینها استثنا هستند و به دلیل اینکه محدوند نباید در قانون بیاید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، برنامه ثریا که 24 آذرماه با حضور سید حسن هاشمی در ساعات پایانی شب و به صورت زنده از صدا و سیما پخش شد، بازتاب زیادی در رسانهها داشته است. در حاشیه یکی از برنامههای خبری فرصتی دست داد تا نظر سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت را درباره این برنامه جویا شویم. مشروح این گفت و گو را با هم میخوانیم:
شما در برنامه ثریا شرکت کردید، برنامه پرچالشی بود، نظر شما درباره آن برنامه چیست؟ هاشمی: ابتدا باید ببینیم، میخواهیم چه کنیم؟ آیا میخواهیم کشور را بسازیم یا تخریباش کنیم و باعث عقب ماندگی میهن و ملت شویم. آن برنامه، برنامه مناسبی برای پخش از آنتن زنده نبود. مردم انتظار و حق دارند که خبرهای خوب و امیدوار کننده بشنوند و در عین حال نوع مواجهه و گفتوگو در رسانه ملی باید برای مردم درس زندگی در جامعه و تعامل اثرگذار در روابط اجتماعی باشد؛ نه اینکه از رفتار و نگاه ما به یکدیگر، متاسف و متاثر شوند. به همین دلیل معتقدم پیش از هر چیز، آنچه با این نوع برنامهها آسیب میبیند، فرهنگ عمومی است. من، حسن هاشمی و یک چشم پزشک معمولی هستم، اما به عنوان وزیر مملکت و مسئول سلامت مردم باید در یک گفتگوی زنده از صداوسیما، اصولی رعایت شود. اصولی که در آن برنامه رعایت نشد. این برنامه در گذشته نیز چنین رویکردی داشت، چرا در این برنامه شرکت کردید؟ هاشمی: مسئولان برنامه، پنج سوال فرستاده بودند و قرار بود حول محور این سوالات، مباحثی را مطرح کنند اما در عمل، برنامه طوری طراحی شد که نتیجه، آن باشد که میخواهند تا بعد بگویند، وزیری را آوردیم و آنطور که میخواستیم تحقیرش کردیم. حتما شما هم دیدید، در قسمتی از برنامه تعدادی فیش آوردند و نشان دادند؛ حرف من این است که اگر قصدشان خیرخواهی بود، آن فیشها را به دستگاه قضایی می دادند تا رسیدگی شود. اگر تخلف بود فرد متخلف مجازات میشد و آنها هم اعلام می کردند؛ یا قبل از پخش زنده، فیشها را به من نشان میدادند یا از من سوال میکردند. اکنون خواسته شما چیست؟ هاشمی: تنها خواستهام از رئیس سازمان صدا و سیما، جناب آقای علیعسگری که احترام زیادی برای ایشان قائل هستم، این است که دستور دهند همان فیش پانصد و بیست و چند میلیون تومانی را که آن شب روی آنتن زنده به میلیونها نفر نشان دادند، بررسی کنند، اگر این افراد اشتباه کرده بودند، علیالقاعده دیگر نباید مسئولیت یک برنامه زنده را داشته باشند و در صورت لزوم باید به دلیل سیاه نمایی و تشویش اذهان عمومی به دستگاه قضایی معرفی شوند. حالا این فیش دروغ بود؟ هاشمی: بله، حتما خلاف واقع بود. اگر بررسی کردند و اینگونه نبود، بگویند تا من از ایشان و همه مردم ایران عذرخواهی کنم. نمیشود که به نام نقد، هر خلاف غیر واقعی را گفت. واقعا این طور رفتار کردن چه حاصلی برای مردم دارد؛ جز ناامیدی و بدبینی به آینده کشور. اگر فکر میکنید، دروغ است چرا شکایت نمیکنید؟ هاشمی: با توجه به حجم پروندهها و شکایتهایی که به دستگاه قضایی میرسد، رسیدگی به این شکایتها آن قدر زمان میبرد که موضوع لوث و بیثمر میشود. فکر می کنید، این مباحث به انتخابات آتی مرتبط است؟ هاشمی: هر چه باشد، من فکر میکنم مسیر را اشتباه می رویم. ما باید همه با هم باشیم، نه علیه هم. ما نمیتوانیم دنیا و جهان اسلام را به وحدت دعوت کنیم ولی خودمان اینطور همدیگر را تخریب کنیم؛ آن هم با وجود دشمنان قسم خوردهای که داریم. مگر در این کشور، چند نفر مدیر داریم که هر روز در تریبونها و رسانههای مختلف آنها را تخریب و تحقیر کنیم؛ خلافکار نشانشان دهیم و از طرف دیگر از آنها بخواهیم با جان و دل کار کنند و کشور را در جاده موفقیت و پیشرفت به پیش برند. از نگاه شما نتیجه این برنامه چه بود؟ هاشمی: این برنامه میخواست بگوید که من وزیر، توان لازم را برای هدایت حوزه سلامت کشور ندارم؛ این دولت هم فاقد کفایت لازم است و یک عده افراد حرامخوار در این سیستم مشغول کار هستند. بر فرض محال که چنین هم باشد، مجلس میتواند رأی اعتمادش را از من یا هر وزیر دیگری سلب کند. قانون همه راهحلها را پیشبینی کرده است. آقایان چهکارهاند که گمان بد ببرند؛ حکم دهند و بعد هم اجرا کنند؟ آیا میخواهند آبروی نظام را ببرند؟ باور کنید ما همه سوار یک کشتی هستیم آن هم کشتی انقلاب اسلامی، که برای تحقق آن خونهای بهترین فرزندان این کشور ریخته شده و ملت ایران آسیبهای فراوانی دیدهاند. همانطور که در آن برنامه هم گفتم، این نوع برنامهها کشور را به پیشرفت نمیرساند. اگر به فکر ایران و ایرانی هستیم باید همه دست به دست هم دهیم تا مشکلات کشور رفع شود. با تخریب، کاری را از پیش نمیبریم؛ جز ناامید کردن مردم از نظام و چند قطبی کردن جامعه. پیشنهاد شما چیست؟ ما یک راه بیشتر نداریم؛ بازگشت به آرمانهای انقلاب. جمهوری اسلامی ایران باید اخلاقمدار باشد.نقطه قوت ما در جهان امروز همین است؛ همه کشورها سلاح دارند؛ در همه دانشگاههای جهان علم و دانش تدریس میشود؛ آن چه باید ما را متمایز کند، اخلاق است و اخلاق و اخلاق؛ و هر چه ما را از مسیر حقیقتطلبی و حقجویی دور کند، ضد ارزش است. امروز هم آن چه بر وحدت ملی ما خدشه وارد کند، عملی غیراخلاقی و غیر انقلابی است. همه ما نیز به خوبی تمایز بین اخلاقمداری و بیاخلاقی را میشناسیم و درک میکنیم؛ مگر این که خدای نکرده بخواهیم خود و دیگران را گول بزنیم.
کمیته پیگیری مطالبات پرستاری استان خراسان بدنبال تجمع 23 آذر پرستاران معترض در سراسر کشور از جمله در مشهد و به دنبال دعوت دفتر محترم رییس جمهور برای پیگیری خواسته های معترضین در آن روز تشکیل گردید . در کمیته خراسان نماینده هایی ازبیمارستان های مختلف شهر مشهد و نیزشهرستان های مختلف استان حضور دارند واین کمیته ها محل تصمیم گیر واعلام خواسته های پرستاران در سطح کشور می باشند .